Angajatii la judecata cu presedintele CJC Monixa, Arghir si Zgabercea sar la gatul lui Nicusor

deschidere.jpg Mai mulţi angajaţi ai CJC au intentat un nou proces preşedintelui instituţiei Nicuşor Constantinescu

Angajaţii Consiliului Judeţean merg din nou la judecată cu Nicuşor Constantinescu. Un nou dosar a fost înregistrat la Tribunal.

Într-o ediţie anterioară arătam că funcţionarii din aparatul de specialitate al Consiliului Judeţean Constanţa l-au dat în judecată pe Nicuşor Constantinescu, în calitate de principal ordonator de credite al instituţiei. După acţiunea înaintată în instanţă pe 18 martie de către angajaţii CJC, membri ai Sindicatului din Administraţia Publică Locală, iată că a urmat şi o a doua. Dosarul cu nr. 5772/118/2010 a fost înregistrat în urmă cu două zile, adică pe 11 mai, la Tribunalul Constanţa. Părţi în acest proces sunt, pe de o parte, preşedintele CJC Nicuşor Constantinescu, în calitate de pârât, şi Sindicatul din Administraţia Publică Locală, alături de câteva zeci de angajaţi ai CJC - în calitate de reclamanţi. De această dată ne-a surprins numărul redus de reclamanţi, în procesul înregistrat pe 18 martie, prin care funcţionarii CJC contestă eliminarea sporurilor, fiind vorba despre reclamanţi de ordinul sutelor, adică de aproape toată organigrama CJC. De această dată, cei care îl reclamă pe şeful CJC, cerând instanţei anularea unui act administrativ, sunt: Rodica Andrei, Aurelian Argir, George Bălaşa, Stere Banghioru, Ileana Diana Bavela, Nicoleta Brătianu, Gheorghe Burcă, Dan Burlacu, Eva Cristina Căpăţână, Alexandru Cioară, Constantin Circiu, Monica Daniela Coroiu, Mihai Cosoiu, Milică Nelu Croitorul, Viorel Cruceru, Vasile Decu, Constantin Dobre, George Sorin Georgescu, Ilie Ionică, Cristian Iordan, Marinela Matei, Steluţa Mihalache, Nicoleta Moraru, Cristian George Nedelcu, Niculae Parocescu, Adrian Sârbu, Florin Nicolae Ştefănică, Aurica Florentina Stoia, Mariana Stoian, Erghiun sucri, Florica Tănase, Nicolae Tănase, Carmina Rodica Ţăpuş, Marius Tărcatu, Aurelia Ţolea, Cristian Ţolea, Florica Traşcă, Marian Varză, Vasilica Vasilescu, Vasile Vasile şi Cristian Bogdan Zgabercea.

cjc_proces_-_marius_tarcatu_18.jpgNu vor să returneze sporurile

Dintre cei enumeraţi, cei mai cunoscuţi sunt Aurelian Arghir, director al Direcţiei de Turism şi fost purtător de cuvânt al PSD Constanţa, Monica Daniela Coroiu, cunoscută sub numele de Monixa Coroiu - fostă realizatoare şi prezentatoare de emisiuni la TV Neptun, Cristian Zgabercea - directorul Direcţiei de Cultură şi Marius Tărcatu - cunoscut din procesul în care este judecat alături de directorii din Primărie, Constantin Babuş şi Ionel Pilat pentru complicitate la luare de mită.

Pentru a afla de ce l-au dat în judecată pe Nicuşor Constantinescu pentru a doua oară, chiar cu voia lui, am încercat să luăm legătura cu câţiva dintre cei implicaţi. L-am contactat telefonic şi pe preşedintele Sindicatului din Administraţia Publică Locală, George Târnoveanu, care însă nu ne-a răspuns la întrebare, afirmând că era la volan. Nici Monixa Coroiu, pe care am contactat-o la serviciu, ea fiind şefa Biroului de Protocol şi subordonata lui Cristian Zgabercea, nu ne-a lămurit, insistând să luăm legătura cu Târnoveanu. Zgabercea nu ne-a putut fi, nici el, de mare ajutor, declarând că nu poate să stea de vorbă pe motiv că nu se afla în ţară. Carmina Ţăpuş, cunoscută pe plan local ca membră PRM, a precizat că această acţiune a fost depusă în instanţă pentru nerespectarea contractului colectiv de muncă, fără a ne da însă prea multe detalii. Aurelian Arghir ne-a declarat că este vorba despre atacarea în instanţă a deciziei de a se returna sporurile încasate în anii trecuţi. Reamintim că anul trecut, în urma unui control efectuat la CJC, Curtea de Conturi a decis „sistarea plăţii drepturilor băneşti şi recuperarea sumelor acordate anterior".

N-ar avea prea mult de recuperat, şi totuşi...

Mai exact, este vorba despre indemnizaţia de dispozitiv, sporul de reprezentare, de confidenţialitate, de stabilitate, prima de vacanţă, alocaţia de sărbători, transportul la şi de la locul de muncă şi norma de hrană. În urma verificărilor, Curtea de Conturi a decis că angajaţii CJC au de returnat, în total, suma de 4.517.191 lei. Se pare însă, că nu toţi angajaţii CJC au atacat această decizie, ci doar unii dintre ei. Sau, cine ştie, poate alţii o vor ataca ulterior. Cert este că, de pildă, Monixa Coroiu se numără printre angajaţii noi ai CJC, ea fiind până în toamna anului trecut, angajată a Prefecturii Constanţa. Postura de novice se pare că nu o împiedică pe Monixa câtuşi de puţin să ceară nişte drepturi la care a aderat prin înscrierea în sindicat.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Decizia lui Horia Constantinescu de a demisiona din funcţia de preşedinte al ANPC, în Monitorul Oficial

22 Apr 2024 550

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 518

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 640

Horia Constantinescu a demisionat din funcția de președinte al ANPC pentru a candida la Primăria municipiului Constanța

15 Apr 2024 701

Averea și interesele Iuliei-Laura Opariuc-Dan, desemnată președintele Biroului Electoral Județean Constanța

15 Apr 2024 497

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 573

Alin Burcea este noul președinte ANAT (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 551

Ședință de desemnare a președinților birourilor electorale de circumscripție, la Tribunalul Constanța

12 Apr 2024 756

Avocatul Alexandru Bajdechi, fostul președinte al Asociației Elevilor Constanța, a dat în judecată Ministerul Educației. Cere depăgubiri de zeci de mii de lei

10 Apr 2024 3388

Complexul Cleopatra din Mamaia, deținut de famila lui Vasile Chirondojan, fost consilier local din Constanța, de vânzare. Iată cât cer proprietarii!

02 Apr 2024 14079

Dosarul privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu, amânat pentru finele lunii! Se pregătește audierea lui Ionuţ Ţiţimeaua, fost director în CJC

01 Apr 2024 924

Candidatul PSD la Primăria Constanța, Horia Constantinescu, și-a anunțat demisia din fruntea ANPC

28 Mar 2024 930

Baza sportivă de pe malul lacului Siutghiol, din Constanța, miza unui proces intentat de Clubul Sportiv Electrica Președinte Dumitru Frățilă face acuzații -„Nu ne putem desfășura activitatea!“

23 Mar 2024 1942

Scupra, primar Ovidiu „Nu mă interesează funcțiile în partid. (...) Florin Mitroi știe că se bazează pe sprijinul meu! "

17 Mar 2024 1343

UPDATE George Scupra a demisionat din funcția de președinte al Ligii Aleșilor Locali din organizația județeană a PNL Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 2827