Petiţie online pentru ca o zonă din Constanţa să fie declarată „punct negru“. Ce doresc iniţiatorii

 
 
În mediul online circulă o petiţie care face referire la intersecţia semaforizată dintre bulevardul Tomis cu bulevardul Aurel Vlaicu, pană la pasajul rutier de la Centrul comercial „Tom“. Aşa cum argumentează cei care au iniţiat-o, petiţia vine în contextul în care „în numai patru zile (11.02.2016 - 15.02.2016) au avut loc două accidente rutiere mortale, la care se mai adaugă minimum patru, toate având aceeaşi cauză, traversare prin loc nepermis, întrucât în această zona lipsesc iluminatul public corespunzător, trotuarul (însoţit de gard de protecţie faţă de carosabil) şi o pasarelă pietonală“. Zeci de oameni au semnat deja această petiţie, intitulată „Stop Accidentelor“, şi aşteaptă o schimbare a sistemului.
 
Iniţiatorii petiţiei solicită Primăriei municipiului Constanţa, Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România şi Poliţiei Rutiere o serie de schimbări.
 
„1. Obligarea administraţiei publice locale de a investi în iluminatul public al porţiunii de drum cuprinse între bulevardul Aurel Vlaicu şi pasajul rutier de la Centrul comercial «Tom» din cauza faptului că majoritatea evenimentelor se petrec pe fondul vizibilităţii reduse.
 
2. Reabilitarea trotuarului existent din zona intersecţiei semaforizate, înfiinţarea de trotuar în porţiunile în care acesta lipseşte şi amplasarea unor elemente de protecţie ce ar împiedica accesul pietonilor pe carosabil şi traversarea prin loc nepermis.
 
3. Construirea unei pasarele pietonale supraterane în zona magazinului Dedeman, în apropierea staţiilor de autobuz, ţinându-se cont de faptul că majoritatea evenimentelor se petrec în acest loc.
 
4. Semnalarea de către Poliţia Rutieră a acestei zone ca fiind «punct negru» şi instalarea unui sistem de supraveghere video de către autorităţile locale. «Punctul negru» reprezintă un sector de drum cu lungimea de maximum un kilometru pe care, într-o perioadă de cinci ani consecutivi, s-au înregistrat minimum zece accidente grave de circulaţie, soldate cu cel puţin zece persoane decedate sau rănite grav“, se arată pe pagina petiţiei.
 
„DN 2A este o arteră importantă care leagă municipiul Constanţa de nordul judeţului şi de judeţele învecinate, formează o parte din drumul european E60“, mai spun iniţiatorii petiţiei.

Tragedii în „Punctul negru“

Amintim că, în data de 11 februarie, la ieşire din Constanţa, spre Ovidiu, în zona Dedeman, un bărbat şi-a pierdut viaţa după ce a fost lovit de o ambulanţă care se întorcea de la o solicitare şi se îndrepta spre un alt caz. În dreptul magazinului Dedeman, bărbatul, de 81 de ani, se angajase în traversarea străzii prin loc nepermis.
 

De asemenea, în data de 15 februarie, o persoană în vârstă de 53 de ani, din localitatea Lumina, a fost accidentată mortal în aceeaşi zonă. Totul s-a întâmplat când un microbuz care nu transporta pasageri a lovit un bărbat, acesta fiind aruncat pe partea cealaltă de mers. Apoi, bărbatul a fost călcat de o altă maşină. El prezenta o traumă majoră, iar echipajul medical, în ciuda eforturilor de a-l resuscita, a fost nevoit să declare decesul.
 
Aceste două accidente nu sunt singurele care s-au petrecut în acea zonă. Un accident mortal a avut loc în anul 2015, pe aleea de acces dintr-un centru comercial din Constanţa. Totul s-a petrecut atunci când un şofer a dat cu spatele autoutilitara pe care o conducea şi a lovit o persoană de 61 de ani.

 
Tot anul trecut, un bărbat a ajuns în stare gravă la spital. Conform informaţiilor oferite de poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Constanţa, bărbatul, în vârstă de aproximativ 50 de ani, s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis.
Un bărbat de 27 de ani, din Constanţa, care se afla la volanul unui autoturism marca Dacia Logan, a condus pe banda a doua a DN 2A, dinspre Ovidiu către Constanţa, iar la intrarea Complexului comercial Carrefour, a surprins şi accidentat grav pietonul menţionat anterior. În urma accidentului, bărbatul necunoscut a fost transportat cu răni grave la spital.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Petiție online lansată de USR prin care le cere românilor că spună „NU Creșterii Taxelor!"

14 Aug 2023 1332

Petiție pentru înființarea unui parc memorial pentru animalele de companie în zona Dobrogea

05 Dec 2022 2145

Petiție. Peste 1000 de persoane cer plata drepturilor pentru urmașii strămutaților din Bulgaria, Ardealul de Nord și Basarabia

04 Dec 2022 15232

Petiție pentru înființarea unei linii de transport în comun între Constanța și baza Academiei de Fotbal „Gheorghe Hagi“

26 Oct 2022 5450

Definitivat 2022 Probleme cu subiectele la proba de matematică susținută de învățători. A fost lansată petiție pentru notarea corectă (DOCUMENTE)

21 Jul 2022 11996

Federațiile sindicale și ale părinților fac presiuni Se solicită renunțarea la modificarea structurii anului școlar 2020-2021 și a calendarului Evaluării Naționale

25 Mar 2021 2204

Un ONG local cere modificarea proiectului de modernizare a bulevardelor 1 Decembrie – Alexandru Lăpuşneanu – 1 Mai din municipiul Constanța

18 Mar 2021 2505

Petiția online care a dat „foc” cadrelor didactice „Nu furați banii profesorilor!”

05 Jan 2021 4324

Constănțeanul supărat. Petiție. Județul nostru nu are paturi pentru arși în niciun spital public!

17 Nov 2020 2955

#alegerilocale2020 Horia Constantinescu (PPU-SL) lansează petiția online „Dispensar medical, în cartierul tău!”

17 Sep 2020 2427

Pisică introdusă într-un vas de toaletă. Sute de persoane cer pedepsirea celor ce au chinuit-o

26 Aug 2020 2264

Câte semnături a strâns petiția online pentru închiderea plajelor de pe litoralul românesc

22 Aug 2020 1753

Petiție online „Mai bine închidem plajele acum, decât să închidem în 1-2 săptămâni toată România“

04 Aug 2020 2365

Lista monumentelor nu este nici până astăzi completă. Constănțenii se alătură petiției pentru salvarea patrimoniului istoric și cultural

11 Jul 2020 2252

Răzvan Filipescu (Pro România), petiție în sprijinul fermierilor constănțeni “Să lăsăm orgoliile politice și să luăm atitudine, este vorba de interesul județean!”

09 Jul 2020 3511