Declinul lui Tucan

1215376707.jpg

Liberalului ii merg prost si afacerile, dupa infrangerea de la Navodari * Recent, el a pierdut un contract de miliarde, in conditiile in care firmele sale castigau frecvent licitatiile organizate de institutiile conduse de colegii liberali

Dupa esecul de la primarie, liberalului Jean-Paul Tucan nu ii mai merg nici afacerile. El a pierdut recent un contract de peste trei miliarde lei vechi, de la Compania Nationala Administratia Canalelor Navigabile (CNACN) SA Constanta. Este vorba despre un contract privind servicii de inchiriere a unor mijloace de transport persoane. Autoritatea contractanta - CNACN - a organizat o licitatie, iar pe data de 16 iunie a avut loc depunerea ofertelor. In cererea de oferte, compania a solicitat servicii de transport terestru, inclusiv servicii de transport in vehicule blindate, si servicii curier, exceptand transportul postal. De asemenea, a precizat ca transportul se va desfasura pe rutele Ecluza Agigea - Constanta si retur; Constanta - gara - Ovidiu si retur; Cernavoda local. Valoarea estimata in cererea de oferte a fost de 85.000 euro, fara TVA, mai precis peste 3,6 miliarde lei vechi, plus TVA. Criteriile care au contat in desemnarea castigatorului au fost pretul ofertei (50%), vechimea parcului auto (37%) si gradul de confort al autovehiculelor (13%).

Ambele firme ale lui Tucan au fost interesate

Caietul de sarcini a fost achizitionat de cinci operatori economici: SC BRC Trans International SRL, SC Agertrans SA, SC ASIL Logistic SRL, SC JT OIL SRL si SC JTA Trans Group SRL, ultimele doua firme apartinand chiar directorului Directiei Regionale de Drumuri si Poduri (DRDP) Constanta, Jean - Paul Tucan, candidatul PNL la Primaria Navodari. Asa cum liberalul a pierdut din primul tur scaunul de primar al orasului, cu un scor foarte mic, asa a pierdut si licitatia privind contractul de inchiriere a mijloacelor de transport persoane. Doar doua firme au depus oferte. Firma lui Tucan - SC JT OIL SRL - si SC Agertrans SA au intrat in cursa finala pentru obtinerea contractului.

JT Oil a pierdut in fata Agertrans

Rezultatul licitatiei a fost de-a dreptul surprinzator, avand in vedere faptul ca ne-am obisnuit sa vedem firmele lui Tucan prestand diverse lucrari in incinta institutiilor conduse de colegii sai liberali. Jean-Paul Tucan a pierdut contractul de miliarde in fata SC Agertrans SA, care va inchiria mijloace de transport Administratiei Canalelor, contra sumei de 319.200 lei (3,192 miliarde lei vechi) - o suma sub cea estimata in cererea lansata de CNACN. SC Agertrans SA a obtinut contractul, desi nici macar nu are ca obiect principal de activitate transportul de persoane. Potrivit datelor din Registrul Comertului, firma are ca principal obiect de activitate cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase si a plantelor producatoare de seminte oleaginoase. Printre obiectele secundare de activitate ale firmei se regasesc, pe langa o suma de activitati precum cultivarea strugurilor sau a citricelor, si transporturi urbane, suburbane si metropolitane de calatori si alte transporturi terestre de calatori. Firma are cinci asociati si sase administratori. Asociatii sunt Nelu Voicila, Ermin Marian Glodstein, Adrian Cristinel Zugravu, Ion Vergil Lixandru si Gheorghe Lixandru, iar administratorii sunt Camelia Mirela Oprisan, Mariana Prelipcean, Anda Ivanof, Daniela Stroe, Mihaela Mirea si asociatul Ermin Marian Goldstein.

Tucan devine indezirabil pentru PNL (?!)

Prin urmare, nu este un semn prea bun pentru Tucan ca a ratat acest contract, de pe urma caruia putea castiga miliarde, mai ales ca, pana nu demult, firmele sale erau preferate de conducerile liberale ale unor institutii. Se pare ca, in acest caz, directorul CNACN, liberalul Ovidiu Cupsa, a preferat sa mearga pe mana Agertrans. Exista si posibilitatea ca, si de aceasta data, Jean-Paul Tucan sa mai aiba un os de ros, in cazul in care contractul va fi subcontractat de catre Agertrans. In cazul in care nu se va intampla asa, pierderea licitatiei poate insemna ca lui Tucan i-au scazut "actiunile" in interiorul PNL. Totodata, esecul in afaceri, pe mana liderilor PNL, poate fi si un semnal pentru debarcarea lui Tucan din functia de sef al DRDP Constanta. Ramane de vazut care va fi soarta liberalului, caruia toate ii merg prost, dupa esecul de la Navodari, si daca PNL i-a taiat cumva sforile care i-au adus, pana acum, atata succes in afaceri.

Scris de: {autor}Manuela MOLDOVEANU{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Newton pe metru patrat

27 Sep 2021 10299

A dat spargeri în Austria cu un prejudiciu de aproape 400.000 de euro. Curtea de Apel Constanţa a aprobat transferul în România

29 Jun 2019 4456

Fondatorul AutoItalia, Herbert Stein, a încetat din viaţă

23 Mar 2018 3178

Alegeri în SUA Hillary Clinton conduce cu 4 puncte în sondajul NBC-Wall Street Journal

06 Nov 2016 2556

Alegeri în SUA Hillary Clinton, detașată în sondaje în fața lui Donald Trump

23 Oct 2016 3231

Fotografia, arta de a fura timpului o firmitură de clipă. Încântaţi-vă ochii! (galerie foto)

27 Mar 2016 4709

Vizita de lucru în Norvegia a delegației Camerei Deputaților și Senatului a continuat, la Parlamentul norvegian (Stortinget)

22 Jan 2016 2201

„Văduva veselă”, pe scena Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski”

15 Feb 2015 2336

Poşta Română, condusă de oameni cu interese şi influenţe în Constanţa

12 Jun 2014 6033

Decizie a noului CA al Poştei Române Alexandru Petrescu în funcţia de director general

11 Jun 2014 3194