Arnold, în instanţă cu Borcea, Camboianu şi alţii Dosarul „retrocedărilor suprapuse“, trimis spre rejudecare la Constanţa (rechizitoriu)

Victorie pentru municipalitatea constănţeană în dosarul „retrocedărilor suprapuse“, unde judecătoarea Beatrice Mariş, din Tribunalul Constanţa, a constatat nulitatea absolută parţială a dispoziţiei primarului Constanţei prin care s-au acordat măsuri reparatorii, în baza Legii 10/2001, „moştenitorilor“ averii boierului Jules Movilă. Conform sentinţei judecătoreşti, din data de 25.11.2014, nulitatea a fost constatată doar „cu privire la suprafaţa de teren de 478 mp din totalul de 1.500 mp situat în Constanţa (...), proprietatea reclamantei Arnold Felicia“.
 
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a decis ca dosarul să fie rejudecat la Curtea de Apel Constanţa, instanţă care, pe data de 29 iunie, a menţinut decizia judecătoarei Beatrice Mariş.
 
Cercetarea judecătorească a început în 2013, când Felicia Arnold i-a chemat în instanţă pe: Georgică GiurgiucanuCristian BorceaGeta SăvulescuMihai Camboianu şi SC Habitat şi Ambient SAMunicipiul Constanţa, prin Primar, şi Primarul municipiului Constanţa (pe atunci, edil-şef era Radu Ştefan Mazăre).
 
Pe data de 25 noiembrie 2014, judecătoarea Beatrice Mariş, din Tribunalul Constanţa, a constatat „nulitatea absolută parţială a Dispoziţiei nr. 679/11.03.2004, emisă de Primarul Municipiului Constanţa, cu privire la suprafaţa de teren de 478 mp din totalul de 1.500 mp, situat în Constanţa, strada Aristide Karatzali nr. 2, judeţul Constanţa, proprietatea reclamantei Arnold Felicia“. În acest context, reamintim că Felicia Arnold îşi caută dreptatea în instanţă încă din anul 2007, când a descoperit că există alţi proprietari ai terenului său.
 
Nemulţumiţi de decizia judecătoarei Mariş, reprezentanţii municipalităţii constănţene s-au adresat Curţii de Apel Constanţa, instanţă care, pe data de 29 iunie, a menţinut sentinţa Tribunalului Constanţa.
 
În continuare, Municipiul Constanţa, prin Primar, şi Primarul municipiului Constanţa au atacat decizia Curţii de Apel Constanţa la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. Recent, Curtea Supremă a trimis cauza spre rejudecare Curţii de Apel Constanţa, hotărârea fiind irevocabilă.
 
Judecătoarea Beatrice Mariş a decis, în 2008, alături de colegele de complet, condamnarea jurnalistei Feri Predescu pentru prejudicierea morală a primarului Radu Mazăre. Totodată, acelaşi judecător a primit de la fostul primar un teren, în baza Legii 10/2001, fiind vorba despre o suprafaţă de 179,98 mp, dobândită în 2006.
 
De menţionat că Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al Constanţei, este judecat alături de Mihai Camboianu, SC Habitat şi Ambient SA, Cristi Borcea, dar şi de alte câteva zeci de persoane, din 2008, în celebra cauză denumită generic „Dosarul Retrocedărilor“.
 
În altă ordine de idei, autorităţile locale solicită, într-un alt dosar, obligarea, în solidar, atât a lui Georgică Giurgiucanu, Geta Săvulescu, Cristian Borcea, Mihai Camboianu, cât şi a SC Habitat şi Ambient SA la plata sumei de 10.631.191,05 lei (peste 2,5 milioane de euro). Banii ar reprezenta o diferenţă de preţ generată de o presupusă schimbare a destinaţiilor unor terenuri (situate atât în municipiu, cât şi în staţiunea Mamaia) primite în compensare potrivit Dispoziţiilor Primarului municipiului Constanţa nr. 796/19.03.2004 şi nr. 1344/31.05.2004.
 
Citeşte şi 
 
Retrocedări suprapuse în Peninsulă
Dispoziţia de împroprietărire a lui Borcea, Camboianu şi alţii, „şubrezită“ în instanţă?

 
Acţiunea Primăriei a fost considerată prescrisă
Făgădău află la anul dacă ia 2,5 milioane de euro de la Giurgiucanu, Borcea şi SC Habitat şi Ambient (rechizitoriu + document)

 
S-a „trezit“ cam târziu!
Cum a vrut să ia primarul Constanţei 2,5 milioane de euro de la Giurgiucanu, Borcea şi Habitat şi Ambient SA (rechizitoriu)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Retrocedări suprapuse în inima Constanței! Încurcăturile primelor terenuri retrocedate și „amestecate“ de echipa Mazăre, greu de rezolvat chiar și după 18 ani!

23 Aug 2021 4156

Terenurile ce aparţineau lui Jules Movilă Cristian Borcea, Camboianu, Giurgiucanu şi Habitat şi Ambient SA, executaţi silit în cazul retrocedărilor suprapuse din Constanţa

03 Oct 2019 3822

Tribunalul Constanţa s-a pronunţat în Dosarul Retrocedărilor suprapuse

22 Jun 2017 7055

Retrocedări suprapuse? Arnold vs Giurgiucanu, Borcea, Camboianu şi Habitat Ambient. Primul termen în apel, azi, la Tribunal

13 Jun 2017 2909

Sentinţă irevocabilă în Dosarul „retrocedărilor suprapuse“! Veste proastă pentru autorităţile municipale

19 Feb 2016 9111