Ne mândrim cu o investiţie aproape inutilă Finalizarea podului de la Agigea este blocată la Curtea de Apel Bucureşti (video + galerie foto)

Termenul de finalizare asumat de către ofertanţi pentru breteaua de acces la drumul naţional 39, care are aproape 1,5 kilometri, este de 12 luni
 

Mai avem de aşteptat până când vom putea circula pe noul podul rutier de la km 0+540 al Canalului Dunăre - Marea Neagră, cel mai mare obiectiv cu o structură de tip hobanat din România! Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa (CNAPMC) SA, instituţie în a cărei proprietate se află acest obiectiv, încearcă, de peste un an, să atribuie proiectul „bretea de acces la DN 39”, fără de care noul pod de la Agigea este inutil. În luna octombrie a anului 2013, ca urmare a contestaţiei formulate de asocierea firmelor Sociedade de Construcoes Soares da Costa SA şi SC Oyl Company Holding AG SRL, CNAPMC a fost obligată de judecători să reia procedura de atribuire a obiectivului referitor la breteaua de acces. Zis şi făcut! Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime a refăcut actele necesare, numai că, şi de această dată, asocierea firmelor mai sus precizate a blocat procedura. În prezent, dosarul se află pe masa judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti.
 
Podul rutier de la kilometrul 0+540 al Canalului Dunăre - Marea Neagră are, conform reprezentanţilor Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa, două obiective: podul efectiv, cu lucrări aferente infrastructurii rutiere şi de acces în Portul Constanţa, şi breteaua de acces la drumul naţional 39. Primul obiectiv se află în curs de execuţie, acesta fiind finalizat în proporţie de circa 85%. Contractul de asistenţă tehnică, în valoare de 4.331.974,22 lei (fără TVA), a fost atribuit societăţii comerciale Poyry SA (actual SC Luca Way SRL), în timp ce contractul de execuţie lucrări, în valoare de 121.536.898 lei (fără TVA), a ajuns la SC Apolodor Comimpex SRL. Dacă primul obiectiv este aproape încheiat, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre cel de-al doilea. Breteaua de acces la drumul naţional 39 rămâne, momentan, doar la stadiul de proiect, deşi CNAPMC se află la a doua tentativă de atribuire a contractului. Potrivit companiei, în acest caz, procedura de licitaţie este suspendată până la soluţionarea de către instanţele de judecată a contestaţiilor aferente acestei proceduri de achiziţie publică. Motivul suspendării? Sociedade de Construcoes da Costa SA şi SC Oyl Company Holding Ag SRL au formulat o contestaţie împotriva celei de a doua adrese de comunicare a rezultatului procedurii de atribuire, emisă de CNAPMC în cadrul procedurii de licitaţie deschisă organizată pentru atribuirea contractului de achiziţie publică având ca obiect „Execuţie lucrări: «Bretea rutieră de conectare cu DN 39»”. Potrivit Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, Sociedade de Construcoes da Costa SA a solicitat anularea raportului procedurii de atribuire şi a actelor subsecvente acestuia, inclusiv a adresei de comunicare a rezultatului procedurii de atribuire, obligarea autorităţii contractante, respectiv CNAPMC, la reevaluarea ofertei contestatarei şi a ofertantului declarat câştigător. În baza legii şi a documentelor depuse de părţi, CNSC a respins ca nefondată contestaţia depusă de Sociedade de Construcoes da Costa SA, dispunând continuarea procedurii de achiziţie publică. Decizia CNSC a fost atacată în instanţă. Cauza a ajuns pe rolul Curţii de Apel Bucureşti, următorul termen fiind stabilit pentru zilele următoare. Rămâne de văzut dacă CNAPMC va fi obligată şi de această dată să refacă licitaţia pentru atribuirea contractului necesar finalizării obiectivului „Bretea de acces la DN 39”, fără de care noul pod de la Agigea este inutil.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constănțeanul supărat Lipsa iluminatului public, în zona podului de la Agigea, un pericol pentru cetățeni. Ce spun autoritățile?

26 Feb 2024 920

UPDATE Intervenție de urgență pe Podul rutier de la Agigea! O persoană ar fi amenințat că se aruncă de pe pod (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Nov 2023 3253

Un accident a avut loc în Agigea! Intervin ambulanța și SMURD. Două victime, o femeie și un bărbat sunt transportați la spital

04 Oct 2023 3167

INFOTRAFIC Restricții de circulație pe DN 2A Lumina – Constanța și autostrada A4 Ovidiu-Agigea pentru efectuarea unor lucrări

18 Sep 2023 1243

Se construiește un pod feroviar și rutier între Portul Constanța și Constanța Sud - Agigea

07 Aug 2023 1133

UPDATE. Accident rutier cu victimă încarcerată pe autostrada A4! Intervine elicopterul SMURD (FOTO+VIDEO)

02 Jul 2023 7130

LIVE-VIDEO. Județul Constanța Două mașini implicate într-un accident rutier pe podul de la Agigea. Traficul, blocat în zonă (GALERIE FOTO+VIDEO)

13 Feb 2023 12271

Ce lucrări sunt programate să înceapă la noul pod rutier de la Agigea! (DOCUMENT)

07 Feb 2023 4392

Trafic blocat pe DN 39, în apropiere de localitatea Agigea. Trei mașini implicate într-un accident

07 Aug 2022 2300

Atenție șoferi! Aglomerație pe Podul de la Ovidiu! (galerie foto+video)

06 Aug 2021 3521

Minune inginerească. Podul de la Agigea a fost inaugurat în urmă cu 38 de ani. De ce este remarcabil

19 Jun 2021 3056

Oficial de la IPJ Constanța. Noi informații despre accidentul rutier de pe podul de la Agigea

06 Jun 2021 3238

Investiție de peste 90.000 de euro Administrația Porturilor Constanța contractează servicii de monitorizare a senzorilor pentru podul nou de la Agigea

25 Feb 2021 3553

Infotrafic Restricții de circulație pe Autostrada A2 București- Constanța și A4 Ovidiu-Agigea

21 Jan 2021 2407

Transport agabaritic pe ruta Constanța-Podari

14 Sep 2020 2149