Campioana licitaţiilor, bună de „măritat" Chichifoi vinde B.M.G. Bucovina Construct (documente)

cap_1.jpg„Nu este o afacere atât de profitabilă pe cât pare. Vând şi gata, nu mai muncesc!"

Site-ul www.piataafacerilor.ro ne oferă o informaţie foarte interesantă: B.M.G. Bucovina Construct, una dintre cele mai de succes afaceri din judeţ, este scoasă la vânzare.

Anunţul poate fi găsit la http://www.piataafacerilor.ro/afacere.php?idafacere=996 şi spune că societatea are preţul de 1.150.000 de euro. De asemenea, pe pagina de Internet poate fi găsită o descriere amănunţită a societăţii comerciale. Dar nu sunt menţionate numeroasele contracte pe care B.M.G. Bucovina Construct le-a câştigat de-a lungul vremii. Contractele au venit, în mare parte, de la Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public şi Privat Constanţa, de la municipiul Constanţa şi de la Domeniul Public şi Privat Judeţean. La o scurtă numărătoare, ajungem la cel puţin 25 de licitaţii pe care B.M.G. Bucovina Construct le-a câştigat la cele trei instituţii menţionate anterior. Suma totală: aproximativ 8 milioane de lei numai în perioada 2007 - 2011. O comoară, nu alta... Nicidecum o „epavă" de scos la vânzare. B.M.G. Bucovina Construct îi are ca asociaţi pe Gheorghe Chichifoi, Rachila Chichifoi, Leonora Călugăru, Veronica Soldea şi pe Angela Chichifoi. Administratorul afacerii, Gheorghe Chichifoi, spune că preţul pe care îl cere pentru firmă este unul corect.

Prietenia cu nea Gigi

bucovina_-_Gheorghe_Chichifoi_002.jpg

„Nu este o afacere atât de profitabilă pe cât pare. Vând şi gata, nu mai muncesc! Mai sunt contracte în derulare. Este un preţ corect, cel pe care îl cerem. Am făcut calculele foarte bine", a explicat Chichifoi. Afaceristul născut în Suceava nu este tocmai străin de viaţa de business de la Constanţa. Fost scafandru de mare adâncime pe nava Grigore Antipa, Chichifoi este bun prieten cu Gheorghe Oancea, un alt campion al licitaţiilor de la Consiliul Judeţean, Primărie şi societăţile adiacente. Oancea este administratorul societăţii Five Holding, proprietarul magazinului Brick. Five Holding este asociat în SC Sigma Trading SA, firmă în care deţin acţiuni primarul Radu Mazăre, dar şi preşedintele Consiliului Judeţean, Nicuşor Constantinescu. Aşadar, persoana juridică Five Holding are legături de afaceri cu persoanele fizice Mazăre şi Constantinescu. Gheorghe Oancea (Gigi pentru prieteni) are multe business-uri: On Plonge, Plonge Prest, Plonge SRL, Shark SRL şi Five Holding. Mai mult decât atât, Oancea administrează şi SC Mobitom SA, una dintre firmele abonate la bani publici obţinuţi în urma licitaţiilor organizate de Primărie şi de Consiliul Judeţean Constanţa. Nea Gigi se ocupă şi de Asociaţia Naţională a Scafandrilor Profesionişti şi a Salvamarilor din România, cea care asigură serviciul de salvamar în Constanţa şi în staţiunea Mamaia, tot pe banii contribuabililor.

 



Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.