Mărul discordiei, terenuri retrocedate Costică Zelcă, la judecată cu municipiul Constanţa (rechizitoriu)

„Sunt terenuri pe care eu le-am luat la a treia mână şi nu mi se pare corect să îmi impute mie să plătesc această diferenţă.“
 
Costică Zelcă, cunoscut drept apropiat al echipei Mazăre-Constantinescu, îşi caută dreptatea în instanţă! Afaceristul, trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie alături de Nicuşor Constantinescu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, a chemat la judecată municipiul Constanţa - prin primar. Contactat telefonic, Zelcă ne-a declarat că „este o poveste mai lungă“ şi că totul a început după ce Primăria Constanţa l-a scos bun de plată în urma unor reevaluări la terenuri retrocedate. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Curţii de Apel Constanţa, iar până la acest moment nu a fost stabilit un prim termen de judecată.
 
„Este vorba despre o serie de terenuri retrocedate pentru care au făcut ei o reevaluare. Ca să iau autorizaţie de construcţie, m-au pus să plătesc această diferenţă. Sunt terenuri pe care eu le-am luat la a treia mână şi nu mi se pare corect să îmi impute mie să plătesc această diferenţă. Acum s-a dat o hotărâre care prevede că eu trebuie să plătesc aceste diferenţe, de aceea am ajuns în instanţă cu Primăria. Ca să vedeţi că nu sunt aşa de apropiat de Mazăre şi Constantinescu pe cât spuneţi“, a mai spus Costică Zelcă, administratorul SC Stop SRL, pentru ZIUA de Constanţa
 
Aşa cum precizam şi mai sus, afaceristul Costică Zelcă a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, alături de alţi 18 inculpaţi (persoane fizice şi juridice), în legătură cu un presupus prejudiciu de peste 30 de milioane de lei în dauna Consiliului Judeţean Constanţa şi de peste 1 milion de lei în dauna statului român. Zelcă este acuzat de complicitate la abuz în serviciu în formă continuată. Dosarul a fost trimis spre soluţionare Curţii de Apel Bucureşti, iar printre inculpaţi se află: Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, Felicia Tăicuţu, fost director general al Direcţiei Generale Economico - Financiare din cadrul CJC, Titi Cenuşă, arhitect-şef în cadrul Direcţiei Generale de Urbanism şi Lucrări Publice a Consiliului Judeţean Constanţa, Adrian George Gâmbuţeanu, director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa, Ruxandra Luminiţa Darie, notar public, Ionuţ Ţiţimeaua, director general al Direcţiei Generale de Administraţie Publică şi Juridică din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa, dar şi SC Stop SRL, unitate administrată de Zelcă.
 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu alături de alte 18 persoane (document)


În contextul celor mai sus precizate, reamintim că, într-un alt dosar, Municipiul Constanţa, prin primar, a încercat să obţină o sumă de bani şi de la Georgică Giurgiucanu, Geta Săvulescu, Cristian Borcea, Mihai Camboianu şi SC Habitat şi Ambient SA. Potrivit unor surse avocăţeşti, primarul municipiului Constanţa ar fi solicitat aproximativ 2,5 milioane de euro pentru că cei mai sus precizaţi ar fi modificat regimul juridic al unor terenuri obţinute în baza Legii 10/2001, atât în staţiunea Mamaia, cât şi în municipiu. La finele săptămânii trecute, judecătoarea Adriana Lepădatu, din Tribunalul Constanţa, a respins excepţia lipsei calităţii procesuale active a reclamanţilor, invocată de pârâtul Cristian Borcea, precum şi excepţia lipsei calităţii procesuale pasive, invocată de pârâţii Georgică Giurgiucanu, SC Habitat şi Ambient SA şi Geta Săvulescu. Mai mult decât atât, judecătoarea a admis excepţia prescripţiei dreptului material la acţiune invocată de pârâta Geta Săvulescu şi a respins acţiunea formulată de primarul municipiului, dar şi de Municipiul Constanţa, prin primar, ca prescrisă.
 
În Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, Radu Ştefan Mazăre este judecat alături de mai multe persoane, printre acestea aflându-se Georgică Giurgiucanu, Cristian Borcea şi Mihai Camboianu. Rechizitoriul poate fi citit accesând secţiunea „Documente“.

S-a „trezit“ cam târziu!

Cum a vrut să ia primarul Constanţei 2,5 milioane de euro de la Giurgiucanu, Borcea şi Habitat şi Ambient SA (rechizitoriu)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.