Cine este noul şef al IPJ Constanţa Viaţa şi opera comisarului-şef Constantin Dancu

Nu este de trecut cu vederea faptul că Ilie Constantin Dancu este coautor al lucrării „Maşini şi instalaţii navale”, împreună cu prof. univ. dr. ing. Traian Florea şi alţii, dar şi coautor al lucrării „Insula Şerpilor - Canalul Bâstroe - aspecte juridice”, împreună cu dr. Ion Teşa şi Alexandru Ivanov
 
Ieri dimineaţă, în sala de şedinţe a Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, chestorul de poliţie Florea Oprea, adjunct al şefului Poliţiei Române, a dat citire ordinului ministrului Afacerilor Interne prin care comisarul-şef de poliţie Ilie Constantin Dancu, şeful Serviciului Rutier, a fost împuternicit la comanda poliţiei constănţene. Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, comisarul-şef Dancu va sta în fruntea IPJ Constanţa pentru o perioadă de cel puţin şase luni. În cadrul unui scurt interviu, proaspătul comandant ne-a declarat că în perioada imediat următoare va efectua o analiză a indicatorilor de performanţă şi că doreşte identificarea eventualelor probleme de la nivelul inspectoratului. „Cred că este momentul în care trebuie să mă documentez cu privire la activitatea inspectoratului. Să fac o analiză pe indicatorii de performanţă. Să identific eventualele probleme şi să acţionez împreună cu colectivul în zona în care avem probleme”, a mai adăugat Dancu.
 
Tot ieri, chestorul de poliţie Florea Oprea, adjunct al şefului Poliţiei Române, în prezenţa comisarului-şef de poliţie Camil Manea, adjunctul şefului IPJ Constanţa, dar şi a şefilor de poliţii municipale, a şefilor de poliţii rurale, a şefilor de servicii şi a altor cadre cu funcţii de responsabilitate, a dat citire ordinului ministrului Afacerilor Interne privind împuternicirea comisarului-şef de poliţie Ilie Constantin Dancu să îndeplinească atribuţiunile de şef al inspectoratului.
Cu această ocazie, adjunctul şefului Poliţiei Române a cerut factorilor de răspundere din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie să depună eforturi conjugate pentru sporirea gradului de siguranţă a cetăţeanului.
De asemenea, chestorul de poliţie Oprea a solicitat comenzii IPJ Constanţa consolidarea parteneriatului strategic cu celelalte structuri ale MAI. şi agenţii de aplicare a legii.
Totodată, adjunctul şefului Poliţiei Române şi-a manifestat încrederea deplină în întreg corpul profesional poliţienesc constănţean şi a precizat că aşteaptă rezultate remarcabile în planul ordinii şi siguranţei publice în zona de responsabilitate a inspectoratului.
Conform propriului CV, comisarul-şef Constantin Dancu s-a născut la data de 13 martie 1961 şi este absolvent al Liceului Teoretic „Mircea cel Bătrân” din Constanţa. Noul şef al Poliţiei este licenţiat în Inginerie mecanică, el urmând cursurile Universităţii din Braşov, Facultatea de Mecanică, Secţia Autovehicule Rutiere, fiind specializat în sistemele de siguranţă a circulaţiei la autovehicule. De asemenea, Constantin Dancu are master în ştiinţe politice - Universitatea „Ovidius” Constanţa, Facultatea de Drept. Din punct de vedere al experienţei profesionale, noul inspector-şef al IPJ Constanţa a lucrat ca inginer la Întreprinderea de Transport Auto Constanţa (1986 - 1991), după care a derulat activităţi specifice unui ofiţer în Inspectoratul de Politie al Judeţului Constanta, Poliţia Municipiului Constanţa, Biroul Poliţiei Rutiere (1991 - 1996). Comisarul-şef Dancu a mai fost şef al Biroului Poliţiei Rutiere Constanţa, adjunct al Poliţiei municipiului Constanţa şi, din 2005, ocupă postul de şef al Serviciului Rutier. Nu este de trecut cu vederea faptul că Ilie Constantin Dancu este coautor al lucrării „Maşini şi instalaţii navale”, împreună cu prof. univ. dr. ing. Traian Florea şi alţii, dar şi coautor al lucrării „Insula Şerpilor - Canalul Bâstroe - aspecte juridice”, împreună cu dr. Ion Teşa şi Alexandru Ivanov. „Vin din interiorul inspectoratului, chiar dacă am lucrat pe profil de circulaţie în ultimii ani. Zic eu că sunt ancorat şi în celelalte probleme ale inspectoratului, în ceea ce priveşte fenomenul infracţional la nivel de judeţ. Mi-am dorit de mult această funcţie. Orice poliţist, de la cel mai mic la cel mai mare, îşi doreşte să ajungă să fie la comanda structurii în care lucrează. Dacă cineva spune altfel, nu sunt de acord. Nu am avea motivaţie”, a conchis inspectorul-şef al IPJ Constanţa.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Gabriel

30 Apr, 2014 14:27

In Romania de azi, interesul este mai presus de omenie, legea (despre care toti stim ca este interpretabila in cele mau multe situatii) este mai presus de adevar. Dar, pentru ca adevarul necesita munca, timp, interes onest, empatie si omenie, este mai simplu a actiona in lenea legilor gandite de oameni. Iar oamenii, indeferent de functii, gresesc. Nimeni nu e perfect: nici cel care comite o greseala (a nu se confunda cu infractiune) si nici cel care o evalueaza, respectiv sanctioneaza.

dinca

15 May, 2013 13:55

motivatia unui politist ar trebui sa fie satisfactia lucrului bine facut, adica sa-si faca treaba cat mai bine, nu sa se catere in functii. astea vin in urma primului deziderat. dar daca dumneata spui asa, nu putem decat sa te felicitam pentru sinceritate...

Articole asemanatoare

Justiție Constanta Amânare de pronunțare în dosarul lui Meran Dorin, șeful Gărzii de Mediu Tulcea!

10 Apr 2024 399

IPJ Constanța, o nouă achiziție pentru poligon! (DOCUMENT)

05 Apr 2024 554

Stelian Ion despre Horia Constantinescu, contracandidatul său din partea PSD Constanța "Un comisar poate să devina un interlop, dar un interlop nu va putea fi niciodată comisar" (VIDEO)

28 Mar 2024 886

Candidatul PSD la Primăria Constanța, Horia Constantinescu, și-a anunțat demisia din fruntea ANPC

28 Mar 2024 906

IPJ Constanța cumpără de la Draeger România kit de prelevare salivă pentru Drager Drog Test! Care este valoarea achiziției (DOCUMENTE)

24 Mar 2024 752

IPJ Constanța repară sediul inspectoratului și sediul Secției 3 Poliție!

24 Mar 2024 631

Cumpărări directe IPJ Constanța cumpără peste 160.000 de cartușe și repară poligonul de tragere!

06 Mar 2024 924

Garda de Mediu Județul Constanța, pe locul al doilea pe țară în activitatea de mediu pentru 2023

17 Feb 2024 686

Borș Ioan, șeful Gărzii de Mediu Bistrița-Năsăud, reținut de DNA!

16 Feb 2024 588

Începe procesul în dosarul lui Meran Dorin, șeful Gărzii de Mediu Tulcea!

22 Jan 2024 625

Tanzania Cel puțin 21 de mineri au murit după prăbușirea unei mine de aur în timpul ploilor torenţiale

14 Jan 2024 635

Se cere revizuirea unui dosar al DNA Constanța!

14 Jan 2024 914

MAIMobilizarea maximă a fost asigurată în Noaptea dintre Ani

03 Jan 2024 505

Primăria Limanu, la judecată cu afaceristul Marius Bărbat pentru recuperarea cheltuielilor de deființare pe cale administrativă a unor construcții executate nelegal pe faleza din Vama Veche

30 Dec 2023 2387

Fost polițist al Gărzii de Coastă, victorios în procesul deschis de Agenția de Integritate, pentru avere! Aproape 12.000 de lei, cheltuieli de judecată pentru omul legii (MINUTA)

28 Dec 2023 1050