UPDATE2. DMHI Mangalia, Ameropa Grains, Tomini Trading, Romar Shipping Agency Contribuabili din Constanța, pe lista datornicilor ANAF (document)

ANAF a publicat, pe 3 mai, lista contribuabililor care înregistrează obligații restante la bugetul de stat la data de 31.03.2016. Pe lista debitorilor-persoane juridice, contribuabili mari, care înregistrează obligații fiscale restante la bugetul general consolidat, precum și cuantumul acestor obligații se regăsesc și societăți din Constanța. 
 

- Daewoo-Mangalia Heavy Industries - 14.737.447 lei;
- Ameropa Grains - 5.954.404 lei;
- Tomini Trading - 208.884 lei;
- Romar Shipping Agency SRL - 265.048 lei;
- Gemarco Industry SRL – 98.053 lei.
 
Facem precizarea că în această sumă intră: obligațiile fiscale la bugetul de stat, la bugetul de asigurări sociale, șomaj și Fondul național de asigurări sociale de  sănătate. În total pe lista contribuabililor mari se regăsesc 186 de firme.
 
DAEWOO-MANGALIA HEAVY INDUSTRIES SA, așa cum reiese din Registrul Comerțului, a fost înregistrată în anul 1997 și are sediul social în municipiul Mangalia, strada Portului. Firma este deșinută de Șantierul Naval 2 Mai SA, cu 48.9992301771% din capitalul social, Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering CO.(DSME), cu sediul social în Coreea de Sud, cu 50,9996135207% din capitalul social, Tae Jin Hwang, cu 0,0011563022% din capitalul social. Persoane Împuternicite ale Daewoo-Mangalia Heavy Industries SA, care se ocupă de Construcţia de nave şi structuri plutitoare sunt: Daeseong Jeong, născut în 1961, în Coreea de Sud, Ilicenco Paul, născut în 1956, în Focşani, Vrancea, Bîzgan-Gayral Oana-Mioara, născută în 1980, în Calafat, Dolj, Baek Haksoon, născut în 1960, în Coreea de Sud, Hwang Tae Jin, născut în 1956, în Coreea de Sud, Hwang Tae Jin, născut în 1956, în Coreea de Sud, Park Doyeong, născut în 1959, în Coreea de Sud, Georgescu Ionel, născut în 1964, în Strehaia, Mehedinţi, Pandelică Marcel Bogdan, născut în 1967, în Ioneşti, Argeş.

AMEROPA GRAINS SA este controlată de SC Ameropa Holding AG Binningen CHE, cu sediul în Elveţia, cu 99,9999%, și Miescher Peter, născut în 1980, Elveţia, cu 0,0001% din capitalul social. Cu sediul social în Municipiul Constanţa, strada Theodor Burada, societatea a fost înființată în 1996. Afministratorii societății sunt Speck Raphael Josef, născut în1960, Zug Zg, Elveţia, Jan Kadanik, născut în1965, Cehia, Gilles Louis Gabriel Viellet, născut în 1955, în Franţa, Kadanik Jan, născut în 1965, în Cehia. Ameropa Grains SA se ocupă de comerțul cu ridicata al cerealelor, seminţelor, furajelor şi tutunului neprelucrat.
 
TOMINI TRADING SRL este controlată de Abbotswood Holding SAL, din Liban, Beirut, cu 55% din capitalul social, Vatistas Panagiotis, născut în 1957, în Pireu, Grecia, cu 2% din capitalul social, și Vatistas Georgios, născut în 1945, în Pireu, Grecia, cu 43% din capitalul social. Firma a fost înființată în anul 1999 și are sediul social în municipiul Constanţa, Portul Constanța,Rădăcina Mol 3, depozitul 2 incinta 1 și 3. Administratorii societății care se ocupă de Recuperarea materialelor reciclabile sortate sunt Georges Salame, Vatistas Georgios și Eid Georges.
 
Înființată în anul 2003, ROMAR SHIPPING AGENCY SRL are sediul social în municipiul Constanţa, strada Războieni. Societatea este controlată de Oxenta Shipping B.V., din Olanda, Rotterdam, cu 91,75824% din capitalul social, Celestial Navigation LTD, din Malta, cu 8,24176% din capitalul social. De administrarea afacerii se ocupă Figen Erez, născut în 30.03.1962, Uskudar, Turcia. Activităţile principale ale ROMAR SHIPPING AGENCY SRL, conform codificării Caen, sunt: transporturi maritime şi costiere de pasageri, transporturi maritime şi costiere de marfă și activităţi de servicii anexe transportului pe apă.
 
Gemarco Industry SRL a fost înființată în anul 2004 în Constanța. În prezent, sediul social al firmei este în satul Poşta Câlnău, Comuna Poşta Câlnău, Buzău. Capitalul social este deținut de Ivănescu George, născut pe 12.10.1964, în Poşta Cîlnău, Buzău, cu 1,96% din capitalul social, Zlotea Gheorghe, născut pe 23.02.1970, în Curtea de Argeş, Argeş, cu 98,04% din capitalul social. Administratorul societății care se ocupă de cultivarea strugurilor este Zlotea Gheorghe. Gemarco Industry SA se află pe lista creditorilor Murfatlar România SA.
 
Precizăm că primele liste cu 2.672 contribuabli mari și mijlocii care au restanțe fiscale pot fi accesate și descărcate de la adresa https://data.gov.ro/
 
Potrivit unui comunicat ANAF, 186 de mari contibuabli, cu restanțe mai mari de 100.000 lei, înregistrează obligații fiscale totale de 2.60 miliarde de lei, din care 1,92 miliarde de lei obligații de plată principale și 684 milioane de lei obligații accesorii. Din total, 417 milioane de lei reprezintă obligații de plată contestate. De asemenea, 2.486 de contribuabili mijlocii, cu restanțe mai mari de 50.000 lei, au obligații fiscale restante în cuantum total de 3,80 miliarde de lei, din care obligații de plată principale în suma de 2,85 miliarde de lei și obligații fiscale accesorii în sumă de 950 lei. Din total, suma de 316 milioane de lei reprezintă obligații de plată contestate.
 
Lista debitorilor mici contribuabili și a instituțiilor publice, publicată peste câteva zile
 
Deorarece în săptămâna 25-29 aprilie a crescut foarte mult numărul contribuabililor care au decis să își stingă datoriile sau să își clarifice situația fiscală, și pentru a asigura publicarea unor infirmații cât mai corecte, în zilele imediat următoare va fi publicată lista debitorilor mici contribuablili, instituții publice, presoane fizice cu obligații fiscale restante rezultate și din activități economice independente sau profesii libere, cu restanțe mai mari de 10.000 lei și persoane fizice cu restanțe mai mari de 1.5000 de lei. Sunt exceptate de la publicare obligațiile fiscale pentru care s-au acoperit și sunt în derulare înlesniri la plată, cele a căror executare este suspendată și cele care au termene de plată stabilite în planul de reorganizare judiciară.

UPDATE2, 18 mai 2016:
 

Societatea ”Ameropa Grains” a trimis redacției noastre un comunicat de presă pe care îl redăm integral:

”Ameropa Grains se află ȋn topul celor mai mari comercianți de materii prime agricole din România. Este parte a grupului elveţian Ameropa Holding, jucător principal pe piaţa internaţională a cerealelor şi a ȋngrăşămintelor pentru agricultură. Ameropa Grains ȋşi desfăşoară activitatea cu profesionalism şi integritate, fiind dedicată construirii unor parteneriate solide şi atingerii performanţei ȋn comerţul agricol an de an.
Ameropa Grains pune accentul pe respectarea mediului de afaceri în care activează, a cadrului legislativ şi a tuturor normelor ce se impun. Contrar raportului publicat ȋn luna Martie a acestui an de către Agenţia Națională de Administrare Fiscală (ANAF), ȋn care figurează ca fiind contribuabil cu obligații restante către bugetul de stat, Ameropa Grains şi-a ȋndeplinit corespunzător, ca de fiecare dată, responsabilitățile sale fiscale. Ȋncepând din octombrie 2015, Ameropa Grains a solicitat, conform procedurilor fiscale, compensarea obligațiilor către bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale scadente dupa 25 octombrie 2015, cu sumele reprezentând TVA de recuperat ȋn valoare de 14 855 378 RON, astfel ȋncât la 31 martie 2016 Ameropa Grains, de fapt ȋncă mai avea de recuperat de la stat un total de 294.132 RON.
Mizând pe dezvoltare, Ameropa Grains contribuie major la afirmarea poziţiei de top a României ȋn sectorul de comerţ internaţional cu cereale. Continuă să obţină rezultate excepționale şi ȋn acest sezon comercial, fiind lider ȋn ceea ce priveşte exporturile de cereale către Egipt şi investind ȋn extinderea infrastructurii de colectare şi stocare a cerealelor, prin achiziția de silozuri ȋn locații cheie din România.
Fondată în 1948, Ameropa Holding este un trader internaţional de cereale şi îngrăşăminte, din Elveţia, care acoperă pieţe tradiţionale, cum sunt Statele Unite, America de Sud, Europa, Asia şi Australia, dar şi pieţe emergente din Africa de Nord şi Orientul Mijlociu. Ameropa are peste 4700 de angajaţi pe glob şi intermediază anual 10 milioane de tone de îngrăşăminte şi 10 milioane de tone de cereale.”


UIPDATE, 5 mai 2016

DMHI Mangalia, precizări privind lista datornicilor publicată de ANAF
 
Ca urmare a articolului publicat în ediţia online a cotidianului ZIUA de Constanţa în data de 3 mai 2016 – „DMHI Mangalia, Ameropa Grains, Tomini Trading, Romar Shipping Agency Contribuabili din Constanța, pe lista datornicilor ANAF“, societatea Daewoo Heavy Industries SA, prin Mihai Andrei - Director Divizia Managementul Administraţiei, a transmis un drept la replică.
 
Facem menţiunea că ZIUA de Constanta a publicat lista contribuabililor care înregistrează obligații restante la bugetul de stat la data de 31.03.2016, aşa cum a fost aceasta publicată de ANAF în data de 3 mai. Lista ANAF poate fi consultată AICI.

 
 Redăm mai jos precizările făcute de DMHI Mangalia:

„În prezent, conform ultimului certificat de atestare fiscală emis în data de 25.04.2016, totalul obligaţiilor fiscale şi bugetare principale datorate de societetatea noastră se ridică la suma totală de 43.463.647 lei. Totodată, conform aceluiaşi certificat fiscal se certifică faptul că sumele de rambursat/restituit către societatea noastră cu titlu de «sume negative de TVA solicitate la rambursare» sunt în valoare totală de 144.015.113 lei. Mai mult, în conformitate cu prevederile art. 157 alin.3 din Legea 207/2015 - Codul de procedură fiscal, se stipulează în mod expres faptul că «Nu se consideră că un contribuabil înregistrează obligaţii fiscale restante în situaţia în care suma obligaţiilor fiscale înscrise în certificatul de atestare fiscală emis de organul fiscal este mai mică sau egală cu suma de rambursat/restituit». Aşadar, prin coroborarea informaţiilor din cadrul certificatului fiscal cu prevederile legale în materie, rezultă fără putinţă de tăgadă faptul că DMHI nu are statut de datornic, întrucât suma datorată este net inferioară celei pe care societatea o are de recuperat de la bugetul de stat cu titlu de «rambursare TVA»“.
 
Ataşăm certificatul fiscal transmis de reprezentanţii DMHI Mangalia odată cu dreptul la replică.
 



 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Schimbări importante Daewoo Mangalia Heavy Industries devine oficial Damen Shipyards Mangalia SA

17 Dec 2018 5595

Modificări în conducerea şantierului Damen din Mangalia. Cine se află la cârma societăţii

27 Nov 2018 3594

Tranzacţia prin care Damen și Șantierul Naval 2 Mai SA preiau Daewoo Mangalia autorizată de Consiliul Concurenței (document)

05 Nov 2018 2877

Tânăra decedată ieri în accidentul de la Plopeni era inginer naval în Mangalia. Avea numai 29 de ani

21 Oct 2018 11495

Olandezi numiţi în Consiliul de Administraţie al Şantierului Naval din Mangalia, preluat de Damen

27 Aug 2018 5695

Condiţiile asocierii dintre Şantierul Naval 2 Mai SA Mangalia și B.V. Holding Maatschappij Damen, aprobate pe 21 iunie

23 May 2018 2031

Precizări de la Daewoo Mangalia Heavy Industries SA

04 May 2018 3264

E oficial!Ministerul Economiei a finalizat negocierile cu Damen. Statul român, acţionar majoritar al Şantierului Naval Mangalia (document)

23 Mar 2018 2498

Situaţie gravă la Daewoo Mangalia. Șantierul naval lucrează acum doar ca subcontractor pentru Vard Tulcea

13 Mar 2018 3768

Bursa.ro Ministrul Economiei s-a întâlnit cu liderii Sindicatului Liber „Navalistulׅ“. Ce a declarat oficialul despre preluarea de către stat a Șantierului de la Mangalia

12 Mar 2018 1818

Bursa.roÎn cazul vânzării Şantierului Naval din Mangalia, Ministerul Economiei ignoră regulile bursei, iar ASF se face că nu vede

05 Mar 2018 1958

Interpelare pentru salvarea Şantierului Naval din Mangalia! Soarta celor peste 1.700 de angajaţi, în aer!

14 Feb 2018 4140

Firme Constanţa, rezultate financiare Daewoo-Mangalia Heavy Industries SA Mangalia, cifră de afaceri mai mare decât în anul precedent (galerie foto)

07 Dec 2017 2067

Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Daewoo Mangalia Heavy Industries SA de către B.V. Holding Maatschappij Damen Olanda

15 Nov 2017 2588

Profit.ro Damen plătește Daewoo circa 26 milioane dolari pentru Șantierul Naval, mult sub suma estimată

14 Nov 2017 4380