După o întâlnire cu soţia lui Bercea Mondial, din martie 2011 Iată ce i-a scris în mail Mircea Băsescu judecătoarei Dana Tiţian (documente)

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie derulează, în continuare, cercetări specifice în dosarul în care Mircea Băsescu este arestat preventiv, sub acuzaţia de trafic de influenţă. El ar fi primit, conform organelor de anchetă, 250.000 de euro în schimbul promisiunii că, prin influenţa pe care o are asupra magistraţilor, poate obţine o soluţie favorabilă pentru Sandu Anghel, zis şi Bercea Mondial, adică va obţine fie o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate. În aceeaşi cauză a fost încătuşat şi Marian Adrian Căpăţînă, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de complicitate la trafic de influenţă. În faţa magistraţilor, Mircea Băsescu a susţinut că este nevinovat şi că nu a primit bani pentru a-şi trafica presupusa influenţă asupra judecătorilor. ZIUA de Constanţa prezintă un document, din martie 2011, prin intermediul căruia Mircea Băsescu informa Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la o întâlnire avută cu soţia lui Bercea Mondial şi cu fiica acestuia. De asemenea, tot potrivit documentului mai sus precizat, printre primii oameni ai legii care ar fi aflat de problemele lui Mircea Băsescu cu familia Anghel se numără comisarul-şef Dumitru Catană, actualul director al Autorităţii Navale Române. 

„Subsemnatul, Băsescu Mircea, domiciliat în Constanţa (date personale), vă aduc la cunoştinţă următoarele: în ziua de luni, 28 Februarie 2011, în jurul orei 20.30, când am ajuns acasă, mă aşteptau soţia d-lui Anghel Sandu (Bercea Mondialul) şi fiica sa. Mi-au făcut impresia a două femei foarte îngrijorate de soarta soţului, respectiv tatălui lor. Doreau ca eu să le ajut în cazul soţului/tatălui. Le-am explicat că o eu nu pot să fac nimic şi să aibă încredere că justiţia îşi va face corect datoria. După aceasta au plecat de la mine spre Slatina“. Cele mai sus precizate au ajuns, susţin surse bine informate, prin intermediu unui e-mail, în atenţia judecătoarei Dana Tiţian, din cadrul Curţii de Apel Alba Iulia, fostul consilier al Procurorului General al României.

Scurtă discuţie cu fostul şef al IPJ Constanţa

Mai departe, Mircea Băsescu prezintă faptele care au urmat, susţinând că, „a doua zi dimineaţă, 01 martie 2011, în jurul orei 09.00, în drum spre serviciu“, s-a oprit la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, şi, într-o scurtă discuţie pe care a avut-o cu inspectorul-şef Dumitru Catană, fostul şef al instituţiei, l-a informat pe acesta despre vizita din seara precedentă. Am încercat să obţinem un punct de vedere cu privire la cele mai sus precizate de la Dumitru Catană, însă acest lucru nu a fost posibil, pentru că nu a răspuns la telefon. Ulterior, pe telefonul mobil i-a fost trimis şi un mesaj cu următorul text: „Este adevărat că pe data de 1.03.2011 aţi avut o întâlnire cu Mircea Băsescu, care v-a informat despre o discuţie avută cu familia lui Bercea Mondial?“. Până la închiderea ediţiei, Dumitru Catană nu a răspuns la mesaj. În cazul în care îşi va exprima un punct de vedere, acesta va fi publicat în cel mai scurt timp.  

„Trezit din somn“

„Astăzi, 02 martie 2011, în jurul orei 04.45, am fost trezit din somn de aceleaşi musafire ca în seara precedentă. Părea că nici nu ştiau că astăzi domnul Anghel Sandu urma să aibă proces, dar doreau ca acesta să fie eliberat şi credeau că eu pot rezolva această problemă. Le-am explicat din nou că eu nu pot să fac nimic şi să aibă încredere în justiţie. După aproximativ 15 minute de discuţii, au plecat din nou spre Slatina“, i-ar mai fi scris Mircea Băsescu judecătoarei Dana Tiţian.

Motiv

Mircea Băsescu îşi încheie mailul cu următoarele afirmaţii: „Am ţinut să vă aduc aceste lucruri la cunoştinţă întrucât există posibilitatea ca aceste vizite să se repete şi nu vreau să se creeze impresia sau să se speculeze că aş putea încerca să influenţez în vreun fel luarea unei hotărâri corecte de către completul de judecată de la Slatina. Vă doresc o seară plăcută. Mircea Basescu“. Potrivit luju.ro, judecătoarea Tiţian a plecat din Parchetul General la data de 1 octombrie 2013, odată cu încetarea mandatului de Procuror General al României al Laurei Codruţa Kovesi. „În PICCJ, judecătoarea Tiţian a ocupat, de la data de 23 octombrie 2006, funcţia de consilier personal al Laurei Kovesi. Judecătoarea Dana Tiţian a ocupat, în perioada 2002 - 2005, funcţia de procuror-şef al Secţiei Judiciar - Civilă din PICCJ, iar din octombrie 2005 a fost judecător la Curtea de Apel Alba Iulia“, potrivit sursei mai sus citate. În mai 2013, Tiţian a fost detaşată la DNA.

În secţiunea „Documente“ poate fi citit integral mail-ul la care facem referire, precum şi comunicatul DNA privind reţinerea lui Mircea Băsescu şi a lui Marian Adrian Căpăţînă.  

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

BSK

28 Jun, 2014 07:58

Vrajeala !!!

Articole asemanatoare

Un primar din județul Constanța, achitat pentru abuz în serviciu! Dosarul în apel

03 Feb 2022 1432

Niculae Stan, primarul din Pecineaga, și afaceristul Radu Birea, vărul lui Bercea Mondial, achitați la Mangalia

10 Jan 2022 2980

Sandu Anghel, cunoscut drept Bercea Mondial, va fi eliberat condiţionat din închisoare

08 Feb 2019 1792

ÎCCJ. Bercea Mondial și fiul său, trimiși în judecată pentru tentativă de omor

14 Jun 2018 1713

Mircea Băsescu ar fi fost şantajat de familia lui Sandu Anghel. Ce a decis ieri Curtea Supremă

16 Dec 2017 3667

DNA a obţinut redeschiderea dosarului în care Mircea Băsescu ar fi fost şantajat. Ieri, al doilea termen la Curtea Supremă

20 Oct 2017 2559

Credeaţi că s-a terminat? Dosarul în care Mircea Băsescu ar fi fost şantajat de familia lui Sandu Anghel, redeschis la cererea DNA

06 Oct 2017 4808

Ultima zi de puşcărie pentru Mircea Băsescu? Totul se decide mâine, la Tribunalul Constanţa

03 Sep 2017 3044

Mircea Băsescu, la Tribunalul Constanţa. Iată când ar putea fi eliberat

11 Aug 2017 2384

Judecătoria Medgidia a decis Mircea Băsescu poate fi eliberat condiţionat. Decizia nu este definitivă

19 Jul 2017 3508

Mircea Băsescu, din nou în faţa judecătorilor. Iată când se decide libertatea fratelui fostului preşedinte al României

09 Jul 2017 5387

Mircea Băsescu ar fi fost şantajat de familia lui Sandu Anghel, zis şi Bercea Mondial. Iată pedepsele finale

09 Mar 2017 12337

Curtea de Apel Bucureşti, decizie crucială în dosarul în care Mircea Băsescu ar fi fost şantajat de familia lui Bercea Mondial (rechizitoriu)

28 Oct 2016 3040

Băsescu nu va fi audiat în dosarul de șantajare a fratelui său

25 Oct 2016 2148

După condamnarea de la Constanţa Izaura Anghel, fiica lui Bercea Mondial, menţinută sub control judiciar (rechizitoriu)

26 Sep 2016 2318