Plimbat de la Ana la Caiafa de Primăria Constanţa Horia Constantinescu, şeful CJCP - „Unele locuri de joacă din Constanţa nu oferă copiilor distracţie, ci pericol“ (galerie foto)

Comisarul-şef adjunct al CJPC Constanţa, Horia Constantinescu, a anunţat, ieri, că va solicita Primăriei Constanţa închiderea tuturor locurilor de joacă neconforme.
 
„Mai întâi, locurile de joacă trebuie inspectate. Iar cele neconforme, în baza proceselor-verbale de constatare a contravenţiei, vor fi închise“, a declarat Horia Constantinescu.
 
Săptămâna trecută, la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa a fost înregistrată o sesizare care semnala starea necorespunzătoare a spaţiilor de joacă administrate de Primăria Constanţa. Astfel, conducerea CJPC Constanţa l-a invitat pe primarul Decebal Făgădău la discuţii despre situaţia locurilor de joacă. Întâlnirea ar fi trebuit să aibă loc ieri, la ora 10.30, însă nimeni din partea autorităţii publice locale nu a dar curs adresei CJPC. Aceştia au ignorat invitaţia instituţiei de a participa la discuţii pe tema locurilor de joacă din municipiul Constanţa.
 
Din acest motiv, comisarul-şef adjunct al CJPC Constanţa, Horia Constantinescu, însoţit de doi comisari, s-a deplasat, ieri, la sediul Primăriei Constanţa de pe bulevardul Tomis. După ce s-a legitimat, portarii l-au trimis pe Horia Constantinescu la sediul Direcţiei de Gospodărire Comunală, de pe strada Mihail Kogălniceanu. Culmea! De aici, şeful OPC a fost întors la Primăria Constanţa, sediul de pe bulevardul Tomis. Aici, Horia Constantinescu a fost primit la Direcţia Financiară pentru a înregistra, în registrul unic, acţiunea de control.
 
„La Primărie am fost întâmpinat de viceprimarul Răsăuţeanu, care m-a rugat să fac o cerere şi pe care o va valida ulterior. Este strigător la cer ceea ce se întâmplă! Aici, Guvernul României nu are autoritate!“, a declarat comisarul-şef adjunct al CJPC. „Pot muri copii, pot să se accidenteze, pot suferi din cauza lipsei unor condiţii civilizate de joacă, Primăria se opune soluţionării!“, a precizat acesta.

 „Oprirea acestor locuri de joacă neconforme este iminentă“ 

„Acţiunea de control a însemnat o plimbare de la Ana la Caiafa a celor din autoritatea publică locală. După ce ne-am prezentat la Primăria Constanţa, am fost trimişi la Direcţia Servicii Publice, care se află pe o altă stradă. După ce am ajuns acolo, am constatat că trebuia să ne înscriem într-un registru aflat la sediul principal al Primăriei Constanţa. Ne-am întors la sediul Primăriei Constanţa, unde ne-am înregistrat în registru. Am discutat cu viceprimarul Răsăuţeanu, care a avut bunăvoinţa să ne primească. Din discuţiile cu dânsul, a reieşit că trebuie să formulăm o cerere. În aceste condiţii, pun sub semnul întrebării calitatea pe care o am de autoritate aflată în subordinea Guvernului României! De ce trebuie să facem o cerere, când era mai simplu să ne pună la dispoziţie toate actele necesare?!
 
Luni, o fetiţă şi-a fracturat coloana la un loc de joacă din Bucureşti. Locurile de joacă din Bucureşti sunt mult mai bune şi mai aranjate decât cele din Constanţa. În dorinţa noastră să nu se întâmple nimic în această perioadă, am cerut ca împreună cu autoritatea publică locală să găsim soluţii. În opinia noastră, oprirea acestor locuri de joacă neconforme este iminentă. Ori, prin refacere, să fie puse la dispoziţia copiilor, ori să fie închise definitiv şi semnalate ca fiind locuri periculoase, în aşa fel ca părinţii să fie avertizaţi să-şi pună la adăpost copiii!
 
Unele locuri de joacă din Constanţa nu pot oferi copiilor distracţie, ci oferă pericol. Din dispoziţia structurii de conducere, voi reveni la sediul CJPC şi voi face o cerere adresată Primăriei Constanţa, solicitând să remedieze această problemă. Le vom solicita din nou să ne pună la dispoziţie documentaţia aferentă acestor locuri de joacă: momentul construirii acestora, momentul punerii în folosinţă, cine se ocupă de mentenanţa lor, cine trebuie să le vegheze pentru a nu pune în pericol viaţa şi securitatea copiilor“, a spus Horia Constantinescu.

Un copil s-a rănit într-un loc de joacă în Bucureşti 

Reamintim că, luni seara, o fetiţă s-a rănit în Parcul Tei din Bucureşti, fiind transportată de urgenţă la spital, după ce şi-a fracturat coloana într-un loc de joacă. Fetiţa a căzut după ce o chingă s-a desprins. La faţa locului s-a deplasat o echipă a Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, care cercetează incidentul. Reprezentanţii ANPC susţin că au cerut documente cu privire la jocurile de joacă şefului Administraţiei Domeniului Public Sector 2. Primăria Sectorului 2 a transmis, printr-un comunicat de presă, că ansamblul de joacă la care s-a petrecut incidentul are trecute, la vedere, toate informaţiile privind categoriile de vârstă (4 - 12 ani) pentru care a fost construit, datele de identificare ale firmei producătoare şi ale reprezentantului legal din România. Complexul de joacă din Parcul Tei unde s-a petrecut incidentul a fost realizat în anul 2007 în Germania, de o firmă specializată, fiind importat şi instalat de o societate comercială din Oradea.
 
Citeşte şi:
 

UPDATE De-a râsu`-plânsu` Şeful Protecţiei Consumatorului, plimbat între sediile Primăriei Constanţa (galerie foto)

Horia Constantinescu îi cere primarului Decebal Făgădău să reabiliteze locurile de joacă din oraş (galerie foto + document)


Părinţii nu renunţă la locurile de joacă. Ei îl acuză pe primarul Făgădău de promisiuni fără fundament (galerie foto)

Atenţie, părinţi! Iată care sunt cele 21 de locuri de joacă din municipiu pe care Primăria vrea să le dezafecteze şi cele care intră în reparaţii (documente)

Mobilierul urban, locurile de joacă şi terenurile de sport din Constanţa şi Mamaia vor fi reabilitate. Cât va scoate din conturi municipalitatea (documente)

Mai multe autorizaţii emise de Primăria Constanţa. Toate vizează reamenajarea locurilor de joacă

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

camelia ciobotaru

18 Sep, 2017 10:56

Intr-adevar sunt multe "asa zise " locuri de joaca pentru copii, de fapt sunt niste jeguri, cu tabla rupta, de pe tobogane se aterizeza in niste gropi in pamant- vezi cel din Str.Traian ,cel din Portul Tomis, cel din parcul de la gara . Parcurile sunt mizerabile, pline de gunoaie, iarba , adica paie uscate, necuratate, neudate , nesapate ,fara flori, copacei, fara cosuri de gunoi , fara surse de apa(in parcul de la gara este tasnitoare cu apa mizera ,ruginita), oricum in oras este mare mizerie, in general. Poate isi aduce aminte cineva, PRIMARIA, si de strada Stefan cel Mare, transformata in cloaca de gunoaie, spatii cu geamuri sparte, parca a trecut uraganul sau razboiul,aceasta strada curatata , cu flori, banci reparate , cu mici terase,ar fi minunata, fiind centrul orasului. Ne dorim un oras curat, verde, aerisit, luminos, fara constructii abuzive.

gabriel m.

15 Sep, 2017 22:15

Este foarte adevarat! Doua exemple pe care le puteti verifica, dar nu spre a le inchide: parcul de langa piata Brotacei, str Adamclisi; parcul de joaca din Tomis Nord, langa biserica Sf Trei Ierarhi, str. Cismelei. Ar fi nemaipomenit daca ar fi reparate!!!

Articole asemanatoare

Ședință CLM Constanța Este așteptată aprobarea devizului general actualizat pentru investiția care vizează amenajarea de noi locuri de joacă în municipiu (DOCUMENT)

24 Mar 2024 589

Licitații publice Primăria Constanța a atribuit două contracte în mai puțin de o lună pentru un SRL înființat anul trecut! Despre ce este vorba ? (DOCUMENT)

24 Mar 2024 618

Adolescenți surprinși în timp ce vandalizau un loc de joacă din Constanța! (FOTO)

12 Mar 2024 527

Știri Constanța Noi locuri noi de joacă moderne pentru copii din Constanța. Iată unde sunt situate

23 Feb 2024 1395

Știri Constanța Vor fi reabilitate alte zece locuri de joacă la Constanța!

12 Dec 2023 680

Știri Constanța Municipiul Constanța va mai avea încă 34 de locuri de joacă!

10 Nov 2023 796

Primăria Constanța promite noi locuri de joacă pentru copii. Care ar fi zonele

04 Oct 2023 961

Constănțeanul supărat Incompetența și nepăsarea Primăriei Constanța devin tot mai apăsătoare și periculoase

17 Sep 2023 1216

Primăria Constanța Lucrări de reamenajare pentru 10 locuri de joacă în municipiu. Iată zonele vizate (FOTO)

13 Sep 2023 775

Licitații publice Agorapolis SRL a semnat un nou contract cu Primăria Constanța (DOCUMENT)

23 Aug 2023 1017

Constanța Patru noi locuri de joacă date în folosință! În ce zone sunt amplasate (GALERIE FOTO)

08 Aug 2023 1730

Vergil Chițac, anunț despre locurile de joacă din Constanța! Iată ce a transmis edilul (GALERIE FOTO)

25 Jul 2023 887

Primăria Constanța Locuri de joacă noi în municipiu. Iată unde sunt

14 Jun 2023 1444

Mai multe locuri de joacă din Constanța, reabilitate. În ce stadiu sunt lucrările și în ce zone sunt situate aceste spații (GALERIE FOTO)

04 May 2023 963

Aproape 3,8 milioane de lei plătește Primăria Constanța pentru amenajarea a 10 locuri de joacă pentru copii (DOCUMENT)

21 Apr 2023 1789