Doctorii Avram şi Şerban, contracte de consultanţă cu CJC Contractele încheiate de Consiliul Judeţean în perioada 2009 - 2011 (III) (document)

 

1.153 de contracte a încheiat şi derulat Consiliul Judeţean Constanţa (CJC) în perioada 2004 - 20.05.2016 cu diverse societăţi comerciale, persoane fizice autorizate, dar şi cu Regia Judeţeană de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa. Cele mai multe contracte au fost încheiate în anul de graţie 2009 - 184. Şi anul 2013 a fost unul fructuos pentru cei care au încheiat cele 110 contracte cu CJC, dar şi anii 2011 şi 2014, cu câte 104.

În ediţia de astăzi, vă prezentăm contractele atribuite în perioada 2009 - 2011, dar şi câteva informaţii relevante legate de firmele care au avut mai mult de două contracte derulate anual cu administraţia judeţeană.
 
La final de legislatură, CJC a publicat pe site-ul propriu toate contractele atribuite în perioada 2004 - 2016. Parcurgând această listă, este lesne de observat care sunt societăţile ce au fost abonate în fiecare an la contracte cu bani publici. Însă CJC nu a publicat sumele contractelor şi nici modalitatea de atribuire, motiv pentru care solicităm noii conduceri a instituţiei să remedieze această situaţie, pentru buna informare a cetăţenilor judeţului Constanţa.

Heraconi SRL, Expertissa Constanţa, Daroff SRL şi SC Geotop 2001, contractele anului 2009

Anul 2009 a fost unul bănos pentru colaboratorii Consiliului Judeţean, instituţia încheind în acel an aproape 190 de contracte. Printre norocoşi, regăsim iar Herarconi SRL, firmă cu sediul pe strada Vârful cu Dor nr. 26, Constanţa. Potrivit datelor furnizate de Registrul Comerţului la 28.08.2015, societatea derulează activităţi generale de curăţenie a clădirilor, are un capital social de 100.200 de lei, un singur asociat persoană fizică, care are şi calitatea de administrator, Carmen Jitaru. Conform vrajitorul.eu, la sfârşitul anului 2014, Herarconi SRL a înregistrat o cifră de afaceri de 4.689.344 de lei, un profit de 484.194 de lei şi 230 de salariaţi. Şi în anul despre care vorbim, Heraconi a făcut curăţenie în spaţiile deţinute de CJC.
 
Şi în 2009, revine Expertissa Constanţa SRL. Vă reamintim că, în 1999, Xerographix SRL devine Expertissa Constanţa SRL, are sediul în centrul municipiului Constanţa, pe strada Ştefan cel Mare, după ce a funcţionat pe bulevardul Mircea cel Bătrân, în aceeaşi clădire în care a avut sediul organizaţia judeţeană a PSD condusă de Radu Mazăre. Unicul asociat al firmei este societatea SC Expertissa HQ SRL, cu sediul în Bucureşti. Administratorul firmei constănţene este Ionel Doncilă Pop. Societatea are ca domeniu de activitate repararea maşinilor.
 
La rândul său, Expertissa HQ SRL îi are ca asociaţi persoane fizice pe Ion Colţan, fratele fostului consilier al lui Nicuşor Constantinescu Niculae Colţan, şi pe Mihail Alexandru Marica. Expertissa HQ SRL are ca domeniu de activitate comerţul cu ridicata al calculatoarelor, al echipamentelor periferice şi al software-ului. Expertissa Constanţa prestează în 2009 atât servicii de publicitate şi informare, cât şi servicii de tipărire, livrare mape şi consumabile, precum şi echipamente pentru introducerea în circuitul turistic al unor cetăţi antice dobrogene (!?).

Firma Daroff SRL, fostă colaboratoare şi a Primăriei conduse de Radu Mazăre, bate cu succes şi la uşa Consiliului Judeţean. Aşa cum arată datele de pe portalul achiziţiilor publice, Daroff SRL are în palmares contracte încheiate pentru livrarea de rechizite, în mod special. În cadrul programului guvernamental derulat prin Ministerul Educaţiei şi Cercetării (veţi vedea şi în ediţiile viitoare), pe data de 8 noiembrie 2012, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a atribuit contractul „Achiziţie rechizite şcolare pentru anul şcolar 2012-2013“ societăţii Daroff SRL, cu o valoare de 304.800,5 lei. Interesant este faptul că, în anii trecuţi, societatea a câştigat şi licitaţiile organizate de CJC privind rechizitele şcolare destinate copiilor din judeţ.
 
Înfiinţată în anul 1994, societatea Daroff SRL are ca obiect de activitate comerţul cu ridicata al altor bunuri de uz gospodăresc. Sediul social al firmei se află în municipiul Constanţa, strada Interioară nr. 2, unde funcţionează în baza contractului de închiriere încheiat cu firma Traian SA. Asociaţi în societate sunt Ana Penciu (10%) şi Robert Penciu (90%), cel din urmă fiind şi administratorul societăţii.

Potrivit vrajitorul.eu, la finele lui 2014, firma declara o cifră de afaceri de 2.375.688 de lei, un profit net de 131.608 lei şi 21 de salariaţi. Cu un an înainte, cifra de afaceri era de 5.896.094 de lei, profitul ajungea la 1.036.953 de lei, firma având 18 salariaţi. În 2012, cifra de afaceri a fost şi mai mare - 6.064.144 de lei, profitul - 965.790 de lei, iar numărul salariaţilor - 17.
 
Deşi era lansată în achiziţii publice, în 2011, situaţia firmei nu a fost la fel de… roz. Profitul era de 239.160 de lei, raportat la o cifră de afaceri de 2.825.390 de lei şi având 15 salariaţi. În anul 2009, societatea Daroff SRL, cu un număr de 13 angajaţi, a înregistrat o cifră de afaceri de 7.501.650 de lei şi un profit brut de 1.642.243 de lei, fiind anul cel mai prolific. Robert Penciu a mai fost implicat ca asociat şi în Basic International RT SRL şi Yuronny SRL, ambele radiate, în ultima fiind şi administrator. Ana Penciu nu mai este implicată în prezent decât în Daroff SRL.

 
În 2009, revine în scriptele CJC la capitolul contracte o altă societate, cu un trecut interesant din punct de vedere al contractelor cu statut. În 2007, Geotop 2001 a fost fericita câştigătoare a unui contract de peste opt milioane de lei la Constanţa. Autoritatea contractantă era chiar Consiliul Judeţean, condus pe atunci de Nicuşor Constantinescu. După mai mulţi ani în care s-a zbătut între insolvenţe şi proceduri de reorganizare judiciară, firma Geotop 2001 SRL, care s-a ocupat de cadastrarea drumurilor judeţului Constanţa, a ajuns la capătul puterilor. Societatea în care poetul Mircea Dinescu şi un fost cadru SPP sunt asociaţi şi care şi-a adjudecat, în 2007, contractul privind întocmirea documentaţiei cadastrale, înscrierea în Cartea Funciară a reţelei de drumuri publice de interes local din judeţul Constanţa şi realizarea soluţiei geospaţiale pentru gestiunea cailor de transport, Geotop 2001 SRL, a intrat în faliment. Tribunalul Bucureşti a decis, pe 29 ianuarie, să admită propunerea administratorului judiciar şi a dispus începerea procedurii falimentului debitoarei SC Geotop 2001 SRL, dizolvarea societăţii debitoare şi ridicarea dreptului de administrare al acesteia.
 
Optimus Insolv IPURL a fost stabilit de către instanţă ca lichidator judiciar, cu o retribuţie de 3.000 de lei. Procurorii DNA încă anchetează modul în care s-a atribuit contractul pentru documentaţii cadastrale în cazul reţelei de drumuri publice de interes local din Constanţa către firma SC Geotop 2001 SRL Bucureşti. Potrivit unor surse, ancheta în acest dosar este aproape finalizată. Precizăm că acest dosar a pornit ca o sesizare din oficiu, din presă, în legătură cu contractul încheiat pe 28 noiembrie 2007 între CJC şi Geotop 2001. În vara lui 2010, mai exact, în luna iulie, aceşti primari au început să fie chemaţi pentru audieri la DNA. Acţionari de seamă în această firmă sunt Nicolae Duminică, fost colonel SPP şi garda de corp a fostului ministru al Transporturilor Miron Mitrea, şi Mircea Dinescu, lor alăturându-li-se pe parcurs Ioan Ichim, Adrian Petru Pascu şi George Daniel Popescu, iar administrator este Iulian Eduard Albu. Dosarul se află încă în fază de cercetare.

Protect Fire SRL este o altă societate comercială care a avut contracte cu CJC în 2009. Jercea Vasile Valerian, asociat unic şi administrator, a oferit servicii de consultanţă, verificare tehnică şi a întocmit referate de siguranţă la foc pentru instituţiile subordonate CJC.

2009 - 184 de contracte plătite de Consiliul Judeţean

În 2009, Consiliul Judeţean a mai încheiat contracte şi cu alte societăţi comerciale, PFA-uri, dar şi convenţii civile de prestări servicii. SC Staff SRL a prestat servicii de audit financiar, iar PFA Constantin Frăţeanu sau PFA Iulian Dragomirescu - servicii de verificare a instalaţiilor sanitare sau electrice.
 
SC Congaz Constanţa SRL, firmă radiată, a avut în 2009 nu mai puţin de şase contracte de furnizare a gazelor naturale pentru mai multe spaţii ale CJC, SC Almaclima SA a asigurat mentenanţa pentru sistemul de ventilaţie din Pavilionul Expoziţional, iar SC Eco Terra Proiect SRL a prestat servicii de reactualizare a studiului de fezabilitate pentru localitatea Techirghiol. SC Puls Media Com revine în contractele CJC cu furnizare de panouri de semnalizare a obiectivelor turistice, dar şi a serviciilor de internet. SC Compress Holding SRL a prestat în 2009 servicii de pază şi protecţie la Pavilionul Expoziţional, iar SC Soti Cable Neptun SRL, servicii de publicitate pentru mai multe proiecte.

Topocad, Mara Construct, Tel Drum, Tomis Rent şi dr. Mihnea Avram, contractele anului 2010

Topocad Serv SRL este una dintre firmele care au încheiat aproape în fiecare an contracte cu CJC. Şeful societăţii Topocad Serv de la acea vreme, Marian Mazilu, a ajuns director al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară. Societatea în cauză ar fi fost amintită într-un raport întocmit de Corpul de Control al Ministerului de Interne referitor la cazul retrocedărilor instrumentate de administraţia Mazăre.
 
Aşa cum arătam de-a lungul timpului, Topocad şi-a adjudecat ceva licitaţii. Spre exemplu, Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa i-a încredinţat un contract de aproape patru milioane şi jumătate de lei fără TVA. Cei de la SC Topocad Serv SRL s-au ocupat şi de realizarea serviciilor de cadastru şi intabulare pentru terenurile şi clădirile a trei instituţii de învăţământ cu regim special, contract scos la mezat de către Consiliul Judeţean Constanţa în mai 2008, adjudecat pentru 88.469 de lei fără TVA. Mai mult, tot de la CJC, aceeaşi societate a mai primit o suplimentare la contractul privind „Serviciile de cadastru pentru clădirea Policlinica 2, în vederea accesării de fonduri nerambursabile pentru proiectul «Reabilitare infrastructură, modernizare, echipare şi dotare ambulatorie pentru Policlinica 2»”. Contractul a fost predat celor de la Topocad Serv pentru 81.519 lei fără TVA.
 
Societatea a fost înfiinţată în 2002, avându-l ca asociat unic şi administrator pe Andrei Bogdan Mazilu, iar obiectul de activitate este „consultanţă tehnică şi activităţi de inginerie”. În 2010, Topocad Serv SRL a prestat arpentaj cadastral, dar şi cadastrul şi intabularea Spitalului de Pneumoftziologie de la Palazu Mare.
 
În 2010, apare printre contractele Consiliului Judeţean SC Mara Construct SRL. Firma figurează la Registrul Comerţului cu un singur asociat, Maria Cătălina Lăpăduş, administrator fiind Constantin Dima. La finalul anului 2012, firma, care are sediul în Mihail Kogălniceanu, declarase o cifră de afaceri de 7.470.600 de lei şi 15 salariaţi. În ceea ce o priveşte pe asociata firmei Mara Construct, aceasta mai figurează ca asociat şi în SC Rafting Company SRL. Mai trebuie menţionat că Maria Cătălina Lăpăduş este nimeni alta decât fiica Sandei Ciocoiu, de la Conpress Holding, şi fina de cununie a lui Nicuşor Constantinescu, fostul preşedinte al CJC.
 
Din 2010, SC Mara Construct este o obişnuită a contractelor cu CJC, firma câştigând numeroase licitaţii de-a lungul timpului. Unul dintre contracte a vizat reabilitarea Monumentului Tropaeum Traiani. Astfel, pentru suma de 10.902.003,21 de lei, Mara Construct trebuia să se ocupe de lucrări de C+M+I, de amenajarea şi protecţia mediului, de asigurarea utilităţilor şi a dotărilor aferente proiectului „Reabilitare Monument Triumfal Tropaeum Traiani“, finanţat din fonduri structurale europene - POR 2007-2013, Axa prioritara 5 - Dezvoltare durabilă şi promovarea turismului, Domeniul Major de Intervenţie 5.1 „Restaurarea şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, precum şi crearea/modernizarea infrastructurilor conexe“. Constantin Dima este administrator a trei societăţi comerciale: Mara Construct SRL, AN-RA SRL şi Pro Aqua Tehnologic SA, aflată în lichidare.​ Ca asociat figurează însă doar în ultimele două, căci unic asociat al firmei Mara Construct este Maria Cristina Lăpăduş.
 
Interesant este că cel mai prolific an în ceea ce priveşte contractele pe bani publici încheiate exclusiv cu CJC este 2010. Acesta este şi anul când Mara Construct intră într-o nouă etapă. Potrivit datelor din Monitorul Oficial, în 20.04.2010, Sanda Ciocoiu - şefa de la Conpress - decide retragerea sa din firma unde era unic asociat până atunci, cesionându-şi integral aportul la capital către fiica sa, Maria Cătălina Căpăţână (actuală Lăpăduş).Tot atunci, Gheorghe Ciocoiu se retrage din firmă din calitatea de administrator, locul său fiind ocupat de Constantin Dima, născut în ianuarie 1960, la Ploieşti. În 2010, Mara Construct face şi dirigenţie de şantier pentru mai multe şcoli.
 
2010 înseamnă şi SC Tel Drum SA, firma de construcţii despre care presa scrie că îl are ca patron din umbră pe fostul vicepremier Liviu Dragnea şi care şi-a dublat profitul într-un singur an, deşi cifra de afaceri s-a redus. Astfel, conform cifrelor publicate pe Ministerul de Finanţe, Tel Drum SA a avut în 2014 o cifră de afaceri de 158.058.392 de lei, în scădere faţă de anul precedent, când ajunsese la nivelul de 183.249.333 de lei. Totuşi, chiar dacă afacerile au scăzut, profitul companiei a crescut de 2,5 ori, de la 614.881 de lei în 2014, la 1.570.026 de lei în 2014, conform datelor raportate la Finanţe.
 
Tel Drum a ajuns o adevărată companie naţională, care a încheiat în ultimii ani contracte cu statul de zeci de milioane de euro. Liviu Dragnea este cel care a creat firma, în 2002, pe vremea când conducea Consiliul Judeţean Teleorman. De la exclusivitate la contractele din Teleorman, odată cu plecarea lui Dragnea în Guvern, Tel Drum a ajuns să lucreze în aproape toată ţara. Evoluţia profitului net şi a cifrei de afaceri în perioada 2010 - 2014 arată astfel: profit în 2010 - 10.052.226 de lei, cifră de afaceri în 2010 - 165.414.923 de lei; profit anul 2011 - 10.032.706 lei, cifră de afaceri - 193.301.624 de lei; profit anul 2012 - 10.575.661 de lei, cifră de afaceri - 147.603.225 de lei; profit anul 2013 - 614.881 de lei, cifră de afaceri - 183.249.333 de lei, profit anul 2014 - 1.570.026 de lei, cifră de afaceri - 158.058.392 de lei.
 
Fostul coleg de liceu al lui Dragnea Marian Fişcuci, primul proprietar în acte al Tel Drum, deţinea în 2003 96% dintre părţile sociale. În 2006, acţionariatul s-a schimbat. În datele de la Registrul Comerţului apar: Marian Fişcuci - 9,33%, Liviu Lucian Dobrescu - 43,99%, iar Mugurel Sorin Gheorghieş - 44%. În 2010, Teldrum modernizează DJ 228.
 
Dacă din 2008 ne obişnuiserăm ca licitaţiile organizate de CJC şi Primăria Constanţa, pe acest segment de achiziţii, să fie câştigate de către SC Daroff SRL, iată că, din 2010, contractele au fost adjudecate de o altă firmă constănţeană. Este vorba despre SC Tomis Rent SRL. Firma, având ca obiect principal de activitate „închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate”, aparţine afaceristului Viorel Popescu, unic administrator, asociat în această firmă fiind Vasilica Popescu. Tomis Rent SRL furnizează CJC, în 2010, cadouri, fructe şi bomboane pentru pomul de Crăciun.
 
Mihnea Avram, directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean Constanţa, apare pe lista beneficiarilor unui contract de consultanţă în 2010. Avram nu-şi mai aminteşte cât a încasat, în schimb, spune că „şi-a meritat toţi banii, de vreme ce, începând cu acea perioadă, spitalul a înflorit la propriu, iar investiţiile în sănătate ale CJC nu au mai contenit”.

2010 - 78 de contracte plătite de Consiliul Judeţean

În 2010, CJC încheie cu SC Logic System Com SRL un contract de documentaţii restaurare pentru Cetatea Capidava, cu Publirom Media Grup, un contract de înscriere a judeţului în ghidul turistic al României, cu SC Structural ING, unul pentru expertiză tehnică SOTRM, din nou un contract cu Expertissa Constanţa, pentru furnizare tehnică de calcul pentru instruire personal de conducere din spitale. Aceeaşi Expertissa execută şi pagina web a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă şi asigură şi consumabile pentru SCJU. În 2010, CJC face şi sponsorizări, astfel, oferă frigidere pentru acţiuni sociale în luna decembrie 2010 către firma România Euroest.

Eurocenter Management, Pomacost şi dr. Alexandru Şerban, contracte în 2011

În 2011, revine SC Pomacost SA în contractele Consiliului Judeţean, una dintre firmele cu tradiţie în domeniul achiziţiilor publice în judeţul Constanţa. Vorbim aici despre numeroase contracte cu autorităţi publice, printre cele mai receptive la ofertele acestei societăţi fiind de departe Primăria şi Consiliul Local Constanţa şi Consiliul Judeţean Constanţa. După cum arată datele de la Registrul Comerţului, SC Pomacost SA a fost înfiinţată şi administrată, până în anul 2010, de vărul fostului primar al Constanţei, Radu Mazăre, Basarab Popa, care a trecut în nefiinţă în luna septembrie a anului 2014. În prezent, SC Pomacost SA este administrată de Pimen Alexandru Leca, care apare şi în SC Nisipuri SA, firmă în care a fost implicat şi Radu Mazăre. Referitor la numele firmei Pomacost, se spune că „Po“ ar reprezenta începutul numelui Popa, „Ma“, primele litere ale numelui Mazăre, „Co“ ar veni de la Constantinescu şi „St“, de la Strutinsky. Situaţia financiară pe anul 2015 nu a fost actualizată, însă, la finele anului 2014, firma declara un profit de 1.587.461 de lei, raportat la o cifră de afaceri de 7.652.563 de lei, având 130 de salariaţi.
 
Eurocenter Management încheie în 2011 două contracte cu Consiliul Judeţean pentru instruire personal conducere spitale. Societatea îi ca asociaţi pe Ioana Teodora Dragne şi pe Adrian Cătălin Ionescu, care este administrator. Giulio Hoştină este cel de-al treilea asociat.
 
Dacă în 2010 consultanţa pe servicii medicale a încasat-o dr. Mihnea Avram, în 2011 a venit rândul dr. Alexandru Şerban, medic primar ortoped, membru al Colegiului Medicilor Bucureşti şi fost angajat al spitalului privat Euroclinic, venit la Constanţa de la Spitalul Floreasca. Şerban este inculpat în Dosarul Retrocedărilor, pentru complicitate la infracţiuni asimilate şi în legătură directă cu infracţiuni de corupţie, alături de fostul primar, Radu Mazăre, şi de fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Daniel Constantinescu. Născut pe 11 septembrie 1954 în Cluj-Napoca, domiciliat în Bucureşti (aşa cum se menţionează într-un rechizitoriu DNA), Alexandru Octavian Şerban a fost implicat în afaceri imobiliare în care apare şi o anume Georgiana Andreea Şerban. Cei doi apar în mai toate tranzacţiile cu terenuri, în special cu cele retrocedate controversatei Laura Mariana Leşe. Printre afacerile pe care le dezvoltă în Constanţa se detaşează firma Clubo Galactico, în care Andreea Georgiana Şerban este asociată cu Sorina-Gina Hortolomei Moscu, contabilă la mai multe firme în spatele cărora se presupune că ar fi Radu Mazăre. Alexandru Şerban este implicat în multe dintre afacerile cu terenuri ale Laurei Leşe. În total, Laura Mariana a fost pusă în posesia a 199.866,3 metri pătraţi, în valoare de 8.830.966 de dolari. Şerban a cumpărat de la fericita beneficiară nu mai puţin de 24 de terenuri, adică aproximativ 146.342 de metri pătraţi. Şi, ca o picanterie, gura lumii spune că Andreea Georgiana este chiar fiica deja celebrei Sorina-Gina Hortolomei-Moscu.
 
Mai mult, Şerban se mai află şi pe lista expropriaţilor pentru Autostrada Cernavodă-Constanţa, având în zona Cumpăna, împreună cu soţia sa, Rodica, patru loturi însumând 6.332 mp. Pe numele medicului bucureştean au mai apărut şi câteva proiecte imobiliare, evident, pe terenuri retrocedate: un bloc cu 25 de etaje la intersecţia străzii Traian cu bulevardul Marinarilor şi un imobil cu patru etaje în Faleză Nord. De asemenea, Five Holding, societate ce a fost administrată de Gheorghe Oancea, intenţiona să dezvolte un cartier de blocuri în zona Halta Traian, pe un teren de 8.611,63 mp. Pământul fusese cumpărat de la Alexandru Octavian Şerban şi de la soţia sa, Rodica, pentru 129.174,45 de euro. Aşa cum am mai spus, Alexandru Octavian Şerban este inculpat în Dosarul Retrocedărilor, la capitolul „interpuşi cumpărători de terenuri”, alături de Paraschiva Barbu şi Basarab Popa (decedat în 2014), pentru complicitate la infracţiuni asimilate şi în legătură directă cu infracţiuni de corupţie.

2011 - 104 contracte plătite de Consiliul Judeţean

104 contracte au fost încheiate de administraţia judeţeană în 2011, printre acestea numărându-se: un contract de furnizare sistem informatic DJ 228 cu SC Softeh Plus, cu Amma Print, pentru editare şi tipărire Ghid judeţ Constanţa, din nou cu Expertissa Constanţa, pentru publicitate Techirghiol şi Tropaeum Traiani, cu Combat Press, pentru informare presă scrisă, cu Scandic Polikraft, pentru furnizare bărci pneumatice şi motoare bărci, cu Vamig, pentru proiectare DJ 228 A, cu Expert - Finance, pentru consultanţă financiar-contabilă, cu SC Savian Design, pentru raport tehnic Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa. SC Mara Construct încheie contractul pentru „Reabilitare Monument Triumfal Tropaeum Traiani“, finanţat din fonduri structurale europene - POR 2007-2013, Axa prioritara 5 - Dezvoltare durabilă şi promovarea turismului”.
 
În secţiunea „Documente” puteţi consulta lista care cuprinde toate contractele încheiate de CJC în perioada 2009 - 2011.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Consiliul Județean Constanța finanțează proiectele culturale cu 6.000.000 lei! Evaluarea proiectelor are loc în aprilie (DOCUMENT)

04 Mar 2024 572

Licitații publice Cât și cui plătește Consiliul Județean Constanța pentru studiul de calitate a aerului ? (DOCUMENT)

09 Jan 2024 879

Declarații de avere - Raluca Andreea Labeș, șef Serviciu Administrație Publică, Relații Internaționale, Arhivă și ONG-uri, din CJC (DOCUMENTE)

15 Nov 2023 890

Intersat SRL câștigă un nou contract de achiziție din bani publici de la Consiliul Județean Constanța! (DOCUMENT)

06 May 2023 1450

Printre autoritățile contractante, CJC Dragon Top Construct SRL a intrat în insolvență!

10 Apr 2023 1487

Membrii comisiilor de evaluare a managementului instituțiilor de cultură subordonate Consiliului Județean, cazați la hotelul familiei lui Ion Dumitrache (DOCUMENTE)

17 Mar 2023 1854

Care este data limită de depunere a proiectelor sportive finanțate de Consiliul Județean Constanța?

14 Mar 2023 935

ZIUA LIVE. Mihai Lupu, președinte CJC „Eu voi decide dacă voi mai candida. Mi se pare corect ca PNL să analizeze și alte variante”! (VIDEO)

31 Jan 2023 2850

Unde pot constănțenii să sesizeze situațiile neplăcute cu care se confruntă în relația cu transportatorii din județul Constanța?

05 Jan 2023 1669

Malcons-Com SRL renovează Ambulatoriul de specialitate din cadrul Spitalului de Ortopedie, Traumatologie și Recuperare Medicală Eforie Sud (DOCUMENTE)

31 Dec 2022 2038

Fratele fostului director al Direcției Patrimoniu și Cadastru din Primăria Constanța câștigă un contract de la Consiliul Județean (DOCUMENTE)

12 Nov 2022 1955

Cine și-a adjudecat contractul de deszăpezire în zona de est a județului Tulcea pentru următorii 3 ani? (DOCUMENTE)

19 Oct 2022 2034

Una dintre firmele răsfățate din administrația Nicușor Constantinescu câștigă contracte și în mandatul lui Mihai Lupu (DOCUMENTE)

17 Aug 2022 2258

Firma care s-a ocupat de documentația de transformare a Casei Embiricos în incubator de afaceri va realiza documentația pentru reabilitarea Bibliotecii IN Roman (DOCUMENTE)

28 Jul 2022 2672

Consiliul Județean Constanța a atribuit contractele pentru lucrări de reparații la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța și la Ambulatoriul din Eforie Sud

23 Feb 2022 2752