Proiect SF Insulă artificială şi drum suspendat în Port. Mazăre ştie de proiect?

Schimbări majore vor avea loc, în viitor, în Portul Constanţa. Administraţia portuară are în vedere realizarea unui nou pod rutier şi a unei insule artificiale. „Podul rutier care urmează să facă legătura cu insula artificială, precum şi dezvoltarea insulei artificiale sunt proiecte de investiţii de viitor ale Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa. Stadiul acestora este la nivel de proiect, căutându-se surse de finanţare pentru realizarea lor“, a precizat Valeriu Nicolae Ionescu, directorul general al CNAPM SA Constanţa.
 
Realizarea unui drum suspendat de la Poarta 8 spre insula artificială include şi un pod rutier metalic, având o deschidere de 105 metri, care va realiza legătura între zona fluvio-maritimă şi insula artificială a Portului Constanţa, precum şi racordarea acesteia la reţeaua de drumuri interioare şi exterioare a Portului. Valoarea estimată a proiectului este de 36 de milioane de euro. Proiectul este propus pentru finanţare în perioada 2014 - 2020, prin Programul Operaţional Infrastructura Mare (continuarea POS-T). Proiectul realizării insulei artificiale are o valoare estimată de 250 de milioane de euro, proiectul fiind propus spre finanţare prin CEF 2014 - 2020. Insula artificială poate fi dezvoltată în etape, şi, ca în cazul altor proiecte enumerate mai sus, se explorează şi posibilitatea de investiţii alături de companii private.

„Deocamdată nu au fost demarate proceduri de licitaţie pentru niciunul dintre aceste proiecte. Noul Master Plan al Portului Constanţa, aflat în curs de realizare, va stabili priorităţile de investiţii pentru perioada următoare, până în 2040“, a mai precizat Valeriu Nicolae Ionescu. CN APM SA Constanţa şi-a concentrat atenţia şi investiţiile pe infrastructura portuară, obiectivul general fiind asigurarea condiţiilor optime pentru dezvoltarea Portului Constanţa, în sensul consolidării poziţiei acestuia ca port maritim eficient, durabil şi sigur şi de asigurare a condiţiilor pe care le impune rolul său strategic pe coridoarele de transport pan-europene şi în reţeaua europeană de transport intermodal. „Toate investiţiile pe care le are în vedere CN APM SA Constanţa au ca scop îmbunătăţirea performanţelor Portului, astfel încât să se răspundă favorabil nevoilor partenerilor. Acestea vor duce la eficientizarea activităţii portuare şi implicit la mărirea marjei de profit a oricărui agent economic care îşi desfăşoară activitatea în Port. Beneficiile financiare nu pot fi încă estimate, proiectele de investiţii la care ne referim figurând în planurile de viitor ale CN APM SA Constanţa şi având diferite termene de finalizare. Considerăm însă că efectele acestora se vor reflecta rapid în activitatea portuară“, mai spun reprezentanţii companiei.
Amintim cã intenția administrației Mazãre este de a-ºi majora cu 13% pachetul de acțiuni deținute în Portul Constanța. În acest sens, Consiliul Local Municipal Constanța dezbate azi un proiect de hotãrâre privind preluarea cu titlu gratuit a unui pachet de 13% deținut în prezent de stat la CN APM Constanța.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cumpărări directe Constanța CN APM SA. Lucrări de ignifugare a podului clădirii Gării Maritime (DOCUMENT)

13 Apr 2024 462

CNAPM SA Constanța anunţă publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de către APM, Incinta Port, Danele 64-65-66, Parcelele 64-65-66, Parcelele 256 și 257

12 Apr 2024 323

CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța evaluează parcelele de teren pentru închiriere

11 Apr 2024 393

​Proces amânat între CNAPM Constanța și ANR. Dosarul, pe rolul Curții de Apel

08 Apr 2024 484

Drumurile intens circulate din Portul Constanța vor fi asfaltate

26 Mar 2024 468

CN APM SA Constanța Contract pentru dragaj de investiții în porturile maritime. Ce valoare are (DOCUMENT)

24 Mar 2024 622

CN APM Constanța, la judecată cu două firme din București. Ce au decis judecătorii

14 Mar 2024 603

Proiectul privind aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2024 al CN APM Constanța, în transparență decizională

08 Mar 2024 669

Cererea formulată de CN APM Constanța, respinsă Decizia magistraților în procesul dintre Șantierul Naval Constanța SA, CN APM Constanța și Socep SA

05 Mar 2024 743

CNAPM Constanța și ANR, părți într-un dosar de pe rolul Curții de Apel Constanța

20 Feb 2024 765

Cel mai mare volum de mărfuri operat în portul Constanța, înregistrat în 2023

10 Jan 2024 724

Declaraţie de avere Tănase Iulian Pepi, director juridic în cadrul CN APM Constanţa, avere și interese (DOCUMENT)

28 Dec 2023 1321

Declarații de Avere Constanța Mihnea Claudiu Drumea, membru în CA al CNAPM Constanța deține un apartament și două autoturisme (DOCUMENTE)

27 Dec 2023 1286

C.N. Administrația Porturilor Maritime S.A. Constanța a obținut o autorizație de construcție. Ce prevede documentul

24 Nov 2023 1115

Cumpărări directe Constanța CNAPM Constanța cumpără lucrări de reparații aparate de cale și linii

19 Oct 2023 732