Averile şi „victimele“ celor două femei care decid libertatea lui Radu Mazăre (rechizitoriu + documente)

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României decide, pe data de 1 aprilie, dacă Radu Mazăre, primarul municipiului Constanţa, rămâne în libertate ori se întoarce în arest preventiv.

Dana Ana, procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, îl cercetează pe Mazăre pentru luare de mită (trei infracţiuni), pentru abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, dar şi pentru conflict de interese (două infracţiuni). De asemenea, în cauză, procurorii Anticorupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Sorin Gabriel Strutinsky, om de afaceri, arestat preventiv în altă cauză, cu privire la presupusa săvârşire a trei infracţiuni de complicitate la luare de mită.
 
Conform site-ului stiripesurse.ro „omul de afaceri Arpad Paszkany a recunoscut la DNA că primarul Radu Mazăre a cerut un milion de euro, prin intermediul lui Sorin Strutinsky, în schimbul eliberării documentaţiilor de urbanism necesare construirii unui mall în Constanţa“.
 
„Un martor cu identitate protejată, numit Fodor Zoltan, a declarat că Radu Mazăre a cerut un milion de euro de la reprezentanții Tripont Invest SRL, informația fiind confirmată și de alte persoane, printre care se află și Arpad Paszkany. «Toate aceste informații sunt confirmate și de Arpad Paszkany, unul dintre investitorii mall-ului, de Ciorcă Vasile, administratorul de la Tripont Invest SRL, mâna dreaptă a acestuia, de Pocola Adrian George, șeful de proiect, de Felix Arsene, arhitect la SC Kalinia SRL, toate aceste persoane arătând că inculpatul Mazăre Radu Ștefan a solicitat această sumă prin intermediul lui Sorin Gabriel Strutinsky, iar banii urmau a fi dați prin încheierea contractelor fictive de publicitate. Aceste contracte au fost întocmite în momente-cheie emiterii documentațiilor de urbanism, iar prelungirea autorizației de construire a fost făcută chiar înainte de a fi formulată o cerere în acest sens, fapte ce rezultă din cronologia datelor»“, se arată în motivarea instanţei, conform stiripesurse.ro.
 
Pe data de 17 martie, Anca Mădălina Alexandrescu, de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, a respins propunerea de arestare a lui Mazăre şi a lui Sorin Gabriel Strutinsky. Nemulţumiţi, procurorii DNA au formulat contestaţie, aceasta fiind transmisă spre soluţionare judecătoarelor Angela Dragne şi Florentina Dragomir, tot de la Curtea Supremă.
 
Conform datelor puse la dispoziţie de Consiliul Superior al Magistraturii, Angela Dragne deţine, din 2007, în Bucureşti, un teren intravilan, în suprafaţă de 21,552 de metri pătraţi, cumpărat prin credit imobiliar, dar şi un apartament în Bucureşti, tot din 2007, în suprafaţă de 59,75 de metri pătraţi. Judecătoarea conduce un automobil Ford Focus, fabricat în 2008, şi are în bancă circa 23.000 de euro. Cu un salariu anual de 126.528 de lei, Angela Dragne, membru al Asociaţiei Magistraţilor din România, are şi datorii, de aproape 70.000 de euro. Potrivit CSM, judecătoarea nu are interese.
 
Florentina Dragomir deţine o parte dintr-un teren intravilan situat în Bucureşti, în suprafaţă de 16,07 metri pătraţi, şi o jumătate dintr-un apartament, tot în Bucureşti, de 94,50 mp. Familia judecătoarei are în parcare două maşini (un Ford Focus, fabricat în 2006, şi o Mazda 3, fabricată în 2010). În declaraţia de avere a magistratului apare un împrumut în nume personal (de peste 22.000 de lei) acordat SC Bioptic SRL, dar şi un credit bancar, luat în 2006, în valoare de 120.000 de lei. La rubrica destinată veniturilor, judecătoarea a menţionat aproape 150.000 de lei, în timp ce în dreptul soţului, asociat în firma precizată mai sus, a trecut „ – 13.427“ de lei.
 
Declaraţiile de avere şi de interese ale celor două judecătoare pot fi citite integral accesând secţiunea „Documente“.
 

Angela Dragne a făcut parte din completul care a decis achitarea lui Adrian Năstase în dosarul „Mătuşa Tamara“. Potrivit gandul.info, Angela Dragne „a mai făcut parte din completul de 9 judecători care a decis eliberarea lui Marius Locic şi Florin Costiniu, învinuiţi în dosarul de corupţie al senatorului PSD Cătălin Voicu“. „Potrivit evz.ro, Angela Dragne a făcut parte din completul de judecată care a dispus restituirea dosarului Zambaccian la procurorii DNA în urma unei decizii a Curţii Constituţionale“, conform sursei mai sus citate. Judecătoarea Angela Dragne a decis menţinerea sub control judiciar a avocaţilor Sorin Calaigii, din Baroul Constanţa, şi Mihaela Bodîrlău, din Baroul Bucureşti.
 
Florentina Dragomir a făcut parte din completul care l-a condamnat pe Adrian Năstase în dosarul de corupţie Trofeul Calităţii. Potrivit gandul.info, „judecătoarea Florentina Dragomir a promovat la Curtea Supremă în 2011. Din 2009 până în 2011, a activat ca judecător la Curtea de Apel Bucureşti. Anterior, a fost procuror la Parchetul General. Aici a deţinut şi funcţia de inspector general în cadrul Direcţiei Inspecţie Judiciară a CSM“.

 
Conform romaniatv.net, „Dragomir a fost preşedintele completului care a dat decizia definitivă în dosarul Rafo Oneşti, prin care omul de faceri Corneliu Iacobov a fost condamnat la şapte ani de închisoare, şi a făcut parte din completul care l-a condamnat definitiv pe fostul procuror Maximilian Bălăşescu, pentru luare de mită“. Nu este de trecut cu vederea faptul că Florentina Dragomir a făcut parte şi din Biroul Electoral Central (BEC) pentru alegerea preşedintelui României din 2 noiembrie 2014.
 
În luna septembrie 2014, Florentina Dragomir i-a permis fostului şef al PDL Constanţa, Mircea Marius Banias, actual senator al României, să părăsească ţara, în perioada 14 -18 octombrie 2014, pentru a merge în Belgia, în vederea participării la Forumul Crans Montana.
 
Referatul DNA privind propunerea de arestare a lui Radu Ştefan Mazăre şi a omului de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky (document)
 
UPDATE 4. Oficial DNA. Radu Mazăre, reţinut pentru 24 de ore (video)
 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Gabriel-Sorin Strutinsky, „trezorierul“ tandemului Mazăre - Constantinescu (document)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ședința s-a terminat Curtea Supremă decide libertatea lui Radu Mazăre și a lui Sorin Strutinsky

28 May 2015 2336

Curtea Supremă a amânat pentru mâine cererea DNA de menținere în arest a lui Radu Mazăre și Sorin Strutinsky (REFERAT DNA)

25 May 2015 1918

Decizie definitivă a magistraților Curții Supreme Radu Mazăre și Sorin Strutinsky rămân în arest

07 May 2015 3120

​Radu Mazăre, o lună de la arestare În baza cărui articol a dispus Curtea Supremă menținerea edilului suspendat în spatele gratiilor

02 May 2015 2387

UPDATE 3. Primarul Constanţei va fi suspendat din funcţie Radu Mazăre şi Sorin Strutinsky, arestaţi preventiv pentru 30 de zile (referat de arestare)

02 Apr 2015 5834

Radu Mazăre, la Curtea Supremă - „Nu fac denunţuri, nu sunt turnător“. Azi se dă verdictul final

02 Apr 2015 2351

Libertatea lui Mazăre, decisă, azi, de Angela Dragne şi de Florentina Dragomir, de la Curtea Supremă (rechizitoriu)

01 Apr 2015 3159

Exclusiv Iată cine sunt judecătoarele care vor decide libertatea primarului Constanţei

26 Mar 2015 2387

Exclusiv Contestaţia DNA în dosarul lui Mazăre a ajuns la Curtea Supremă (referat propunere arestare)

25 Mar 2015 2440

DNA acuză - ar fi primit 9 milioane de euro Cine i-a plătit pe avocaţii din oficiu ai lui Mazăre şi Strutinsky (rechizitoriu+document)

19 Mar 2015 2792

Referatul DNA privind propunerea de arestare a lui Radu Ştefan Mazăre şi a omului de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky (document)

19 Mar 2015 5284

Iată de ce a fost eliberat primarul Constanţei „Nu sunt întrunite condiţiile prevăzute de lege pentru arestarea preventivă a lui Mazăre“

18 Mar 2015 2807

UPDATE 1. Soluţia pe scurt a ÎCCJ Radu Mazăre, cercetat în libertate

18 Mar 2015 3024

Perioadă de referinţă - 2008 - 2015 „Recensământul“ infracţiunilor reţinute în sarcina lui Mazăre (rechizitorii)

18 Mar 2015 3270

Exclusiv Radu Mazăre şi Sorin Strutinsky, la mâna judecătoarei Anca Mădălina Alexandrescu

17 Mar 2015 2655