Noua gardă de directori de companii naţionale şi de instituţii deconcentrate

01_Claudiu_Teliceanu.jpgGuvernul Ponta a împlinit o lună. În acest interval de timp am asistat la o serie de schimbări la conducerea instituţiilor deconcentrate, a companiilor naţionale, a regiilor şi a direcţiilor. Cele mai multe dintre acestea făcute fără mare tam-tam ci, din contră, într-o discreţie totală.

În judeţul Constanţa, directorii au fost schimbaţi încă din primele zile ale actualei guvernări. Noua gardă de şefi e compusă fie din oameni fideli partidelor aflate acum la guvernare, fie din oameni care proveneau din sistemul în care deja activau.

Portul Constanţa, cea mai râvnită instituţie

După câteva reprize de negocieri între cele două partide care îşi împart guvernarea, conducerea Portului Constanţa i-a revenit lui Decebal Şerban. Acesta este noul director general al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa (CNAPMC). Pentru şefia acestei companii fusese însă avansat numele lui Constantin Matei, fost director al Portului în perioada 2006 - 2008, în timpul Guvernării Năstase.

01_garda_-_Constantin_Matei.jpg

Constantin Matei a devenit însă noul director al Autorităţii Navale Române (ANR), înlocuindu-l la conducerea instituţiei pe Paul Brânză. Numirea lui Matei a avut loc pe 31 mai. Până la acel moment, cel care, cel puţin la nivel declarativ, se pregătea pentru şefia ANR era Ovidiu Cupşa, fostul director al Autorităţii Canalelor Navigabile (ACN). Constantin Matei a fost consilier local în cadrul Consiliului Local Municipal Constanţa în mandatul 2008 - 2012.

În ceea ce priveşte ACN-ul, locul lui Valentin Zeicu la conducerea instituţiei a fost preluat de Daniel Georgescu. Ca şi Matei, Georgescu a fost consilier local în cadrul Consiliului Local Municipal Constanţa în mandatul 2008 - 2012.

01_garda_-_Daniel_Georgescu.jpg

Manafu, KO de la Aeroportul Mihail Kogălniceanu

Un alt director schimbat din funcţie este Ionel Manafu. Fostului director al Aeroportului Internaţional Mihail Kogălniceanu i s-au retras atribuţiile şi, printr-un ordin al secretarului de stat Valentin Preda, acestea i-au revenit lui Constantin Teodorescu, director al Direcţiei de Dezvoltare din cadrul instituţiei.

Răducu Popescu, noul inspector şcolar general

 01_garda_-_Raducu_Popescu.jpg

Nici Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa nu a scăpat de „furtuna" schimbărilor de directori. Aliss Andreescu a fost înlocuită de la conducerea ISJ de Răducu Popescu, consilier local în CLM Constanţa în mandatul 2008 - 2012. Popescu este cadru universitar al Universităţii „Ovidius" Constanţa.

 Şef nou la DJST

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST) Constanţa este, de asemenea, o instituţie la care, de-a lungul timpului, au visat foarte mulţi. Postul de director executiv a fost disputat de Sorin Buşu şi de Claudiu Teliceanu, cel din urmă câştigând şefia DJST. Ce-i drept, a susţinut un concurs.

 Aidân Ibram, schimbat de la conducerea DRDP

01_garda_-_Marin_Dima.jpg

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Constanţa are şi ea un director nou. Este vorba despre inginerul Marin Dima, care, până la acest moment, a fost director tehnic şi de producţie al DRDP. El l-a înlocuit în funcţie pe Aidân Ibram.

Directori noi la Poştă şi la APM

Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Constanţa este condusă, de două săptămâni, de Lavinia Zaharia. Acesta a fost numită în funcţia de director al APM prin ordin al ministrului Rovana Plumb. Până în ziua acestei numiri, Zaharia a fost inspector în cadrul acestei instituţii.

Alexandru Maxim, director al Direcţiei Regionale de Poştă Constanţa - devenită, între timp, Centru Operaţional Regional - a fost şi el schimbat de la conducerea instituţiei în urmă cu o săptămână. La acest moment, conducerea interimară a instituţiei este asigurată de Ana Maria Antonescu, până recent director de Exploatare în cadrul Regionalei de Poştă Constanţa.

ISC: uite directorul, nu e directorul!

În nici o lună, la conducerea Inspectoratului de Stat în Construcţii (ISC) Constanţa s-au perindat mai mulţi directori. Iniţial, Petrişor Cruceanu a fost înlocuit cu Florentin Ion, director tehnic al ISC. Acesta din urmă a fost schimbat, în locul său fiind numit la şefia instituţiei Dayan Fetislam, fost şef al Serviciului Disciplină în Construcţii şi Afişaj Stradal din cadrul Poliţiei Locale Constanţa. În cele din urmă, atribuţiile lui Fetislam au fost declinate către alt director din cadrul instituţiei.

 

 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Chestorul general de poliţie Bogdan Despescu, secretar de stat, şi șeful Poliţiei de Frontieră din România vin mâine la Mangalia!

16 Apr 2024 175

În atenția șoferilor Circulație restricționată, pe autostrada A2 București – Constanța, din cauza unor lucrări

16 Apr 2024 273

IGPR InfotraficTrafic restricționat pe A1 Deva-Nădlac

16 Apr 2024 154

Surse Cătălin Cîrstoiu depune săptămâna viitoare candidatura pentru funcţia de primar general al Capitalei

15 Apr 2024 432

Un transport agabaritic va circula pe drumuri din județul Constanța

15 Apr 2024 395

Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” Constanța scoate la concurs un post vacant. Iată ce trebuie să faci

15 Apr 2024 592

Afaceri Constanța Restaurantul Barchetta, complexul de căsuțe din satul de vacanță și Fabrica de Gheață din Neptun pot fi închiriate. Licitația este organizată de Neptun Olimp SA (DOCUMENT)

15 Apr 2024 554

Liberalul Daniel Popa, noul director general provizoriu al societății Termocentrale Constanța SRL

15 Apr 2024 550

Direcția Generală de Evidență a Persoanelor Constanța, contract cu o firmă din municipiu

15 Apr 2024 396

Firme Constanța Încă patru ani de mandat pentru administratorii societății Agromec SA

15 Apr 2024 441

Declarații de avere Constanța Averea și interesele Enuței – Felicia Barbu, secretar general al comunei Comana (DOCUMENTE)

15 Apr 2024 376

Candidatul PSD-PNL pentru Primăria București, Cătălin Cîrstoiu, exclude o retragere a sa din cursa pentru fotoliul de primar

15 Apr 2024 384

UPDATE. Județul Constanța Trafic rutier oprit în localitatea Castelu în urma unui accident rutier (GALERIE FOTO+VIDEO)

15 Apr 2024 1517

IGPR InfotraficTrafic alternativ pe DN 28 A

15 Apr 2024 231

Ce decizii au adoptat acționarii CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța?

15 Apr 2024 377