Lista medicilor care au primit preaviz Cine a încălcat Hotărârea de Guvern privind desfiinţarea SOTRM?

Hotărârea de Guvern numărul 428 privind desfiinţarea Spitalului de Ortopedie, Traumatologie şi Recuperare Medicală Eforie Sud şi reorganizarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei” Constanţa a fost publicată, în Monitorul Oficial al României, pe data de 5 iulie. Articolul 3 al acestei hotărâri prevedea, la alineatul (1), că „personalul de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar care îşi desfăşoară activitatea în cadrul unităţii sanitare prevăzute la art. 1 alin. (1) (n.r. Spitalul de Ortopedie, Traumatologie şi Recuperare Medicală Eforie Sud) se preia de către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă «Sfântul Apostol Andrei» Constanţa”.

Ceea ce a urmat demonstrează, fără urmă de îndoială, că actul normativ semnat de premierul Victor Ponta a fost încălcat. Asta pentru că şase medici ortopezi de la SOTRM au primit, la începutul acestei luni, deci înaintea sărbătorilor de iarnă, preaviz. Pentru ei nu sunt locuri disponibile la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa, fapt pentru care au fost trimişi în şomaj. Asta în pofida faptului că li s-a promis că nu vor rămâne fără loc de muncă şi sfidând parcă orice prevedere a unui document oficial.

Cei şase medici de la SOTRM rămaşi pe dinafară odată cu punerea lacătului pe unitatea sanitară sunt: Toma Cucu, Aurel Niculescu, Mugur Silviu Marinescu, Mihaela Liliana Sandu, Eugen Rubeli şi Elena Magdalena Lupu. Pentru aceşti medici specialişti în ortopedie Spitalul Judeţean Constanţa şi-a închis uşile. Este oportun, în acest context, să ridicăm următoarea întrebare: cine a încălcat Hotărârea de Guvern semnată de primul ministru? Consiliul Judeţean Constanţa? Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa? Cine a trecut peste prevederile actului normativ? Menţionăm, în această ordine de idei, că în vreme ce aceşti medici au primit preavize, asistentele medicale de la SOTRM au fost transferate la SCJU Constanţa.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

x`u

11 Dec, 2013 19:11

indiferent cine a incalcat HG`ul ar trebui sa i se rupa oasele de la maini si de la picioare si lasat asha

Articole asemanatoare

Sunt verificate documente din perioada 2013 – 2022, la solicitarea Curții de Conturi Misiunea de audit public își extinde verificările la Spitalul de ortopedie SOTRM din Eforie Sud (DOCUMENT)

13 Apr 2023 1508

Control la Spitalul de ortopedie din Eforie Sud la solicitarea Camerei de Conturi Constanța! (DOCUMENT)

26 Mar 2023 2330

Ambulatoriul SOTRM din Eforie Sud rămâne nereabilitat. Licitația a fost anulată de Consiliul Județean Constanța

23 Sep 2021 1297

Cine demolează clădirile fostului spital de ortopedie din Eforie Sud

07 Oct 2019 3418

La cinci ani de la desfiinţare Se pregăteşte demolarea unor corpuri ale imobilului SOTRM Eforie Sud

20 Jan 2018 3429

Revista presei locale

02 Aug 2016 2195