Integritatea bate la uşa Primăriei şi a Consiliului Judeţean Constanţa Cum a stabilit ANI starea de incompatibilitate a lui Decebal Făgădău şi a lui Cristinel Dragomir

Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa stării de incompatibilitate în cazul a doi aleşi locali: Decebal Făgădău (viceprimar al municipiului Constanţa) şi Nicolae Cristinel Dragomir (vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa), ca urmare a exercitării simultane a mai multor funcţii şi calităţi, contrar prevederilor legale.
 
Decebal Făgădău s-a aflat, potrivit instituţiei statului, în stare de incompatibilitate în perioada 25 februarie 2009 - 27 iulie 2012, întrucât a deţinut, simultan, funcţia de viceprimar al municipiului Constanţa şi calitatea de reprezentant al Consiliului Local al Municipiului Constanţa în Adunarea Generală a Acţionarilor în cadrul SC RAJA SA. Astfel, Decebal Făgădău nu a respectat dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „funcţia de viceprimar [...] este incompatibilă cu [...] funcţia de reprezentant al unităţii administrativ teritoriale în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local [...]”.

Nicolae Cristinel Dragomir s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 23 iunie 2008 - 15 ianuarie 2010, întrucât a deţinut, simultan, funcţia de Vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa şi calitatea de administrator la SC Cazare la Mare SRL. Astfel, Nicolae Cristinel Dragomir nu a respectat dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „funcţia de vicepreşedinte de consiliu judeţean este incompatibilă cu funcţia de [...] administrator [...] la societăţile comerciale, [...]”. Persoanele evaluate au fost informate despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Ambele persoane au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.
 
Vor ataca în instanţă decizia ANI
 
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Cristinel Dragomir, şi viceprimarul Decebal Făgădău au declarat, în cursul zilei de ieri, că au aflat din presă despre decizia ANI şi că o vor ataca în instanţă. „Da, am fost administrator la societatea Cazare la Mare SRL. Dar în 2009 am suspendat activitatea acestei societăţi. Nu am făcut nimic ilegal, nu am obţinut foloase necuvenite. Nu am făcut afaceri cu Consiliul Judeţean. Mai mult, fac parte din AGA a societăţii RAJA SA Constanţa, după ce Nicuşor Constantinescu a fost declarat incompatibil.

M-am dus ştiind ce mă aşteaptă, dar nu puteam lăsa societatea RAJA, unde CJC este acţionar. De trei ani sunt verificat de ANI. Aştept comunicarea şi voi acţiona în instanţă”, a declarat Cristinel Dragomir. La rândul său, viceprimarul Decebal Făgădău a declarat că nu este surprins de această decizie a ANI. „Pe mine nu mă surprinde acest lucru, dar îmi demonstrează cât de repede se mişcă organele. Nu sunt incompatibil. Nu deţin acţiuni la nicio societate comercială şi nici la RAJA. Am fost desemnat în AGA a societăţii RAJA de către Consiliul Local, înlocuindu-l pe senatorul Nicolae Moga. De la RAJA nu am primit niciun venit, nicio remunerare, nici dividende. Doamna ANI are interese pentru un vice de la coada ţării. Voi merge în faţa instanţei, fiindcă nu sunt vinovat. Poate sunt vinovat că am iniţiat proiectul de modernizare a infrastructurii peninsulei, a sistemului de canalizare în cartierul Palazu Mare”, a menţionat Decebal Făgădău.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ SibiuIlegalități pe drumurile publice

25 Apr 2024 173

Un copil a fost lovit de mașină în municipiul Constanța

25 Apr 2024 566

Cazul fostului primar Cătălin Cherecheș menționat într-un raport al Departamentului de Stat al SUA! (DOCUMENT)

25 Apr 2024 359

Calendar ortodox Ce sfânt este pomenit astăzi, 25 aprilie 2024?

25 Apr 2024 579

Știri Constanța Bărbat condamnat la închisoare pentru furt, încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă

24 Apr 2024 507

Inconștiență în trafic în județul Constanța! Șofer turmentat depistat pe DN 3, în orașul Murfatlar

24 Apr 2024 560

Echipa de robotică AICitizen din Focșani a câştigat campionatul mondial de robotică „First Tech Challenge“ desfășurat la Houston (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 505

Șofer la un pas de comă alcoolică, depistat în trafic în localitatea Techirghiol. Ce alcoolemie avea bărbatul

24 Apr 2024 481

Decizie finală în dosarul Dănuț Căpățînă și Sorin Strutinsky! Proces penal încetat, ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale

24 Apr 2024 716

Județul Constanța Dosar penal pentru un bărbat care transporta persoane în regim de taxi – avea permisul suspendat

24 Apr 2024 586

Tulcea Sorin Grindeanu, în vizită la conferința de recepție a Aeroportului „Delta Dunării” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 455

IPJ ClujÎn cauză a fost produs un prejudiciu în valoare de peste 360.000 de lei

24 Apr 2024 236

IPJ Constanța Bărbat de 36 de ani din Mangalia, dat dispărut

24 Apr 2024 395

Au trecut 23 de ani de la meciul de retragere al lui Gheorghe Hagi (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 395

Locuri de muncă Constanța Școala Gimnazială Nr. 29 „Mihai Viteazul” scoate la concurs două posturi de îngrijitor. Iată ce trebuie să faci

24 Apr 2024 371