Mărturie din mijlocul infernului - „Ţipam toate «ajutor, că murim!». Nu ne-a răspuns nimeni.“



 În timpul urmăririi penale, unul dintre martori a fost testat cu detectorul de minciuni, deoarece ar fi fost acuzat că ar fi pus la dispoziţia unui presupus incendiator o substanţă inflamabilă. Martorul nu a fost pus sub acuzare, deoarece a trecut testul pentru detectarea comportamentului simulat. 

Dosarul fostului restaurant Beirut din Constanţa, unde au murit trei tinere, a primit cel de-al cincilea termen de judecată, cauza fiind amânată pentru jumătatea lunii viitoare. Judecata este condusă de Ştefania Pîrlogea, din Judecătoria Constanţa, care a decis ca George Karam, patronul fostului restaurant Beirut, şi Pavel Constantin, patronul firmei care a amenajat restaurantul, să rămână sub control judiciar.
 
În continuare, ZIUA de Constanţa prezintă fragmente din declaraţia Nicoletei Buirencu, tânăra care a supravieţuit incendiului, declaraţie dată în timpul urmăririi penale. Potrivit actului de sesizare a instanţei de judecată, Nicoleta Buirencu susţine că, în seara incendiului, 5 aprilie 2014, se afla în mansardă alături de Nicoleta Vasiliţeanu şi Mihaela Tucă, stând la aceeaşi masă. Ulterior, în vestiar a venit şi Nicoleta Cengher. Mai departe, Nicoleta Buirencu arată că ea stătea pe scaunul situat cel mai aproape de uşă şi că s-a ridicat în picioare în momentul în care s-a oprit furnizarea energiei electrice.
 
„Ne-am întrebat de ce s-a stins lumina. Apoi am simţit fum. Fetele spuneau: «Băi, murim aici!». Fumul nu a venit treptat, ci brusc. Nu vedeam flăcări ori foc. Ne-am speriat şi am început să strigăm că murim“, se mai arată în rechizitoriul dosarului, aflat pe rolul Judecătoriei Constanţa.


 
Mai departe, Nicoleta Buirencu susţine că a început să înainteze în direcţia în care bănuia că e uşa. Şi asta deşi nu vedea nimic, după cum chiar ea a afirmat. „(…) Inhalând fumul, simţeam că ameţesc, mergeam pe lângă perete şi la un moment dat am căzut. În timp ce eu mergeam pe lângă perete, ţipam toate: «Ajutor, că murim!». Nu ne-a răspuns nimeni. Noi, fetele, nu mai discutam între noi, ci strigam după ajutor. Când am căzut, încă eram conştientă, dar nu aveam putere să mă mişc; de jos am ţipat: «Mor aici!». Fetele încă ţipau şi ele, apoi nu mai ştiu nimic. (…) În restaurant se lăsase linişte şi ne auzeam doar noi, fetele“, potrivit actului de sesizare a instanţei.
 
Fata şi-a mai amintit că a pus mâna pe mânerul uşii, care ar fi fost întredeschisă, şi că la scurt timp s-a prăbuşit pe podea.
 

Reamintim că Nicoleta Buirencu a fost scoasă din restaurant de un pompier al Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea“. Mai mult decât atât, tânăra a fost pusă în braţele lui George Karam, patronul restaurantului Beirut, care a scos-o din local.
 
Restaurantul Beirut din Constanţa a fost distrus într-un incendiu, în data de 5 aprilie 2014. Atunci şi-au pierdut viaţa Ioana Nicoleta Cengher, Mihaela Tucă şi Nicoleta Vasiliţeanu.

 
Reamintim că dosarul restaurantului Beirut a fost instrumentat de Mihai Eduard Ilie, procuror din cadrul Parchetului de pe lângă înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia de urmărire penală şi criminalistică, Biroul de Criminalistică, care instrumentează și dosarul Colectiv.
 

Citeşte şi 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

SARKANY MARIANA

15 Apr, 2016 16:52

Din pacate a-ti tipat degeaba Pentru colegi si pompieri nu a contat o clipa implorari-le pe care unii oameni le-au strigat ..mai sunt fete sus ....Dumnezeu a avut grija ca macar una dintr fete sa fie salvata ! Si ma intreb si ne intrebam in fiecare zi ,de ce nu au facut acelasi lucru si celelalte fete ....mister

Articole asemanatoare

Retrospectiva insolvențelor la Constanța! Cele mai importante decizii ale anului 2023

21 Dec 2023 1360

Dosarul Beirut nu se va rejudeca!

11 Nov 2023 790

Dosarul Beirut - Curtea de Apel Constanța a admis în principiu contestaţia în anulare formulată de un inculpat

02 Oct 2023 962

Dosarul care a cutremurat Constanța s-ar putea rejudeca! Totul se decide luni, la Curtea de Apel

01 Oct 2023 945

Explozia din Crevedia, în atenția specialiștilor de la INSEMEX Petroșani! Ce tragedii au investigat la Constanța

28 Aug 2023 1317

Judecătorii explică de ce a intrat în insolvență Middle East Parteners SRL, firma pe care a funcționat restaurantul Beirut, din Constanța

07 Jul 2023 1420

Middle East Parteners SRL a intrat în insolvență! Firma care a deținut unul dintre cele mai cunoscute restaurante din Constanța

08 Jun 2023 1475

Dosarul restaurantului Beirut, din Constanța, aproape de rejudecare! Cererea, admisă în principiu

19 May 2023 1398

În 2014, o tragedie a îndoliat Constanța! Firma care a deținut unul dintre cele mai cunoscute restaurante din oraș ar putea intra în insolvență!

24 Feb 2023 3679

Judecător nou la Tribunalul Constanța! Iată cine este și ce dosare cunoscute a judecat

20 Jan 2023 2689

Se cere rejudecarea dosarului „Beirut“! Când s-ar putea pronunța Curtea de Apel Constanța

10 Jan 2023 1456

Se cere rejudecarea celebrului dosar penal „Beirut“!

22 Aug 2022 2021

Legături cu celebrul dosar al restaurantului Beirut! G.N.K. Shipping & Trading LD SRL a intrat în faliment

08 Aug 2022 1337

Ruinele fostului Restaurant Beirut din Constanța au început să dispară (GALERIE FOTO)

14 Jun 2022 2467

Constanța George Karam, fostul patron al restaurantului Beirut, a murit!

16 May 2021 6327