Aidun Curt-Mola a facut afaceri cu Iusuf de la Eucass Noul subprefect poarta „pecetea Mazare"?!

deschidere.jpgFirma Eucass este implicată în proiectul locuinţelor ieftine pentru tineri şi este constructorul noii marine Tomis, împreună cu Tomis Marina Management şi Sisteme Internaţionale de Afaceri

Aidun Curt-Mola, proaspăt numit subprefect al judeţului, a fost, se pare, şi un prosper om de afaceri. Şi nu a avut orice fel de parteneri în business, ci dintr-aceia cu renume.

E clar că Aidun Curt-Mola se pregăteşte de ceva vreme să-i ia locul lui Mircea Iustian. Şi, după cum spune Amet Aledin, şeful UDTTMR şi cel care l-a propus în funcţie pe Curt-Mola, au purtat, anterior numirii, o discuţie referitoare la retragerea celui care va fi investit astăzi ca subprefect, din viaţa afaceristică. Dar... cu cine a făcut bani Curt-Mola?! Spre exemplu, una dintre societăţile comerciale din care Curt-Mola s-a retras este Tobtech Serv SRL. În această afacere, asociatul său era nimeni altul decât Mahir Iusuf, patronul de la Eucass. Prin hotărârea AGA a Tobtech Serv SRL, asociaţii Mahir Iusuf şi Aidun Haygan Curt-Mola au decis cooptarea în societate a Leilei Iusuf, soţia lui Mahir, şi retragerea lui Curt-Mola. Numai că mişcarea s-a făcut din motive numai de Curt-Mola ştiute, chiar în perioada în care începuseră să se tragă sforile de numire a sa ca subprefect. După această manevră, soţii Iusuf au împărţit firma în mod egal. De ce pare ciudată asocierea noului subprefect cu Iusuf? În primul rând, afaceristul poartă o pecete greu de îndepărtat, cea de apropiat al primarului Radu Mazăre, în primul rând din cauza implicării firmei Eucass în mai multe afaceri cu renume şi foarte profitabile puse la cale de administraţia publică locală sau de instituţiile subordonate acesteia. Spre exemplu, Eucass-ul construieşte în cartierul de locuinţe ieftine pentru tineri şi, aşa cum s-a speculat, numai firmele prietene ale edilului constănţean au avut acces la acest proiect. Mai mult decât atât, Eucass-ul este constructorul noii marine Tomis şi lucrează pentru concesionarul Portului Turistic Tomis, Sisteme Internaţionale de Afaceri SA, firmă patronată de Valentin Gheorghe Ionescu, coleg de inculpare al primarului Radu Mazăre în dosarul retrocedărilor. Şi, nu-i de colea să ai în portofoliu o lucrare de asemenea anvergură.

SIA şi Marina Tomis

Eucass-ul a devenit celebru mai ales datorită Gravity Park-ului, pentru care a încasat un milion de euro. Apoi, prin anunţul de atribuire nr. 40705 din 10 septembrie a.c., primăria anunţa că a suplimentat suma contractuală cu 1,254,713.23 de lei, fără TVA. Firma lui Mahir Iusuf se numără printre sponsorii HCM Constanţa, echipa de suflet a preşedintelui CJC, Nicuşor Constantinescu. În 2008, printr-o garanţie mobiliară, Eucass a cesionat cu titlu gratuit, pe 5 ani, „cu titlul de garanţie colaterală în favoarea băncii Italo-Romena încasările rezultate din contractele încheiate cu Tomis Marina Management", antreprenor general al lucrărilor pentru marina Tomis, o altă societate din „portofoliul lui Valentin Gheorghe Ionescu. Suma: 5.501.785,96 de lei fără TVA (mai multe despre această afacere puteţi afla accesând //www.ziuaconstanta.ro/rubrici/deschidere-editie/portul-tomis-tunul-gruparii-mazare-14547.html). Aşadar, Aidun Curt-Mola, noul subprefect, a făcut afaceri cu unul dintre cei care a primit de-a lungul timpului o mulţime de bani publici de la Primăria lui Mazăre. Şi, aşa cum s-a demonstrat în mai multe rânduri, nu oricine pune mâna pe banii lui Radu Mazăre. Evident, şeful UDTTMR, Amet Aledin, a declarat că habar nu are de afacerile sau de partenerii lui Curt-Mola. Pentru a lămuri situaţia, am încercat să îl contactăm telefonic şi pe noul subprefect, însă acesta nu a putut fi de găsit. Dar, poate ne va spune la un moment dat de ce crede că românul are o vorbă: cin' se aseamănă, se adună.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#citeșteDobrogea Lider spiritual tătar persecutat de comuniști

23 Feb 2022 3572

Elevii şi profesorii Colegiului Naţional “Mircea cel Bătrân” Constanța sărbătoresc Centanarul Marii Uniri

27 Nov 2018 2008

Imagini de la eveniment Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, a luat startul în Crosul Mării Negre, de la Constanța (galerie foto+video)

29 Oct 2017 3516

#scrieDobrogea Sistemul educaţional islamic. Seminarul musulman din Medgidia (II) - galerie foto

25 Oct 2017 11541

Un fost subprefect, suspect în dosarul în care Claudiu Iorga Palaz a fost trimis în judecată (rechizitoriu)

01 Oct 2016 4093