"Dacă mai stăteau un minut, mureau ca cei din Bucureşti" Semne de întrebare în urma incendiului din Culture Pub (galerie foto+video)



Ieri, după-amiază.

Sute de constănţeni s-au gândit la familiile îndurerate de pierderea celor dragi, în urma incendiului din Club Colectiv din capitală.  S-au ţinut momente de reculegere în memoria celor care s-au stins din viaţă. Constănţenii au adus flori şi au aprins lumânări.

Ieri, seară.

La nici două zile de la tragedia din Club Colectiv, un incendiu a izbucnit la un club din Constanţa din zona Casei de Cultură. Este vorba despre Culture Pub. Panică. Frică. Neputinţă. Pare totul o glumă proastă. Și totuși, nu este. Este nevoie întotdeauna de sacrificii umane ca ceva să se schimbe în ţara asta, la noi? Niciodată mai devreme, niciodată la timp.
 
Aseară, incendiul a izbucnit de la un panou electric. Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” și medicii Serviciului de Ambulanță Constanța au fost la faţa locului. Mult fum, ţipete şi imaginea tragediei din Bucureşti în minte. Cele câteva zeci de persoane prezente au reușit să iasă fără să se producă o busculadă. Din fericire, tragedia de la Bucureşti nu s-a aplicat şi la Constanţa. Niciun constănţean nu şi-a pierdut viaţa.

60 de minute pentru lichidarea incendiului

19.31 este ora la care apelul a fost înregistrat la dispecerat. În cinci minute, pompierii au ajuns la faţa locului. Au avut nevoie de alte 60 de minute pentru a lichida incendiul. Flăcările s-au extins repede. „Dacă mai stăteau un minut, mureau ca cei din Bucureşti”, ne-a spus un martor.
 
Şefa de sală a fost cea care a văzut prima incendiul, potrivit surselor noastre. Deoarece s-a intoxicat cu fum, a avut nevoie de îngrijiri medicale la faţa locului. Rodica Tudoran, şefa Unității Primiri Urgențe, a precizat că echipajul SMURD a consultat două persoane, angajați ai localului, care au refuzat transportul la spital. În acest context, precizăm că o contabilă a cerut medicilor să i se verifice nivelul tensiunii. La Spitalul Judeţean a ajuns, totuşi, un bărbat, client al clubului, care a fost transportat la UPU, deoarece se afla sub influența băuturilor alcoolice. De asemenea, două persoane au ales, pe cont propriu, să se deplaseze la spital pentru îngrijiri.
 
Adrian Rapotan, comisar-șef adjunct al Inspectoratului de Poliţie Constanţa, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, că ancheta va scoate la iveală ce s-a întâmplat în Culture Pub. Aceasta va continua şi astăzi.

Întrebarea serii - Câte persoane se aflau în local?

Raed Arafat a făcut, aseară, câteva precizări referitoare la incendiul de la Constanţa. „Echipe de la pompieri fac căutarea obişnuită. Să nu mai fie persoane în interior. Din ce am înţeles până acum, nu sunt probleme”, a spus acesta. Totodată, a precizat că în local se aflau cinci persoane. Şi Adrian Rapotan a menţionat, de asemenea, un număr de cinci angajaţi. Potrivit surselor noastre, la Culture Pub, aseară, erau prezente în jur de 30 de persoane, dintre care 20 ar fi fost clienţi. Managerul clubului nu a dorit să comenteze acest „amănunt”.

Pas la doliul naţional

Guvernul a decretat trei zile de doliu național, începând de sâmbătă, ca urmare a incendiului din seara zilei de 30 octombrie, de la Clubul Colectiv din Capitală.
 
Doliul ţine trei zile, însă durerea are contract pe perioadă nedeterminată. În acest context, sâmbătă seară, o parte din cluburile constănţene şi-au arătat solidaritatea pentru familiile îndoliate. Însă nu şi Culture Pub, unde distracţia era în toi la petrecerea de Halloween. „Urât din partea organizatorului că nu a respectat doliul”, a scris un constănţean pe pagina oficială a evenimentului.

 
Aseară, la ora izbucnirii incendiului, în local trebuia să aibă loc un show BRomania, care a fost însă amânat. „La ora aia trebuia să fim în mijlocul show-ului. Revin cu detalii despre reprogramarea de duminică viitoare cât de curând. Este ciudat ce se întâmplă”, se precizează pe pagină oficială de Facebook a BRomania.
 
Precizăm că societatea Europe Belle Paradise SRL, pe care funcționează localul Culture Pub, o are drept asociat unic și administrator pe Gabriela Ciolpan, născută în anul 1980, în Constanţa, conform Registrului Comerțului.

Până în septembrie 2015, Europe Belle Paradise SRL îi avea ca asociaţi pe Valentin Viorel Oiţă Bucur, Nicoleta Dogărescu şi Gabriela Ciolpan. Administratorii societăţii erau Nicoleta Dogărescu şi Gabriela Ciolpan.
 
Au rămas pagubele materiale, care se pare că sunt destul de mari, interiorul localului fiind din lemn. Ancheta continuă şi astăzi.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ISU GiurgiuEXERCIȚIU

28 Mar 2024 182

Arde o locuință în municipiul Tulcea! (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 405

ISU GiurgiuEXERCIȚIU

27 Mar 2024 340

ISU Iași2 misiuni pentru transportul persoanelor supraponderale

27 Mar 2024 258

Atac armat urmat de un incendiu uriaş la o sală de concerte de la periferia Moscovei, revendicat de Statul Islamic

23 Mar 2024 535

ISU Constanța Reducerea riscului. Educație în situații de urgență pentru copii și elevi (FOTO)

22 Mar 2024 335

UPDATE Fum gros de la un incendiu izbucnit în Constanța! (VIDEO)

22 Mar 2024 2506

Incendiu la un apartament din Mamaia Nord, Constanța! Pompierii au intervenit

22 Mar 2024 968

Alertă pe strada Mircea cel Bătrân din Constanța, în zona Capelei Militare! Au intervenit pompierii (GALERIE FOTO+VIDEO)

20 Mar 2024 1177

Incendiu la o hală a aeroportului din Craiova!

18 Mar 2024 371

ISU BihorIncendiu în comuna Biharia-Atenție unde depozitați cenușa și jarul!

18 Mar 2024 337

Constanța Imagini din dronă cu apartamentul afectat de incendiul de pe Aleea Egretei! O femeie de 93 de ani, transportată la spital (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Mar 2024 1526

LIVE VIDEO. Constanța Incendiu la etajul al nouălea al unui bloc de locuințe de pe Aleea Egretei (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Mar 2024 4025

Incendiu în localitatea 23 August din județul Constanța

17 Mar 2024 693

Știri Constanța azi UPDATE. Incendiu la o casă din Aliman!

16 Mar 2024 691