Interviu cu comisarul-şef Adrian Rapotan „Pe funcţia aceasta, am avut şapte comandanţi. Al şaselea a fost, cum îl cheamă, care a plecat?"

cap_1.jpg„A fost domnul Oprea Sorin, Victor Popescu, Mircea Vasile Bârgoz, Aurelian Zaheu, George Dorel Popa, al şaselea a fost, cum îl cheamă, care a plecat, Dumitru Catană, şi acum este domnul Valentin Burlacu"

Comisarul-şef Adrian Rapotan, adjunctul inspectorului şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, ne-a acordat un interviu, în cadrul căruia a vorbit despre actuala conducere a inspectoratului. De asemenea, comisarul-şef Adrian Rapotan i-a menţionat şi pe cei şapte inspectori şefi, care s-au aflat în fruntea IPJ Constanţa, din 2005 până în prezent. Timp de două luni, cât fostul comandant al Poliţiei, Dumitru Catană a fost în concediu, a condus de unul singur inspectoratul, însă fluturaşul a rămas neschimbat. Cu toate acestea, Rapotan nu se plânge şi se declară mulţumit că a putut să asigure comanda IPJ-ului de unul singur.

De când ocupaţi funcţia de adjunct al IPJ Constanţa?

Comisarul-şef Adrian Rapotan: „Sunt adjunct pe probleme de Ordine Publică din data de 27 aprilie 2005. Am venit pe această funcţie prin pensionarea la limită de vârstă de predecesorului meu, domnul Dragomir Corneliu. Timp de şase ani, am fost şeful Serviciului de Ordine Publică".

Câţi inspectori şefi a avut IPJ Constanţa din aprilie 2005, până în prezent?

Comisarul-şef Adrian Rapotan: „A fost domnul Oprea Sorin, Victor Popescu, Mircea Vasile Bârgoz, Aurelian Zaheu, George Dorel Popa, al şaselea a fost, cum îl cheamă, care a plecat, Dumitru Catană şi acum este domnul Valentin Burlacu".

interviu_Adrian_Rapotan_02_.jpg

Cu care dintre inspectorii şefi aţi lucrat cel mai bine? Dar cel mai rău?

Comisarul-şef Adrian Rapotan: „Nu vreau sa-mi vorbesc colegii de rău. Cu toţi am lucrat foarte bine, Dacă au existat anumite probleme am căutat soluţii. Pot să spun că am avut o colaborare bună cu toţi inspectorii şefi. (..) De la fiecare am avut de învăţat câte ceva. Întotdeauna, IPJ Constanţa a fost un inspectorat greu, cu multe probleme. Automat, relaţiile s-au sudat şi am căutat să ne completăm. (...)".

V-aţi bucurat că a plecat vreun inspector şef ?

Comisarul-şef Adrian Rapotan: „Nu m-am bucurat niciodată de plecarea vreunui inspector şef. Ultimele săptămâni au fost foarte grele. Funcţia de locţiitor nu era ocupată de un an de zile. Prin plecarea domnului Catană, aproape două luni am fost singur la comanda IPJ. A trebuit să gestionez trei funcţii de conducere. A fost foarte greu. Uzura a fost foarte mare. Vreau să vă spun că, până în 2005, comanda IPJ Constanţa era formată dintr-un inspector şef, care avea trei locţiitori. Una dintre funcţiile de locţiitor a fost radiată, a rămas numai două. Dacă în 2005, comanda era asigurată din trei persoane, eu a trebuit ca pentru două luni să o asigur de unul singur. La un moment dat, intri în impas, vrei să faci toate lucrurile dar nu aveai cum".

Dacă timp de două luni aţi ocupat trei funcţii, aţi primit şi trei salarii?

Comisarul-şef Adrian Rapotan: „Nu! Asta nu avea cum să se întâmple. Era culmea să iau trei salarii. Eu sunt bucuros că am reuşit ca, în această perioadă, debutul sezonului estival, reorganizarea MAI, nu am avut evenimente mediatice deosebite. De unul singur, zic că am reuşit să gestionez destul de bine probleme sezonului şi ale detaşaţilor".

Cum vă înţelegeţi cu comisarii-şefi Valentin Burlacu şi Camil Manea, noii şefi ai IPJ Constanţa ?

Comisarul-şef Adrian Rapotan: „O echipă tânără! Noi, ne cunoşteam dinainte. Din tot sufletul, sper să fie un mandat mai lung. Ne înţelegem bine. Formăm o echipă şi sperăm să ne completăm reciproc. Pentru că domnul Burlacu a lucrat la DNA, nu prea am avut activităţi comune. Cu domnul Camil Manea, conform colaborării dintre IPJ şi DGA, am participat la mai multe şedinţe. Eu zic că formăm o echipă. Sper că continuăm aşa mai mulţi ani".

Aveţi prieteni în lumea mondenă, politică ori în cea a afacerilor?

Comisarul-şef Adrian Rapotan: „Este o vorbă. Se spune că poliţistul are prieteni până să intre în sistem. După care, are numai cunoştinţe. Asta nu înseamnă că suntem nişte oameni care trăim izolaţi. Cunosc personalităţi şi din lumea mondenă, dar şi din cea politică. Din toate sferele de activitate am cunoştinţe cu care mă înţeleg foarte bine. Am un cerc de prieteni cu care mă mândresc, însă ne vedem destul de rar".

Dumneavoastră figuraţi în vreo societate comercială? Dar membrii familiei dumneavoastră?

Comisarul-şef Adrian Rapotan: „Nu! Eu nu am niciun fel de afaceri. Rude apropiate care să aibă afaceri nu am".

Ce pasiuni aveţi?

Comisarul-şef Adrian Rapotan: „Pasiuni aveam multe, dar, din păcate, timpul nu-mi mai permite. Când eram şi eu mai tânăr citeam foarte mult. Sunt pasionat de istorie. Mai îmi place şi sportul. Sunt mare admirator de rugby, box şi călătorii".


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

radu

22 Jul, 2011 02:08

Ce sa iti spun, nu stie cum il chema pe seful lui care plecase in urma cu o luna...asta denota un mare caracter...Felicitari dl Burlacu ca aveti asa un adjunct!

Articole asemanatoare

Natație Sportivii de la Atena Sport Club Constanța, multe clasări pe podium la Campionatul Regional (GALERIE FOTO)

27 Mar 2024 543

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele. Voința Săcele, scorul etapei

27 Mar 2024 1037

Primăria Năvodari repară locul de joacă din Parcul Ion Dobre. Ce societate se va ocupa de lucrări (DOCUMENT)

26 Mar 2024 502

ISJ Constanța a inaugurat două terenuri de sport pentru elevii constănțeni (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 636

Aleșii locali vor aproba procedurile de închiriere a terenului de sport al Școlii Gimnaziale „Nicolae Titulescu” și a unei săli de clasă a Școlii Gimnaziale „Dimitrie Cantemir” (DOCUMENTE)

25 Mar 2024 464

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța vrea să obțină în instanță suspendarea hotărârii Consiliului Local Constanța prin care a fost revocat dreptul de folosință gratuită a sediului (DOCUMENT)

23 Mar 2024 1642

Clubul Sportiv Dinamo București va avea o arenă multifuncțională modernă! Câte locuri va avea arena

21 Mar 2024 470

Încălțăminte sport contrafăcută, descoperită în Portul Constanţa

21 Mar 2024 358

Prima întâlnire transnațională în cadrul proiectului Protecting Children in Sport Developing Safe and Inclusive Sport Organizations la Universitatea Ovidius Constanța

20 Mar 2024 449

Primăria a emis certificatele de urbanism Două școli și o grădiniță din Palazu Mare și Constanța vor avea săli de sport

20 Mar 2024 512

SC Agrement Sport Club SRL solicită de la Agenția de protecție a mediului obținerea autorizației de mediu, amplasat în Mamaia Sat

20 Mar 2024 306

Tulceanul Sorin Andrici stabilește un nou record pentru România în competiția din Spania

19 Mar 2024 451

UPDATE Simona Halep și-a aflat adversara de la Miami!

18 Mar 2024 649

Județul Tulcea Sportivii de performanță, susținuți financiar mai degrabă de familii

13 Mar 2024 500

Cumpărări directe Constanța Construirea terenului de sport cu balon de la Băltăgești costă aproape 710.000 lei (DOCUMENT)

12 Mar 2024 575