Câtă diferenţă la tăierea unei panglici inaugurale! Americanii, la Kogălniceanu, au făcut show. Ai noştri, la spital, ca la grămada de rugby

La ceremonia de inaugurare a Secţiei de Cardiologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, momentul oficial al tăierii panglicii a marcat nu numai schimbarea la faţă a secţiei, ci a arătat şi adevărata faţă a oficialilor prezenţi la eveniment.

După aproape doi ani de lucrări şi o investiţie de aproximativ 7,5 milioane de euro, la începutul acestei săptămâni a avut loc inaugurarea secţiei de Cardiologie din cadrul SCJU Constanţa. La inaugurare au participat preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, directorul unităţii sanitare, Dănuţ Căpăţînă, secretarul de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii, Răzvan Vulcănescu, şefa secţiei de Cardiologie, dr. Irinel Parepa, şefi de secţii şi cadre medicale.

Ceremonia de tăiere a panglicii este un moment oficial ce trebuie marcat în astfel de situaţii. Astfel că, imaginea celor patru oficiali care au participat la acest moment este una pur românească: o grămadă politică asemenea celor de la rugby. Care pe care. Toţi cei aflaţi în galeria oficialilor s-au străduit să ajungă cât mai în faţă, să dea bine la fotografi şi la cameramani. Şi asta în ciuda spaţiului destul de strâmt în care a avut loc ceremonia şi care a dat şi mai mult senzaţia de luptă corp la corp în care fiecare să fie câştigător.
 
Show-ul de la Mihail Kogălniceanu

 
Pentru a vedea cum se realizează un astfel de ceremonial vă prezentăm imagini de acum circa două săptămâni, de la inaugurarea terminalului de la Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu. Acolo, au fost prezenţi comandantul general al 21 Theater Sustainment Command, general-maior John O'Connor, şi şeful Statului Major al Forţelor Aeriene (SMFA), general-maior Laurian Anastasof. Ceremonia în cazul inaugurării terminalului de la Kogălniceanu a reprezentat un moment de bun gust când celor doi oficiali li s-a înmânat o foarfecă de dimensiuni mari, iar aceştia au marcat momentul într-un mod degajat, cu zâmbetul pe buze.
 
Fără să se împingă, fără să dea impresia că vor să ajungă unul în faţa celuilalt, ei au organizat un adevărat show. Nici măcar pentru a prinde o bucată de panglică asemenea unor sfinte moaşte nu s-au înghesuit. Numai că ei nu candidau pentru nicio funcţie şi nici nu erau interesaţi să îi vadă poporul alegător. Diferenţă mare, dar mare de tot.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.