Pe principiul USL „cine împarte, parte-şi face" PSD Constanţa a „suflat" cele mai importante deconcentrate

deschidere.jpgDe la preluarea guvernării de către USL, în primăvara acestui an, la conducerea instituţiilor deconcentrate, a companiilor naţionale, a regiilor şi a direcţiilor au fost operate o serie de schimbări.

Astfel, vechea gardă de directori a fost, cu prea puţine excepţii, înlocuită. La şefia instituţiilor au fost instalaţi oameni susţinuţi fie de PSD, fie de PNL. În judeţul Constanţa, însă, paradoxal, a funcţionat principiul „cine împarte, parte-şi face", în pofida faptului că vorbim despre o alianţă de guvernare. Mai exact, social democraţii constănţeni şi-au numit cei mai mulţi directori de deconcentrate şi, aspect deloc de neglijat, la cele mai importante dintre acestea.

Instituţii cu „greutate"

Una dintre cele mai „grele" instituţii unde PSD Constanţa şi-a susţinut omul este Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa (CNAPMC). După mai multe negocieri între PSD şi PNL, liberalii avansând, mai mult sau mai puţin oficial, numele lui Constantin Matei pentru postul de director, la şefia CNAPMC a fost numit Decebal Şerban.

O altă instituţie la conducerea căreia social democraţii şi-au numit directorul este Autoritatea Canalelor Navigabile (ACN). Locul lui Valentin Zeicu la conducerea instituţiei a fost luat de fostul consilier local Daniel Georgescu. Georgescu a activat în Consiliul Local Municipal Constanţa în mandatul 2008 - 2012 şi este cunoscut dreptul unul dintre oamenii fideli conducerii PSD Constanţa, adică lui Radu Mazăre şi lui Nicuşor Constantinescu.

Chiar dacă, iniţial, a revenit PNL-ului, după numirea liberalului Constantin Matei la conducere, Autoritatea Navală Română (ANR) a ajuns, în cele din urmă, tot în ograda PSD Constanţa. După demisia recentă a lui Matei de la şefia ANR, social democraţii şi-ar fi numit directorul, în persoana lui Eugen Olteanu. Aceasta este a doua mare instituţie, după Portul Constanţa, care revine PSD-ului, deşi iniţial balanţa înclina în favoarea PNL.

Toţi oamenii preşedintelui

deconcentrate_pnl_-_Daniel_Georgescu.jpg

La finalul lunii iulie, PSD Constanţa a „împuşcat" şi conducerea Direcţiei de Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR), acolo unde, în locul Pararschivei Bobe, a fost numit Boris Parpală. Acesta din urmă a mai ocupat funcţia de conducere din DADR în timpul guvernării PSD - PDL.

Alianţă sau nu, social democraţii constănţeni au reuşit să-şi impună, în cele din urmă, omul şi la conducerea Inspectoratului de Stat în Construcţii (ISC). După o tentativă cu Dayan Fetislam, la şefia ISC a ajuns, în final, Ion Florentin care, de asemenea, este director „cu repetiţie", căci el a mai ocupat acest post, tot în timpul guvernării amintite.

Nici Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa nu a scăpat de influenţa PSD. Aliss Andreescu a fost înlocuită la conducerea ISJ de social democratul Răducu Popescu. Popescu se află la cel de-al doilea mandat de consilier în cadrul Consiliului Local Municipal Constanţa. Provine din mediul universitar, activând în cadrul Universităţii „Ovidius" Constanţa.

Ursul păcălit de vulpe?

Deşi este partener de guvernare al PSD-ului, în cadrul alianţei USL, PNL Constanţa nu pare să se bucure de aceleaşi „drepturi". Cel puţin, nu în ceea ce priveşte susţinerea oamenilor săi la conducerea unor instituţii deconcentrate.

Liberalii au mai puţini oameni în funcţii şi, mai mult, unii dintre cei pe care partidul îi susţine nu au prins nici până la acest moment postul visat.

Printre primii noi directori instalaţi la conducerea unei instituţii după revenirea PNL la guvernare se numără Claudiu Teliceanu. Liberalul ocupă postul de director executiv al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret (DJST) Constanţa, post la care au visat mai mulţi „pretendenţi". Teliceanu a susţinut un concurs pentru şefia DJST, funcţia de director executiv fiind disputată de el şi de democrat liberalul Sorin Buşu.

PNL are director şi la Centrul Român pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Personalului din Transporturi Navale (CERONAV), în persoana lui Ovidiu Cupşa, fostul director al ACN, dar şi la Inspectoratul Teritorial de Muncă - Eugen Bola.

Două dintre instituţiile la care PNL încă visează sunt Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, acolo unde se aşteaptă din zi în zi numirea lui Dragoş Poteleanu, şi Mamaia SA, pentru a cărui conducere liberalii l-ar prefera pe Septimiu Bourceanu, liderul tineretului liderul tineretului liberal constănţean.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Investiție de peste 140.000 de euro a companiilor Chimpex și AmeropaGrains Sală de sport, inaugurată la Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța chiar de ziua unității școlare (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 601

Ședință CJC Au fost stabiliți câștigătorii proiectelor sportive care vor beneficia anul acesta de finanțări nerambursabile (DOCUMENT)

23 Apr 2024 837

LIVE TEXT Companiile Chimpex și Ameropa Grains investesc în infrastructura școlară din Constanța. Sală de sport inaugurată la Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 858

Cumpărări directe Constanța Primăria Topraisar dotează sala de sport cu aparatură și echipamente specifice (DOCUMENT)

22 Apr 2024 593

Chimpex și Ameropa Grains - companii cu tradiție în proiecte destinate comunității Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța are o nouă sală de sport, construită integral cu sprijinul grupului de companii AMEROPA

22 Apr 2024 752

Peste 15 milioane lei fără TVA Primăria Constanța încheie un nou acord-cadru pentru toaletarea copacilor şi a spaţiilor verzi din zona II a municipiului Constanța (DOCUMENTE)

21 Apr 2024 642

Constanța Micii voleibaliști au jucat în amintirea lui Paul Cămui, la memorialul care-i poartă numele (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Apr 2024 851

Hagi, după Farul Constanța - CFR Cluj 5-1 „Un meci perfect. Bravo lor! Am făcut diferența la ritm și intensitate“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1478

Locuri de muncă Constanța Direcția Județeană pentru Sport și Tineret angajează. Detalii

18 Apr 2024 700

Cumpărări directe Constanța SC Degreen SRL tunde gazonul de pe terenuri de sport din comuna Topraisar (DOCUMENT)

17 Apr 2024 512

Cumpărări directe Constanța În satul Moșneni, comuna 23 August, se va construi un teren de sport multifuncțional (DOCUMENT)

16 Apr 2024 746

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele. CS Peștera a câștigat cu 12-0

15 Apr 2024 1284

Cumpărări directe Constanța Alsar Pro Construct SRL a bifat trei contracte cu Primăria Grădina în valoare de peste 300.000 lei (DOCUMENTE)

14 Apr 2024 453

Constanța „Nu te vom uita!“. Competiție memorială în amintirea celui ce a fost Paul Cămui, antrenorul de volei decedat la numai 27 de ani

14 Apr 2024 1069

Farul Constanța Pe lângă Louis Munteanu, și Mihai Popescu ar fi pe lista de achiziții a FCSB. Ce a declarat Gheorghe Hagi

12 Apr 2024 1091