Fratia Mazare - Ceacareanu pentru semafoare

DESCHIDERE_Nicusor_Constantinescu_Radu_Mazare_03.jpgSC Marca Telecom s-a ocupat şi în 2008 de întreţinerea semafoarelor * Numele lui Ceacâreanu, unul dintre patroni, apare în dosarul retrocedărilor în care este cercetat şi primarul Mazăre 

Municipalitatea constănţeană îşi continuă colaborarea cu aceeaşi firmă care a asigurat mentenanţa semafoarelor şi anul trecut.
Într-o ediţie anterioară arătam că SCIL Confort Urban SRL, al cărei acţionar unic este Consiliul Local Municipal Constanţa, se pregăteşte să contracteze servicii de mentenanţă a sistemelor de semnalizare urbană. Arătam tot atunci că este posibil ca licitaţia să fie câştigată de firma care s-a ocupat semafoare şi anul trecut. Aşteptările ne-au fost confirmate. Contractul care implică întreţinerea şi repararea sistemelor de semnalizare a fost atribuit, pe 16 martie, societăţii despre care anticipam că se va ocupa de asigurarea acestor servicii şi în 2009: SC Marca Telecom SRL Bucureşti. Confort Urban a primit trei oferte, dar se pare că cea a firmei bucureştene a fost cea mai convenabilă. În plus, societatea s-a încadrat la fix în criteriile anunţate în anunţul de participare publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, unde se preciza că ofertanţii vor trebui să expună cel puţin un contract similar în valoare de 450.000 lei - punct „bifat" de Marca Telecom prin contractul încheiat anul trecut cu municipalitatea.

semafoare.jpgA mai lăsat la preţ

Potrivit anunţului de atribuire, criteriul în baza căruia a fost desemnată câştigătoarea a fost oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic. Valoarea estimată a contractului a fost de 450.000 cu TVA inclus, suma la care s-a atribuit fiind de 411.565 lei cu TVA inclus (4,11 miliarde de lei vechi). De precizat că, anul trecut Marca Telecom SRL a obţinut pentru un contract, pe o durată de numai zece luni, peste 4,5 miliarde de lei. Aşadar, probabil din cauza crizei, anul acesta Marca Telecom a mai scăzut din preţ. Firma se va ocupa de 35 de intersecţii semaforizate, 25 de flash-uri pentru trecerile pietonale şi zece radare, câte are municipiul Constanţa.
SC Marca Telecom îi are ca asociaţi pe Mihai Sergiu Ceacâreanu şi pe Liviu Gheorghe Puşcaru, primul dintre ei fiind şi administratorul firmei. Din 2007, firma are punct de lucru în Constanţa. Puşcaru şi Ceacâreanu au fost asociaţi şi cu cinci taiwanezi în SC Kimo Telecom SRL: Yang Li-Mei Wang, Chen-Hsiang Wang, Chien Kang Road, Li-Hsia Yang şi Hsin Yi Road Taipei.

Cercetat de DNA, alături de Mazăre şi Borcea

Numele Ceacâreanu le este cunoscut constănţenilor din faptul că este menţionat în rechizitoriul DNA privind retrocedările din Constanţa, dosar în care este cercetat şi primarul Constanţei, Radu Mazăre. Potrivit comunicatului remis la vremea respectivă, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus, pe 28 octombrie 2008, trimiterea în judecată a 37 de inculpaţi în legătură cu restituirea şi atribuirea nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din municipiul Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză, fapte care ar fi cauzat un prejudiciu în valoare de aproximativ 114 milioane euro (dintre care 77,77 milioane euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane euro - prejudiciu în dauna municipiului Constanţa). Printre cei acuzaţi se numără primarul Constanţei, Radu Mazăre, preşedintele Consiliului Judeţean, Nicuşor Constantinescu, şi preşedintele executiv al clubului Dinamo, Cristi Borcea. Aceştia, împreună cu ceilalţi acuzaţi, sunt învinuiţi de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu obţinerea de avantaje patrimoniale, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, fals intelectual în formă continuată şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni.

Cumpărător de drepturi succesorale


În dosar sunt implicaţi şi moştenitori ai persoanelor îndreptăţite să primească terenurile, Elena Ştefănescu şi Laura Mariana Leşe, precum şi cesionarii cumpărători de drepturi succesorale, printre care şi Ceacâreanu. Aşadar, cesionarii care au cumpărat drepturile succesorale de la moştenitorii care, potrivit rechizitoriului, nu puteau intra în posesia terenurilor sunt, conform actului de inculpare: Viorel Pană, Valentin Gheorghe Ionescu, prin firma sa Habitat şi Ambient SA, Cristian Borcea şi Mihai Camboianu, Bogdan Gabriel Sandu, prin societatea Holland Development Group SA, şi Daniel Ene, Marius Puscaşi, Carmen Puscaşi şi Mihai Sergiu Ceacâreanu, ca persoană fizică, dar şi prin firma sa, la vremea respectivă, New Home Construct SA.
Pe lângă părţile sociale deţinute în SC Marca Telecom SRL, Ceacâreanu mai este asociat, în prezent, în Inclusive Nistor SNC, Trinity Investments SRL, Trinity Holding SRL, Krater SRL, Noco Electra SRL şi Kimo Telecom SRL.

{mos_ri:Mazare,Ceacareanu}

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Candidatul PSD la Primăria Constanța, Horia Constantinescu, și-a anunțat demisia din fruntea ANPC

28 Mar 2024 446

Baza sportivă de pe malul lacului Siutghiol, din Constanța, miza unui proces intentat de Clubul Sportiv Electrica Președinte Dumitru Frățilă face acuzații -„Nu ne putem desfășura activitatea!“

23 Mar 2024 1839

Scupra, primar Ovidiu „Nu mă interesează funcțiile în partid. (...) Florin Mitroi știe că se bazează pe sprijinul meu! "

17 Mar 2024 1190

UPDATE George Scupra a demisionat din funcția de președinte al Ligii Aleșilor Locali din organizația județeană a PNL Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 1517

UPDATE Trei primari PNL din județul Constanța, vizați de intoxicări din partea PSD Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 1284

PUZ pentru terenurile din strada Belvedere ale afaceristului George Secărea! Curtea de Apel anunță data verdictului

15 Mar 2024 677

Iată cine vrea să conducă judecătoriile din Mangalia și Medgidia! (DOCUMENTE)

05 Mar 2024 946

Mesajul lui Emil Constantinescu despre trecerea în neființă a lui Max Bădin „Regret profund că nu mai este printre noi și că nu am avut ocazia să-mi iau rămas bun”

02 Mar 2024 752

Conferința județeană a PUSL Constanța. Chiforeanu -președinte, Eserghep-primvicepreședinte (FOTO+VIDEO)

01 Mar 2024 1121

ZIUA LIVE Interviu cu Gabriel-Octavian Nicolae, președinte al Asociației Societatea Culturală „Magrin 1878”, despre proiecte și noutăți pentru pasionații de fotografie

27 Feb 2024 725

ZIUA LIVE Gabriel-Octavian Nicolae, președinte al Asociației Societatea Culturală „Magrin 1878”, despre proiecte și noutăți pentru pasionații de fotografie

26 Feb 2024 1002

Preşedintele CNAS, Valeria Herdea „În România sunt peste 200.000 de pacienţi oncologici”

19 Feb 2024 880

Remus Zăgan, ales președinte al Senatului Universității Maritime din Constanța. Averea și interesele (DOCUMENTE)

19 Feb 2024 1274

Alegeri interne la UAR, Sucursala Constanța. Liviu Merdinian, președinte pentru următorii patru ani

19 Feb 2024 760

Are termen să predea absolut toate actele partidului în original Șoșoacă a divorțat politic de soțul său!

18 Feb 2024 1257