Căderea din Paradis Sorina Hortolomei-Moscu îşi cesionează acţiunile. Apropiaţii lui Mazăre fac schimbări în firmele pe care le deţin

În 2014, mai multe persoane din anturajul lui Radu Mazăre, primarul municipiului Constanţa, au început să opereze o serie de schimbări în societăţile pe care le administrează. Vorbim fie despre cesionare de acţiuni, fie despre schimbarea diverşilor administratori. Cum se explică aceste schimbări?

În luna martie a acestui an, Sorina-Gina Hortolomei-Moscu, unul dintre apropiaţii primarului Radu Mazăre, şi Georgiana Andreea Şerban decid, în calitate de asociaţi ai Clubo Galactic SRL, o serie de schimbări în cadrul societăţii. Astfel, potrivit unei hotărâri publicate în Monitorul Oficial la începutul acestei săptămâni, cele două cad de acord asupra „cesionării la valoarea nominală a celor 900 de părţi sociale cu o valoare nominală de 10 lei fiecare, însumând 9.000 de lei, deţinut de asociatul Hortolomei-Moscu Sorina-Gina, reprezentând 90% din capitalul social al societăţii, precum şi cota la profit şi la pierderi, către asociatul Şerban Georgiana-Andreea“. „Eu, cedentul Hortolomei-Moscu Sorina-Gina transmit, iar eu, cesionarul Şerban Georgiana-Andreea preiau împreună cu activul şi pasivul societăţii toate drepturile şi obligaţiile prezente şi viitoare ce decurg din deţinerea părţilor sociale, atât a celor deţinute, cât şi a celor cedate, inclusiv achitarea tuturor datoriilor societăţii către bugetul de stat şi/sau către alte persoane fizice sau juridice, datorii de orice natură existente şi neachitate până la data adoptării prezentei hotărâri, atât cele evidenţiate, cât şi cele care vor apărea ca urmare a unor acţiuni de control“, specifică hotărârea. În urma cesionării, capitalul social al firmei va fi repartizat către Georgiana Andreea Şerban, care devine astfel asociat unic în Clubo Galactic SRL.
Nu în ultimul rând, prin aceeaşi hotărâre, Sorina-Gina Hortolomei-Moscu şi Georgiana Andreea Şerban decid că punctul de lucru din Constanţa al societăţii, situat în zona Pieţei Griviţei, se închide.
Societatea Clubo Galactic SRL a fost înfiinţată pe 18 februarie 2004 şi are ca domeniu de activitate „activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management“. La momentul actual, unic asociat în firmă este Georgiana Andreea Şerban, tot ea îndeplinind şi funcţia de administrator.
Într-o şedinţă a Consiliului Local Municipal Constanţa de dinaintea alegerilor din 2008, primarul Radu Mazăre a decis acordarea în compensare Georgianei Andreea Şerban, pentru terenul situat în Constanţa, lotul 5, zona Campus-CERONAV, cu o suprafaţă de 1234,25 mp, un altul, pe malul Lacului Siutghiol, de 1337 mp. Poate, la prima vedere, schimbul nu spunea mare lucru, mai ales că valoarea celor două terenuri este aceeaşi: 802.262,5 euro, preţ stabilit de SC Cadastru Consulting SRL, în luna aprilie lui 2008. Însă, suprafaţa de pământ disputată a ajuns în posesia Georgianei Andreea Şerban, după ce l-a cumpărat, prin contractul de vânzare-cumpărare 3365, din 26 iunie 2007, de la Marius şi Carmen Puscaşi. Cei doi primiseră pământul prin articolul 2 al dispoziţiei 3414, din 2004, emisă în baza Legii 10 din 2001. Cu alte cuvinte, în urma unei retrocedări compensatorii. Dispoziţia cu pricina este parte din Dosarul Retrocedărilor. Conform documentelor pe care le-au avut de studiat consilierii locali, „terenul a fost predat prin proces verbal 6699, din 2004 şi primeşte număr cadastral 21220, intabulat sub nr. 65592, din 2007. Ulterior, terenul face obiectul contractului de vânzare-cumpărare 3365, din 26 iunie 2007, către Georgiana Andreea Şerban”. Marius Puscaşi este nimeni altul decât unul dintre oamenii de încredere ai lui Mazăre.

Mehmetoglu, un pion important

Sorina-Gina Hortolomei-Moscu conduce, alături de Dumitru Cilibia, societatea Aqualand SA, cea care administrează parcul de distracţii Aqua Magic. Amintim că printre fondatorii firmei s-a numărat şi Basarab Popa, vărul primarului municipiului Constanţa, Radu Mazăre.
Potrivit datelor disponibile la Registrul Comerţului, Sorina-Gina Hortolomei-Moscu este asociată în firmele Contest SRL, Termoinstal Construct SRL, Aqualand SA, Galamob SRL, Galatap SRL şi Agricom-Vit 2002 SRL. Totodată, menţionăm că Hortolomei-Moscu administrează Holland Development SRL, Mehmetoglu SRL, Bulevard SA, Millenium Global Development SA, Mega Development SRL, Termoinstal Construct SRL, Aqualand SA, Contest SR, Wynn Resort SRL, Agrocom-Vit 2002 SRL. Nu mai puţin important, ea este cenzor la SC Mobitom SA.
Un aspect deosebit de important în traseul afaceristic al Sorinei-Gina Hortolomei-Moscu este reprezentat de contractul prin care SC Mehmetoglu SRL a dobândit, în 2007, suprafaţa de 11.890 mp de teren situat în intravilanul municipiului Constanţa, staţiunea Mamaia, Complex Cazino Sud, lotul 2. Asta pentru că terenul respectiv este menţionat în celebrul Dosar al Retrocedărilor. Potrivit rechizitoriului Dosarului Retrocedărilor, cei 11.890 mp de teren care au ajuns în 2007 în proprietatea SC Mehmetoglu SRL au făcut parte din „suprafaţa de 22.793 mp de plajă, bun din domeniul public al statului, de interes naţional, care, consecutiv, a fost vândută cumpărătorilor construcţiilor ce reprezintă obiectivul Cazino Mamaia“, printre ei numărându-se şi societatea administrată de Sorina-Gina Hortolomei-Moscu.
 
Mai multe detalii pe acest subiect puteţi citi aici.

În atenţia DNA

De menţionat este, în acest context, că aceeaşi Sorina-Gina Hortolomei-Moscu este urmărită penal de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Hortolomei-Moscu este suspectată de spălarea banilor, infracţiune care a fost reţinută şi în sarcina firmelor Methmetoglu SRL, Bulevard SA şi Millenium Development SA. În acest dosar, procurorii Anticorupţie îl mai cercetează pe primarul Mazăre, dar şi pe deputatul PSD Radu Babuş, fost director general al Regiei Autonome de Exploatare a Domeniului Public şi Privat Constanţa
Mai multe detalii despre acest subiect puteţi citi aici

„Schimbarea la faţă“ din „tripleta de aur“. Remember

Sorina-Gina Hortolomei-Moscu nu este singura dintre persoanele apropiate lui Mazăre care, în cursul acestui an, au început să facă schimbări în societăţile pe care le controlează. Prezentam, zilele trecute, situaţia lui Sorin Strutinsky, personaj care e parte a „tripletei de aur“ Mazăre-Constantinescu-Strutinsky. Cunoscutul om de afaceri operează o serie de schimbări în firmele sale, printre care şi Tutun şi Ziare SRL, al cărei unic asociat este. Potrivit unei decizii din data de 17 martie, Strutinsky majorează capitalul social al societăţii, de la suma de 200 de lei, la suma de 250 de lei, prin emiterea unui număr de 5 părţi sociale a câte 10 lei fiecare, în valoare totală de 50 de lei.
Tot în primăvara acestui an, Sorin Strutinsky a decis revocarea lui Bogdan Laurenţiu Irimia din funcţia de administrator al societăţii Tutun şi Ziare SRL şi înlocuirea acestuia cu Ionuţ Biciaga.
O altă firmă în care este implicat Sorin Strutinsky şi în care s-au operat schimbări este Direct Turism SRL. Potrivit datelor publicate în Monitorul Oficial din 8 august 2014, Direct Turism SRL, înfiinţată în 2013, a efectuat unele modificări în actul constitutiv al societăţii. Concret, firma şi-a închis punctul de lucru din Constanţa, situat pe şoseaua Mangaliei şi are şi alţi asociaţi.
Direct Turism (cunoscută pe plan local după sigla Direct Aeroport) are ca obiect de activitate „alte transporturi terestre de călători n.c.a“, oferind servicii de transport aeroport, concretizate în 15 curse private pe zi, în regim shuttle bus. În 2013, anul înfiinţării, firma a înregistrat pierderi de 401.961 de lei, având o cifră de afaceri de 308.467 de lei. În urma hotărârii adoptate de asociaţi pe data de 1 martie a acestui an, Mariana-Ancuţa Ion s-a retras din funcţia de administrator deţinută, locul său fiind luat de Cristian Gheorghe Bărhălescu, care a fost învestit cu puteri depline pe o perioadă nelimitată.
 
Detalii legate de aceste schimbări puteţi citi aici.

Un inculpat din Dosarul Retrocedărilor nu mai e acţionar majoritar la Marca Telecom

Mihai-Sergiu Ceacîreanu, inculpat, alături de primarul Mazăre, în Dosarul Retrocedărilor, a efectuat, de asemenea, schimbări în firma Marca Telecom, al cărei acţionar majoritar era. La Adunarea Generală a Asociaţilor societăţii Marca Telecom SRL din 12 mai, asociaţii Mihai-Sergiu Ceacîreanu (care deţine 1.375 de părţi sociale, reprezentând 68,75% din capitalul social), Claudia-Daniela Puscaru (care deţine 20 de părţi sociale, reprezentând 12,5% din capitalul social) şi Matei Puscaru (care deţine 375 de părţi sociale, reprezentând 18,75% din capitalul societăţii) au decis cesionarea unui număr de 1.000 de părţi sociale, reprezentând 50% din capitalul social, deţinute de Mihai-Sergiu Ceacîreanu, către Daniela-Maria Ceacîreanu.

De asemenea, Mihai-Sergiu Ceacîreanu a fost revocat din funcţia de administrator, în locul său fiind numită Daniela-Maria Ceacîreanu.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

hahaha

21 Aug, 2014 19:42

Serban georgiana este fiica sorinei hortolomei

Articole asemanatoare

Terenul de la Cazino Sud, din Mamaia, recâștigat de Apele Române, ajuns în atenția Curții de Apel. Când se judecă apelul

07 Dec 2023 964

Alexandru Darie cere insolvența Holland Development Group SA! S-a fixat primul termen

10 Jun 2023 1915

După o achitare de răsunet Proces de importanţă deosebită, la Tribunalul Constanţa, pentru simbolurile staţiunii Mamaia!

15 Sep 2021 4534

Dosarul terenurilor de la Club Castel și Complex Cazino Radu Mazăre și Sorina-Gina Hortolomei- Moscu, achitați definitiv! Motivare (document)

06 Sep 2021 9067

Ana Birchall, fostul ministru al Justiției, declarații după achitarea lui Radu Mazăre

20 Jan 2021 4287

Ce „spune“ Codul de Procedură Penală despre achitarea definitivă a lui Radu Mazăre și a Sorinei-Gina Hortolomei-Moscu

19 Jan 2021 4711

Exclusiv! Radu Mazăre și Sorina-Gina Hortolomei- Moscu, achitați definitiv!

18 Jan 2021 17221

Pronunțarea în dosarul lui Radu Mazăre, de la Constanța, amânată

08 Jan 2021 2314

Pronunțare amânată în dosarul lui Radu Mazăre, de la Curtea de Apel Constanța

21 Dec 2020 2553

Radu Mazăre, achitat ori condamnat! Totul se decide azi, la Constanța. Cine sunt magistrații care au avut în atenție dosarul

21 Dec 2020 3542

Radu Mazăre, al 19-lea termen în dosarul de la Curtea de Apel Constanța

11 Dec 2020 1920

Radu Mazăre, termen azi la Curtea de Apel Constanța

26 Nov 2020 2132

Procesul lui Mazăre, un nou termen la Curtea de Apel Constanța

24 Oct 2020 2800

Radu Mazăre, termen mâine la Curtea de Apel Constanța

22 Oct 2020 1999

Radu Mazăre, termen azi la Curtea de Apel Constanța

24 Sep 2020 1776