„Nu merităm nimic” Ce spune Radu Mazăre despre preluarea şefiei Ministerului Transporturilor

Odată cu ieşirea liberalilor de la guvernare şi, deci, cu destrămarea USL, reprezentanţii USD îşi pregătesc oamenii pentru preluarea funcţiilor de conducere în ministere, în companii de stat şi în instituţiile deconcentrate. E drept, structura noului Guvern depinde de noua coloratură politică, de felul în care social democraţii, conservatorii, UNPR-iştii, dar şi UDMR-iştii, reintraţi în calcule, îşi vor împărţi funcţiile. În aceeaşi ordine de idei, va fi interesant de urmărit câtă greutate vor avea, în configurarea noului Executiv, pretenţiile mai mult sau mai puţin îndreptăţite, ale baronilor locali.
 
Este de notorietate faptul că PSD Constanţa şi-a dorit mereu un om în vârful Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii. Nu neapărat fotoliul de ministru, ci pe acela de secretar de stat. Iar pentru asta l-a susţinut în trei rânduri (!), în trei guverne distincte, pe Valentin Răducu Preda, aşa numitul băiat performant care, în urmă cu aproximativ un an, a fost ridicat din faţa Ministerului Dezvoltării, fiind suspectat de presupuse acte de corupţie.
Potrivit unor surse, social democraţii şi-ar dori, mai nou, conducerea Ministerului Transporturilor. Dar nu orice funcţie din vârful ministerului, ci chiar pe aceea de ministru. Aceleaşi surse susţin că PSD Constanţa nu îl agreează deloc pe Dan Şova, pesedistul care, foarte probabil, va prelua acest minister cu greutate, fapt pentru care ar face presiuni la Centru pentru fotoliul râvnit.
Ce spun pesediştii constănţeni? Senatorul Nicolae Moga susţine că „PSD Constanţa nu vrea niciun minister”: „Nu avem nicio propunere, nu merităm”, este de părere parlamentarul social democrat.

Nici liderul PSD Constanţa, primarul Radu Mazăre, nu confirmă aceste planuri social democrate. Întrebat dacă organizaţia de la Constanţa ţinteşte Ministerul Transporturilor, edilul şef a răspuns simplu „nu”.
Atitudinea oarecum defensivă a social democraţilor de la malul mării e cel puţin curioasă, de vreme ce unul dintre obiectivele prioritare ale administraţiei Mazăre constă în majorarea pachetului de acţiuni din Portul Constanţa. Iar pentru asta este nevoie, evident, de un ministru al Transporturilor care să îmbrăţişeze ideea şi care să creeze premisele necesare pentru ca municipalitatea constănţeană să aibă mai mult de 20% din acţiuni, atât cât deţine în prezent.
Menţionăm că social democraţii se reunesc luni în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, cere Tribunalului București să fie eliberat condiţionat!

21 Apr 2024 1248

Un nou termen în instanță în dosarul dintre Asociaţia fondată de Mazăre și Regia Autonomă de Distribuire a Energiei Termice Constanța

19 Apr 2024 529

Judecătorii resping cererea lui Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, de liberare condiţionată! (MINUTĂ)

17 Apr 2024 1179

Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, află miercuri dacă va fi eliberat condiționat!

16 Apr 2024 3889

Administrația Chițac, în proces cu Mazăre și Nicușor pentru Fundația Fantasio! Surpriză la Tribunalul Constanța (MINUTA)

14 Apr 2024 679

Administrația Chițac încearcă să recupereze în instanță terenul vilei unde a stat Radu Mazăre! Ce s-a întâmplat la Tribunalul Constanța

09 Apr 2024 642

Administrația Chițac, proces pe 10.000 de euro cu Mazăre, Nicușor și Fundația Fantasio! Judecătorii s-au retras pentru deliberări

02 Apr 2024 614

Fotoreportaj Constanța Pasarela emblematică din Mamaia, abandonată și inaccesibilă turiștilor (FOTO+VIDEO)

18 Mar 2024 849

PUZ pentru terenurile din strada Belvedere ale afaceristului George Secărea! Curtea de Apel anunță data verdictului

15 Mar 2024 851

Administrația Chițac, „pastilă amară“ la Curtea de Apel Constanța! Miza, 4,38 de milioane de dolari!

05 Mar 2024 631

Afaceristul George Secărea obține la Tribunalul Constanța convocarea AGA pentru compania Q Seg West SA! Va fi numit un nou administrator (MINUTA)

29 Feb 2024 846

Habitat și Ambient SA Cea mai importantă companie din Dosarul Retrocedărilor din Constanța a intrat în faliment! Averea sigilată (DOCUMENTE)

25 Feb 2024 1433

Se vinde pensiunea „Grindul Lupilor“, din Sinoe, aparținând Ideea Contrast SRL! Asociați - Mazăre, Strutinsky, Constantinescu și Săvulescu

19 Feb 2024 1126

Proces pe vila în care a stat Mazăre! Dosarul, amânat pentru studierea actelor depuse

13 Feb 2024 977

Mazăre și Nicușor, dați în judecată de administrația Chițac! Judecătoria Constanța și-a declinat competența

09 Feb 2024 1487