Extrădarea lui Nicuşor Constantinescu poate dura şi un an Preşedintele CJC, „coleg“ cu Ţâţă, Bală, Limbosu şi Mitu Chinezu (RECHIZITORII)

Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, a intrat în istorie! El a ajuns pe lista persoanelor urmărite de Poliţia Română, fiind „coleg“ cu diverşi indivizi urmăriţi internaţional pentru varii infracţiuni. Pe numele şefului CJC, Tribunalul Bucureşti a emis un mandat de arestare preventivă, pe o durată de 30 zile, de la data punerii în executare. Recent, în baza mandatului mai sus precizat, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au cerut extrădarea şefului CJC, aflat în prezent în Statele Unite ale Americii, unde a fost operat. Conform unor surse avocăţeşti, extrădarea lui Nicuşor Constantinescu poate dura de la o lună până la un an.

Conform Legii 302/2004 privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală - republicată, „extrădarea unei persoane împotriva căreia autorităţile judiciare române competente au emis un mandat de arestare preventivă sau un mandat de executare a pedepsei închisorii ori căreia i s-a aplicat o măsura de siguranţă va fi solicitată statului străin pe teritoriul căreia aceasta a fost localizată în toate cazurile în care sunt întrunite condiţiile prevăzute de prezenta lege“. „În cazul în care un mandat de arestare preventivă sau de executare a pedepsei nu poate fi dus la îndeplinire, întrucât inculpatul ori condamnatul nu se mai află pe teritoriul României, instanţa care a emis mandatul de arestare preventivă sau instanţa de executare, după caz, la propunerea procurorului sesizat în acest scop de către organele de poliţie, emite un mandat de urmărire internaţională în vederea extrădării, care se transmite Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, în vederea difuzării prin canalele specifice“, conform Legii 302/2004.

Acord pentru extrădare


Potrivit sursei mai sus citate, persoana solicitată îşi poate da acordul pentru extrădarea sa, dar se poate şi opune. În cazul extrădării voluntare, persoana vizată are dreptul să declare în fata instanţei că renunţă la beneficiile pe care i le poate conferi legea de a se apăra împotriva cererii de extrădare şi că îşi dă consimţământul să fie extrădată şi predată autorităţilor competente ale statului solicitant. „Dacă se constată că extrădarea voluntară este admisibilă, instanţa ia act despre aceasta prin sentinţă şi dispune totodată asupra măsurii preventive necesare să fie luată până la predarea persoanei extrădabile“, potrivit Legii 302/2004. Dacă persoana extrădabilă se opune la cererea de extrădare, ea îşi va putea formula apărările oral şi în scris, totodată, va putea propune probe.

„Dracul“, căutat pentru tâlhărie, distrugere şi furt calificat


La finele săptămânii trecute, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (CJC) a fost pus pe lista persoanelor urmărite a Poliţiei Române. Astfel, şeful CJC a devenit „coleg“ cu Adrian Botez, zis şi Ţâţă, căutat pentru instigare la tentativă la omor calificat, cu Constantin Mitu, poreclit şi Mitu Chinezu, căutat pentru a executa şase ani de puşcărie pentru infracţiuni economice, dar şi cu Florin Ionescu, zis şi Bală, posesorul unei pedepse de 2,6 ani de detenţie. Pe lista persoanelor urmărite se mai află Ionuţ Ciprian Adăscăliţei, poreclit Dracul, condamnat la nouă ani pentru tâlhărie, distrugere şi furt calificat, şi Marian Chiosa, zis şi Limbosul ori Buzatul.   

Preşedintele CJC a fost deferit justiţiei de procurorii Anticorupţie în două cauze separate. Concret, pe data de 25 aprilie, DNA Constanţa a dispus trimiterea în judecată a lui Nicuşor Constantinescu, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă continuată.

Citeşte rechizitoriul aici.

De asemenea, pe data de 27 mai, şeful CJC a fost trimis în judecată, sub control judiciar, şi de procurorii DNA de la Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie, alături de Adrian George Gâmbuţeanu, directorul general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa.

Citeşte rechizitoriul aici.

Cele două dosare au fost trimise spre soluţionare Tribunalului Bucureşti.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Ly

14 Jul, 2014 12:08

NE-AM SATURAAAT

moldovanu cristi carsy

14 Jul, 2014 09:07

sefuleeeeeeeeee daca verifica astia banii la reparatia de la aeroport.

Articole asemanatoare

PUZ pentru terenurile din strada Belvedere ale afaceristului George Secărea! Curtea de Apel anunță data verdictului

15 Mar 2024 677

Afaceristul George Secărea obține la Tribunalul Constanța convocarea AGA pentru compania Q Seg West SA! Va fi numit un nou administrator (MINUTA)

29 Feb 2024 726

Se vinde pensiunea „Grindul Lupilor“, din Sinoe, aparținând Ideea Contrast SRL! Asociați - Mazăre, Strutinsky, Constantinescu și Săvulescu

19 Feb 2024 1002

Mazăre și Nicușor, dați în judecată de administrația Chițac! Judecătoria Constanța și-a declinat competența

09 Feb 2024 1377

Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, victorie la Curtea Supremă! La mijloc sunt aproape 3 milioane de dolari (MINUTA)

07 Feb 2024 1537

Tribunalul Constanța, termen nou în dosarul privind cadastrarea județului Constanța!

27 Jan 2024 882

Retrospectiva insolvențelor la Constanța! Cele mai importante decizii ale anului 2023

21 Dec 2023 1362

Constanța. Răsturnare de situație în cazul insolvenței Calik Enerji Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi Istanbul sucursala Năvodari

03 Dec 2023 1464

Gabriel Mustaţă, transferat la Curtea de Apel Constanța Niţeanu Voichiţa Mihaela este noul judecător al dosarului privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu. Noul termen, februarie 2024

26 Nov 2023 910

Înalta Curte a decis! Dosarul privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu rămâne la Tribunalul Constanța!

23 Nov 2023 798

S-a cerut falimentul SC Xenoti SRL, firmă ce deține Hotelul Flora, din Mamaia! Iată decizia Tribunalului Constanța!

08 Nov 2023 1301

Curtea de Apel Constanța a suspendat intrarea în insolvență a companiei Calik Enerji Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi Istanbul - Sucursala Năvodari

01 Nov 2023 1022

Insolvență de răsunet la Constanța! Este vizată Calik Enerji Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi Istanbul sucursala Năvodari

19 Oct 2023 2231

DNA Constanța cere, la Înalta Curte, rejudecarea dosarului Combat Press!

17 Oct 2023 1045

Mazăre și Nicușor, citați în 2024 la Judecătoria Constanța!

24 Sep 2023 1363