„Suntem la capătul puterilor!“ Noi tensiuni la Farul, în preajma meciului cu FCM Dorohoi

Aflată pe ultimul loc în play-out-ul Ligii a II-a, la şase puncte de penultima poziţie (care asigură salvarea), FC Farul susţine, astăzi, pe teren propriu, meciul cu FCM Dorohoi, din etapa a patra a turneului. „Marinarii“ vin după cinci înfrângeri consecutive, iar nemulţumirile financiare existente în sânul lotului au tensionat suplimentar atmosfera în preajma partidei, jucătorii refuzând să participe la un antrenament.
 

După ce au aflat că, în ultima şedinţă a Consiliului Judeţean Constanţa, s-a aprobat ca suma de 2,1 milioane de lei de la buget să vină la Farul abia din anul competiţional viitor, jucătorii au cerut o întrevedere cu preşedintele executiv al clubului, iar până la întâlnire, nu au participat la antrenamentul stabilit.

Marian Dinu - „Aveam nevoie de jucători pregătiţi şi conectaţi“

„Băieţii au intrat în vestiar şi au cerut o discuţie cu preşedintele clubului, Auraş Braşoveanu. Acesta era plecat la Bucureşti, la o şedinţă la Federaţie, a fost contactat telefonic şi a rămas să se întâlnească după-amiază. Până atunci, programul efectiv nu a fost urmat. Era vorba însă de o şedinţă de pregătire uşoară, lejeră, cu accent mai mult pe refacere. Unii au rămas în vestiar, alţii au făcut doar refacere. Nu e chiar o problemă că nu s-a făcut acel antrenament. Nu e o pierdere, pentru că era unul uşor. Problema e alta, că aveam nevoie de jucători pregătiţi şi conectaţi pentru jocul cu FCM Dorohoi“, a declarat antrenorul principal Marian Dinu.

Auraş Braşoveanu - „Nu erau convinşi că vor fi plătiţi“

După discuţia cu Auraş Braşoveanu, „marinarii“ au hotărât să revină la pregătire. „Ei nu erau convinşi că vor fi plătiţi pentru prestaţia pe care au avut-o. Le-am explicat că au fost informaţi greşit şi că acest lucru nu se va întâmpla. Căutăm soluţii“, a spus Auraş Braşoveanu. Întrebat ce s-ar fi întâmplat dacă fotbaliştii nu doreau să intre pe teren la meciul cu FCM Dorohoi, de astăzi, de la ora 11.00, preşedintele Farului a arătat: „Mai erau şi alţi jucători legitimaţi la Farul. Sper ca neefectuarea acelui antrenament să nu afecteze prestaţia jucătorilor de la partida de mâine (n.r. astăzi). Le-am şi spus acest lucru băieţilor. În momentul în care întreprinzi ceva, trebuie să-ţi asumi şi efectele“.
Ieri, jucătorii au participat la antrenament şi vor juca în meciul cu FCM Dorohoi.

Sperau ca, în urma şedinţei CJC, să li se plătească o parte din restanţe

„Am sperat că, după ce va aproba CJC finanţarea, ne vom primi o parte din restanţe. Ni se promiseseră trei salarii şi o primă. Am hotărât să mergem totuşi mai departe, deşi pentru noi nu s-a făcut nimic clar. Nu ştim când ne vom lua banii restanţi, mai ales cei care termină contractul la finele acestui sezon. Nu avem însă ce face. Oricum, suntem la capătul puterilor, la limită, fără motivaţie, dar încercăm să câştigăm, ca să ne mai bucurăm şi noi, dacă nu financiar, măcar din punct de vedere sportiv. Nu credeam că se va ajunge aici, să nu putem să jucăm, deşi vrem, şi să ne facem de ruşine“, a declarat unul dintre jucători.

Lotul de 18 se stabileşte astăzi

„Am vorbit cu băieţii şi, până la final, vor încerca să dea ce-i mai bun şi să joace cât pot de bine. Pe teren, trebuie să fie o echipă. Dacă vor încerca să iasă în evidenţă individual, vom avea probleme“, a mai spus Marian Dinu, care va stabili lotul de 18 în această dimineaţă. „Cei trei care nu vor fi opriţi în primii 18 vor face antrenament“, a spus Marian Dinu.

Ce meciuri se mai joacă în play-out

Tot astăzi, în play-out-ul seriei întâi se mai joacă partida CS Baloteşti - ACS Berceni. Clasamentul este: 1. Baloteşti - 32p, 2. Dorohoi - 28p, 3. Berceni - 28p, 4. Farul - 22p. În seria cealaltă, meciurile din play-out de astăzi sunt: FC Bihor - FC Caransebeş şi CSM Rm. Vâlcea - Şoimii Pâncota. Clasament: 1. Rm. Vâlcea - 30p, 2. Caransebeş - 22p, 3. Bihor - 21p, 4. Pâncota - 20p. Ultimele clasate din fiecare serie joacă baraj (în dublă manşă) pentru evitarea retrogradării.

Campanie pentru redirecţionarea a 2% din impozitul pe venit

Clubul Sportiv FC Farul Constanţa desfăşoară, până la data de 25 mai 2015, o nouă campanie de redirecţionare a 2% din impozitul pe venit (corespunzător anului fiscal 2014) pentru colectarea de fonduri necesare desfăşurării activităţii fotbalistice, precum şi pentru continuarea în bune condiţii a procedurii insolvenţei, se arată într-o postare pe pagina de Facebook „FC Farul Constanţa 1920“, sub semnătura lui Auraş Braşoveanu. „Fiţi alături de noi, cum aţi fost şi în anii trecuţi, în special în 2013, redirecţionând 2% din impozitul pe venit către CS FC Farul Constanţa! Fondurile aprobate de către Consiliul Judeţean sunt destinate sezonului competiţional următor, iar pentru a putea fi accesate, echipa trebuie să reuşească evitarea retrogradării. Formularele sunt deja completate cu datele de identificare ale clubului Farul, iar dumneavoastră nu trebuie decât să completaţi datele personale, iar de restul formalităţilor se vor ocupa angajaţii ANAF. De asemenea, orice persoană doreşte să ajute financiar clubul o poate face depunând bani în contul bancar menţionat în formular. Sumele colectate sunt destinate exclusiv susţinerii activităţii clubului Farul şi vor fi făcute publice la finalul campaniei! Menţionăm că sumele totale pot fi anunţate la sfârşitul anului bugetar. În momentul în care se încheie campania, putem anunţa doar câte persoane au venit în ajutorul clubului. Formularele se vor colecta atât la casele de bilete ale stadionului Farul (în zi de meci), la sediul clubului din strada Primăverii numărul 2 sau la spălătoria auto de la stadion, până la data de 22 mai 2015“, se menţionează pe reţeaua de socializare.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.