Palaz şi Constantinescu, la aceeaşi masă Udrea l-a lăudat pe Nicuşor şi l-a certat pe Mazăre (video)

01_Udrea_Claudiu.jpgMinistrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a venit la Constanţa pentru a semna contractul de finanţare aferent proiectului „reabilitarea infrastructurii, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea Ambulatoriului din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa - Policlinica 2".

Evenimentul a fost prilej de uimire pentru toţi cei prezenţi care i-au avut în faţă, stând alături, pe Udrea, Claudiu-Iorga Palaz, prefectul judeţului, şi pe Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean, beneficiarul proiectului de finanţare. Se pare că farmecele feminine ale ministrului Elena Udrea au reuşit să-i îmblânzească pe cei doi masculi din fruntea judeţului care, de-a lungul timpului, au adunat numeroase dispute, şi să-i aşeze alături, ba chiar să-i facă să poarte un dialog cordial.

„Este un lucru extraordinar pentru judeţ. Mă bucur că domnul Constantinescu a făcut demersurile şi că nu a ţinut cont de barierele politice", a spus prefectul Claudiu-Iorga Palaz.

De altfel, însuşi ministrul l-a lăudat pe şeful CJC, dar nu s-a abţinut în a-i aduce reproşuri primarului Radu Mazăre. În primul rând, Nicuşor excelează, în ochii Elenei Udrea, la capitolul proiecte din fonduri europene, fapt benefic pentru judeţul Constanţa.

Radu vs Nicu

Nu acelaşi lucru se poate spune şi la nivel de municipiu. „Din 91 de milioane de euro pentru Constanţa, până acum am semnat doar un contract pentru o parcare cu Primăria Constanţa şi au mai fost depuse încă două proiecte. Cred că municipiul Constanţa are nevoie de fonduri europene, care ar fi fost de folos pentru Cazinou. Dacă lucrurile nu evoluează, probabil că vom fi nevoiţi să redistribuim banii. CJC are cele mai multe proiecte şi sperăm să îi ia exemplul şi municipiul Constanţa. Atunci când beneficiarii sunt interesaţi şi nu doar să se plângă pe la televizor, se poate să obţină fonduri europene. La Constanţa avem proiecte pe fonduri europene, dar şi pe fonduri bugetare", a spus ministrul. Udrea a adus aminte şi de problema cazinoului, clădire-simbol a Constanţei pe care MDRT s-a oferit să o repare şi să o redea oraşului prin Consiliul Local Municipal, care ar fi putut fi reabilitat din fonduri europene, în ciuda celor spuse de reprezentanţii municipalităţii. Elena Udrea a mai precizat că aşteaptă un răspuns de la primăria condusă de Radu Mazăre şi că va vizita clădirea istorică doar cu acceptul administratorului (n.r. - Radu Mazăre) şi poate chiar în compania acestuia. şi Nicuşor Constantinescu a dorit să vorbească despre cazinou, transmiţând parcă un mesaj din partea colegului şi prietenului său, Radu Mazăre.

„Minunea" de pe litoral

CJC-istul a povestit că, pe vremea când Cazinoul s-a reîntors la municipiu, după un proces îndelungat, era consilier local şi că ştie foarte bine întreaga poveste. Mai mult, a subliniat că Mazăre va accepta, cu siguranţă, propunerea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, dar că, ar fi mai bine dacă i s-ar păstra menirea de Cazino, care să aducă turişti Constanţei.

Udrea şi Nicuşor au mai discutat şi despre reabilitarea drumurilor din judeţ, mai precis DJ 228 Nazarcea-Ovidiu şi cel care leagă Medgidia de Valea Dacilor şi de 23 August. „Vom termina şi drumul de la Medgidia la Valea Dacilor şi iese la 23 August, avem proiecte în judeţ pe reabilitări de drumuri, de canalizare, de infrastructură în turism. Am avut o întâlnire cu patronatele din turism înainte să vin aici, cu privire la lucrările de infrastructură din sudul litoralului", a declarat Elena Udrea. Nicuşor Constantinescu a completat că pe DJ 228 Nazarcea-Ovidiu s-a turnat primul strat de asfalt, fundaţia a fost făcută în totalitate şi se poate circula pe această variantă. „Lucrurile merg foarte bine şi suntem în progres. Împreună cu MDTR şi cu ministrul Udrea am reuşit să găsim alternative pentru aglomeraţia din sezonul estival", a declarat preşedintele CJC.

În cadrul întâlnirii, ministrul Elena Udrea a vorbit şi despre turismul litoral şi succesul verii 2011. „Nu mă impresionează că acum avem grad de ocupare 100%. Veţi vedea că în octombrie, la final de sezon, vom avea numai 60% în statistici", a spus Udrea, făcând referire la turiştii cazaţi „la negru" şi la evaziunea fiscală practicată de hotelieri.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

constantin

13 Aug, 2011 11:57

L-A CERTAT LA MISTO CUM FAC DE CEVA VREME.PE MADAM NU O INTERESEAZA CONSTANTA PT CA MAZARE S-A DUS CU BANUL LA EA SI I-A INCHIS GURA.

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 594

Horia Constantinescu a demisionat din funcția de președinte al ANPC pentru a candida la Primăria municipiului Constanța

15 Apr 2024 664

Averea și interesele Iuliei-Laura Opariuc-Dan, desemnată președintele Biroului Electoral Județean Constanța

15 Apr 2024 452

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 532

Alin Burcea este noul președinte ANAT (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 528

Ședință de desemnare a președinților birourilor electorale de circumscripție, la Tribunalul Constanța

12 Apr 2024 706

Avocatul Alexandru Bajdechi, fostul președinte al Asociației Elevilor Constanța, a dat în judecată Ministerul Educației. Cere depăgubiri de zeci de mii de lei

10 Apr 2024 3364

Complexul Cleopatra din Mamaia, deținut de famila lui Vasile Chirondojan, fost consilier local din Constanța, de vânzare. Iată cât cer proprietarii!

02 Apr 2024 13906

Dosarul privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu, amânat pentru finele lunii! Se pregătește audierea lui Ionuţ Ţiţimeaua, fost director în CJC

01 Apr 2024 898

Candidatul PSD la Primăria Constanța, Horia Constantinescu, și-a anunțat demisia din fruntea ANPC

28 Mar 2024 888

Baza sportivă de pe malul lacului Siutghiol, din Constanța, miza unui proces intentat de Clubul Sportiv Electrica Președinte Dumitru Frățilă face acuzații -„Nu ne putem desfășura activitatea!“

23 Mar 2024 1925

Scupra, primar Ovidiu „Nu mă interesează funcțiile în partid. (...) Florin Mitroi știe că se bazează pe sprijinul meu! "

17 Mar 2024 1301

UPDATE George Scupra a demisionat din funcția de președinte al Ligii Aleșilor Locali din organizația județeană a PNL Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 2790

UPDATE Trei primari PNL din județul Constanța, vizați de intoxicări din partea PSD Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 6808

PUZ pentru terenurile din strada Belvedere ale afaceristului George Secărea! Curtea de Apel anunță data verdictului

15 Mar 2024 811