Care sunt medicii constanteni cel mai bine cotati la Bucuresti

deschidere.jpgIeri, în Monitorul Oficial al României, partea I, a fost publicată lista membrilor comisiilor de specialitate ale Ministerului Sănătăţii. Aşa se face că 12 medici de la Constanţa, cotaţi la centru ca fiind cei mai mari specialişti în domeniul lor de activitate, vor fi aproape de Ministerul Sănătăţii şi vor pune umărul pentru un sistem sanitar eficient. Astfel, membru în Comisia de boli infecţioase este prof. dr. Sorin Rugină, în Comisia de farmacologie clinică, toxicologie şi toxicodependenţă, prof. dr. Gheorghe Ţarălungă, iar în Comisia de hematologie şi transfuzii, dr. Alina Dobrotă. De asemenea, Constanţa mai are un membru şi în Comisia de medicină de urgenţă şi dezastre - dr. Vasile Popescu, în Comisia de medicină internă - prof. dr. Sorin Rugină şi în Comisia de pneumologie, alergologie şi imunologie clinică - conf. Dr. Oana Arghir.

În componenţa Comisiei de reumatologie se regăseşte, de la Constanţa, şi prof. dr. Maria Şuta, iar în cea de chirurgie generală, prof. dr. Vasile Sârbu.

medici_alina_dobrota.jpgAlţi trei constănţeni au fost numiţi în Comisia de neurochirurgie - conf. dr. Bogdan Davidescu, în Comisia de obstetrică-ginecologie, prof. dr. Vlad Tica şi în Comisia de sănătate publică - prof. dr. Corneliu Amariei. „Cireaşa de pe tort" o reprezintă prof. dr. Ion Bordeianu care ocupă funcţia de vicepreşedinte al Comisiei de chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă.

Principalele atribuţii ale comisiilor de specialitate vizează propunerea de obiective, acţiuni şi măsuri privind derularea şi dezvoltarea programelor naţionale de sănătate, evaluarea necesarului de fonduri pentru susţinerea programelor naţionale de sănătate, evaluarea ghidurilor de practică medicală şi a protocoalelor terapeutice elaborate de Colegiul Medicilor din România, elaborarea registrelor naţionale pentru bolile cu impact major asupra morbidităţii şi mortalităţii în România şi a listelor minimale care conţin medicamentele specifice activităţii medicale. De asemenea, în atribuţiile comisiilor intră şi evaluarea activităţii personalului de specialitate din instituţiile sanitare, elaborarea propunerilor pentru pachetul de servicii medicale de bază, publicarea studiilor de specialitate, coordonarea Centrului Naţional de Perfecţionare Postuniversitară a Medicilor, Farmaciştilor ori coordonarea programelor de specializare a rezidenţilor şi a examenului de specialitate.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

cunoscatoru

03 Mar, 2010 08:14

rugina e si in comisia de vaccinologie

pentru vasilache

02 Mar, 2010 14:04

Din cate stiu penibilul patrut este pe lista multiplelor parchete nationale si locale pentru diverse infractiuni ( mita, trafic de influenta,inselaciune, afaceri cu interlopi, evaziune fiscala etc); dealtfel este singurul sef de sectie din spital care nu si-a pus pe site declaratia de avere.

VASILACHE

02 Mar, 2010 11:07

Incredibil! NU este pe aceasta lista Penibilul Prof. Patrut? Dupa ce a tocat banii CJC, a facut o sectie privata si ne-a amagit pe toti cu marile lui calitati de chirurg si manager? Dupa ce a umplut ecranele televiziunilor locale si ale ziarelor cu asa zise operatii in premiera, de fapt operatii obisnuite in specialitate?"Renumele" sau la Bucuresti este cunoscut, un mic derbedeu,datorita acestui renume si finantarea sectiei de la Constanta este deficitara. Nicusoare, ce te faci cand te-o intreba DNA-ul de cele 10 milioane euro?

Articole asemanatoare

Rafila, anunț de ultim moment despre o strategie care să limiteze trimiterea pacienţilor de la stat la privat

18 Apr 2024 346

Primăria Constanța caută medici veterinari de liberă practică. Contractul de peste 3,2 milioane de lei, scos la licitație (DOCUMENT)

12 Apr 2024 458

Recomandarea să bem doi litri de lichid pe zi, adevăr sau mit? Ce spune nutriționista Bilic

01 Apr 2024 987

Guvern Caravane medicale dotate cu echipamente, în comunități rurale

26 Mar 2024 529

Grupul de spitale MEMORIAL din Turcia deschide birou de reprezentanță la Constanța

18 Mar 2024 634

Nu se modifică indemnizațiile pentru medicii specialiști și primari care efectuează gărzi

14 Mar 2024 522

Peste 1.000 de angajați ai MAI se vor asigura că festivalul Massif se desfășoară în condiții de maximă siguranță

13 Mar 2024 667

Astăzi este Ziua Națională a Meseriilor! Ce mesaj a transmis ministrul Muncii, Simona Bucura

11 Mar 2024 549

Angajări Constanța Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” angajează medici specialiști. Detalii

28 Feb 2024 885

Guvern 2.010 posturi vacante din sănătate vor putea fi ocupate prin concurs sau examen

22 Feb 2024 1078

Spitalul Orășenesc Hârșova, județul Constanța angajează! Ce posturi sunt scoase la concurs

05 Feb 2024 933

Declarații de avere Constanța Averea și interesele lui Dan-Nicolae Neagoe, director medical la Spitalul Clinic de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Eforie Nord (DOCUMENT)

03 Feb 2024 896

Locuri de muncă Constanța Spitalul Orășensc Cernavodă angajează. Ești interesat?

30 Jan 2024 768

Doliu în lumea medicală. Ne-a părăsit prematur un doctor cu mâini de aur. „A fost unul dintre cei mai buni medici ai României”

25 Jan 2024 2366

Premierul Marcel Ciolacu „Prioritatea mea din aceste zile este să găsesc soluții pentru a corecta inechitățile sociale adunate într-un deceniu“

24 Jan 2024 648