Demisii în masă din PSD Consiliul Local Peştera ar putea deveni primul consiliu local independent din România (galerie foto+document)

Mişcare politică fără precedent în judeţul Constanţa! 12 din cei 13 consilieri din Consiliul Local Peştera şi-au dat demisia din partidele pe listele cărora au candidat. Este vorba despre 11 consilieri PSD şi un liberal. Aceştia şi-au anunţat demisia ieri, în contextul unei conferinţe de presă, foştii social-democraţi reproşând PSD-ului şi Consiliului Judeţean Constanţa (CJC) faptul că nu au susţinut comuna nici din punct de vedere al derulării de proiecte, dar nici după viiturile care, anul trecut, au afectat serios localitatea. Pentru moment, cei 12 aleşi locali rămân independenţi.

„Am hotărât să ne dăm demisia în semn de protest faţă de indiferenţa celor de la partid şi să rămânem independenţi, pentru a trage un semnal de alarmă faţă de faptul că cei care deţin funcţii politice îşi urmăresc doar interesul lor“, a declarat Tudorel Grosu, viceprimarul comunei Peştera şi, până ieri, liderul Organizaţiei Locale PSD Peştera. De asemenea, Grosu a anunţat, cu această ocazie, că filiala PSD Peştera se desfiinţează.
„Am luat această hotărâre încă de anul trecut, în urma inundaţiilor care, în doar o lună de zile, au afectat localitatea de două ori. Am avut pagube de peste 1 milion de euro. Cei de la partid (n.r. PSD), cei de la Consiliul Judeţean, cei de la Guvern nu ne-au sprijinit cu absolut nimic“, a explicat viceprimarul comunei constănţene.
Grosu şi-a exprimat regretul faţă de faptul că Tiberiu Preda, consilier local PP-DD, s-a răzgândit cu nici o jumătate de oră înainte de conferinţa de ieri şi nu şi-a mai semnat demisia.

„PSD ne-a minţit“

În ceea ce priveşte reproşurile consilierilor locali din Peştera la adresa PSD-ului, respectiv a Consiliului Judeţean, Tudorel Grosu a ţinut să amintească, în cadrul conferinţei de ieri, starea deplorabilă în care se află şi la momentul actual DJ 223B, drum care leagă localităţile Peştera şi Ivrinezu Mic, respectiv Ivrinezu Mare. „De cel puţin şase ani, acest drum e distrus în proporţie de 80%. Pe acest drum aducem copiii la şcoală. În fiecare zi facem câte şapte, opt curse. Am tot făcut solicitări pentru repararea acestui drum, dar ei sunt indiferenţi, ca de obicei“, susţine viceprimarul.
„Încă de acum şase ani am participat la toate campaniile alături de acest partid care ne-a minţit. Am obţinut cele mai bune rezultate din ţară (n.r. pentru PSD)“, a precizat Tudorel Grosu, adăugând că, deşi social-democraţii din Peştera au încercat, în mai multe rânduri, să discute cu liderii judeţeni ai PSD, acest lucru nu a fost posibil. „Ei nu vorbesc cu noi. Vorbesc doar atunci când se apropie alegerile şi chiar şi atunci doar prin adrese, ne transmit ce au de făcut“, a explicat fostul lider al PSD Peştera. Întrebat dacă au încercat să ajungă la preşedintele PSD Constanţa, Radu Mazăre, Grosu a replicat: „Domnul Mazăre are alte activităţi“.

„Comunele sunt nedreptăţite de cei care conduc judeţul“

În aceeaşi ordine de idei, consilierii locali proaspăt demisionari din PSD au criticat partidul-mamă şi conducerea CJC pentru indiferenţa manifestată faţă de cetăţenii judeţului Constanţa. „Singura nemulţumire a noastră, care ne-a determinat să luăm această hotărâre, este că, de atâţia ani, nu ni s-au alocat bani pentru dezvoltare. Să facă acel drum, e drumul lor. Am fost ignoraţi total“, a subliniat Tudorel Grosu.
Şi Cornelia Ştefănescu, membru PSD de 20 de ani, şi-a anunţat demisia din partid. Aflată la al patrulea mandat de consilier local, aceasta şi-a motivat gestul prin faptul că nu ar mai putea să facă propagandă electorală pentru un partid care minte electoratul.
De menţionat este şi faptul că, potrivit declaraţiilor viceprimarului din Peştera, PSD ar fi încercat să impună în comună „firme cu dedicaţie“ pentru executarea unor lucrări, lucru pe care administraţia publică locală nu l-a acceptat.
Tudorel Grosu şi-a exprimat convingerea că multe dintre comunele judeţului Constanţa sunt ignorate de Consiliul Judeţean, aflându-se exact în situaţia în care este, de ani buni, Peştera. „Majoritatea comunelor sunt nedreptăţite de cei care conduc judeţul, dar n-au curaj să facă ceva“, a concluzionat viceprimarul comunei Peştera.

„Singura şansă pentru un trai decent este independenţa politică“

Primarul comunei Peştera, independentul Valentin Vrabie, a declarat, ulterior anunţului privind demisia aleşilor locali din PSD şi PNL, că gestul nu îl surprinde, şi asta pentru că „oamenii au început să înţeleagă că partidele şi-au pierdut credibilitatea, că politica românească practicată de aleşii noştri este complet deconectată de la realitatea zilnică a cetăţenilor şi că singura noastră şansă pentru un trai demn şi decent este cea a independenţei politice“. „Sper din tot sufletul ca şi alţi aleşi locali să urmeze acest exemplu al independenţei politice, pentru că numai împreună putem reuşi“, a subliniat Valentin Vrabie.


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primarul independent Valentin Vrabie dezvăluie conţinuţul unei scrisori adresate lui Victor Ponta

22 Sep 2014 2234

Valentin Vrabie, primarul comunei Peştera „Voi distruge caracatiţa PSD Constanţa“

12 Sep 2014 11782