Nicuşor Constantinescu, din nou vedetă pe Internet Căutat internaţional, face cumpărături la New York

După ce, acum câteva săptămâni, Nicuşor Constantinescu a fost surprins la o terasă din New York în timp ce fuma o ţigară, noi imagini cu preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa (CJC) au apărut pe Internet. El a fost fotografiat în timp ce îşi făcea cumpărăturile într-un supermarket din SUA. Nicuşor Constantinescu spune că nu se poate întoarce în România din cauza sănătăţii precare, însă imaginile respective nu-i trădează neputinţa. Constantinescu se află, oficial, din luna aprilie, în America, pentru a se trata de cancer. El a solicitat instanţei să-i permită să stea în Statele Unite ale Americii până în luna octombrie, pentru a se reface.

Vedere din America, de la Nicuşor Constantinescu

Acestea sunt primele imagini în care este înfăţişat Constantinescu după ce magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis, pe 7 august, înlocuirea măsurii controlului judiciar cu cea a arestării preventive pentru 30 de zile a lui Nicuşor Daniel Constantinescu. Ca atare, prefectul Constanţei, Radu Volcinschi, a emis, pe 11 august, ordinul de suspendare din funcţia de preşedinte al CJC a lui Nicuşor Constantinescu. Imaginea a fost trimisă postului de televiziune B1 TV de un telespectator care susţine că preşedintele suspendat al CJC se afla la cumpărături într-un centru comercial din Queens, alături de un alt bărbat şi de o femeie.

Martorul care l-a surprins la cumpărături pe Constantinescu a adăugat că l-a urmărit cu privirea mai mult timp şi că nu i s-a părut că fostul sef al CJC ar fi grav bolnav. Mai mult, acesta susţine că l-ar fi observat ridicând fără probleme un pepene de circa şase kilograme.

Facem precizarea că redacţia cotidianului ZIUA de Constanţa a încercat să ia legătura cu Nicuşor Constantinescu prin intermediul unui SMS. Pe această cale, l-am întrebat dacă poate confirma autenticitatea imaginilor apărute, însă acesta nu ne-a răspuns până la ora închiderii ediţiei. Dacă o va face, răspunsul său va fi făcut public.

Radu Mazăre - „Dacă are drenu-n burtă şi plosca după el, asta nu înseamnă ca nu poate să se plimbe“

Primarul Radu Mazăre susţine însă că Nicuşor Constantinescu are o nouă infecţie în urma intervenţiei chirurgicale suferite în SUA, motiv pentru care nu poate începe radioterapia. „Nu ştiu, nu am urmărit. Era cu bărbatul sau era cu femeia? Am vorbit acum vreo săptămână, are drenul în burtă şi aşteaptă să îşi termine infecţia ca să poată să facă radioterapia. Dacă are drenu-n burtă şi plosca după el, asta nu înseamnă ca nu poate să se plimbe sau să ia aer. Doar nu poate să stea numai în pat şase luni de zile că face... cum se numesc alea... d-alea pe spate“, a declarat Mazăre, ieri, la ieşirea din sediul IPJ Constanţa. „Dacă poate să umble, să umble. Sunt oameni bolnavi de cancer care s-au plimbat până au întins copita. N-am idee când vine în ţară, tot ce ştiu este că i-a fost refuzată DNA-ului de către Tribunal şi Curtea de Apel emiterea mandatului european (sic!) de urmărire, restul, întrebaţi avocatul“, a mai spus edilul-şef.

Avocaţi versus „năpârci“

Aşa cum ne-am obişnuit până în prezent, este de aşteptat ca, în cel mai scurt timp, apărătorii lui Nicuşor Constantinescu să depună la dosar noi documente medicale care să ateste şi să susţină starea de sănătate precară a clientului lor.
Între timp, deşi nu a atacat ordinul de suspendare, Nicuşor Constantinescu a cerut Tribunalului Bucureşti, prin avocaţii săi, anularea deciziei de arestare preventivă, luată de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti. Cererea urmează a fi luată în discuţie pe 12 septembrie. Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kövesi, a anunţat că instituţia pe care o conduce a transmis către instanţă formalităţile necesare pentru ca preşedintele suspendat al CJC, Nicuşor Constantinescu, să fie dat în urmărire internaţională.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Directori din Consiliul Județean Constanța și oameni de afaceri, condamnați definitiv! Cererea de revizuire, respinsă

19 Apr 2024 1367

Administrația Chițac, în proces cu Mazăre și Nicușor pentru Fundația Fantasio! Surpriză la Tribunalul Constanța (MINUTA)

14 Apr 2024 676

Dosarul privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu, amânat pentru finele lunii! Se pregătește audierea lui Ionuţ Ţiţimeaua, fost director în CJC

01 Apr 2024 929

PUZ pentru terenurile din strada Belvedere ale afaceristului George Secărea! Curtea de Apel anunță data verdictului

15 Mar 2024 839

Afaceristul George Secărea obține la Tribunalul Constanța convocarea AGA pentru compania Q Seg West SA! Va fi numit un nou administrator (MINUTA)

29 Feb 2024 843

Se vinde pensiunea „Grindul Lupilor“, din Sinoe, aparținând Ideea Contrast SRL! Asociați - Mazăre, Strutinsky, Constantinescu și Săvulescu

19 Feb 2024 1115

Mazăre și Nicușor, dați în judecată de administrația Chițac! Judecătoria Constanța și-a declinat competența

09 Feb 2024 1485

Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, victorie la Curtea Supremă! La mijloc sunt aproape 3 milioane de dolari (MINUTA)

07 Feb 2024 1679

Tribunalul Constanța, termen nou în dosarul privind cadastrarea județului Constanța!

27 Jan 2024 933

Retrospectiva insolvențelor la Constanța! Cele mai importante decizii ale anului 2023

21 Dec 2023 1441

Constanța. Răsturnare de situație în cazul insolvenței Calik Enerji Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi Istanbul sucursala Năvodari

03 Dec 2023 1530

Gabriel Mustaţă, transferat la Curtea de Apel Constanța Niţeanu Voichiţa Mihaela este noul judecător al dosarului privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu. Noul termen, februarie 2024

26 Nov 2023 1011

Înalta Curte a decis! Dosarul privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu rămâne la Tribunalul Constanța!

23 Nov 2023 854

S-a cerut falimentul SC Xenoti SRL, firmă ce deține Hotelul Flora, din Mamaia! Iată decizia Tribunalului Constanța!

08 Nov 2023 1363

Curtea de Apel Constanța a suspendat intrarea în insolvență a companiei Calik Enerji Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi Istanbul - Sucursala Năvodari

01 Nov 2023 1083