S-a aruncat de la etajul 10 al unui bloc vecin De ce s-ar fi sinucis consilierul judeţean Nicolae Fronescu? (galerie foto)

Consilier judeţean PSD vreme de două mandate, fost director al Direcţiei Pieţe, Târguri şi Oboare din cadrul RAEDPP Constanţa, Nicolae Fronescu a decedat ieri, după ce s-ar fi aruncat de la etajul al zecelea al unui bloc din Constanţa. În cădere, corpul s-a blocat într-un copac, de unde a fost ridicat şi transportat la morgă de o echipă de intervenţie a ISU „Dobrogea”. Iniţial, s-a crezut că este vorba despre un accident de muncă, imobilul situat în apropierea autobazei RATC fiind în curs de execuţie. Angajaţii regiei aflaţi la faţa locului au constatat însă că nu este vorba despre un muncitor, ci chiar despre Nicolae Fronescu, acesta fiind totodată şi membru al Consiliului de Administraţie al RATC.
 
Poliţiştii Secţiei 4 au primit, ieri, un telefon ce îi anunţa că un bărbat s-ar fi aruncat de la unul dintre ultimele etaje ale unui bloc aflat în construcţie, situat pe strada Eliberării, lângă baza RATC Constanţa. Alarmă, agitaţie, telefoane, criminalişti - forfota obişnuită în astfel de cazuri. Când au ajuns la faţa locului, oamenii legii au descoperit un bărbat atârnând de crengile unui copac. În scurt timp, au ajuns la faţa locului şi pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, care aduseseră două autospeciale, şi medicii Serviciului de Ambulanţă Judeţean. Din păcate, personalul medical nu a mai putut face nimic pentru bărbatul care atârna în copac. Identificarea bărbatului de către poliţişti avea să şocheze multă lume, fiind vorba despre consilierul judeţean Nicolae Stelian Fronescu, membru al Consiliului de Administraţie al RATC şi fost director al Direcţiei Pieţe, Târguri şi Oboare Constanţa. Avea 48 de ani şi locuia în apropierea clădirii de pe care s-ar fi aruncat. Trupul neînsufleţit al bărbatului a fost coborât din copac şi transportat la Morgă pentru efectuarea necropsiei şi stabilirea exactă a cauzelor morţii.

Fost coleg de Institut cu cei care au fost mai-marii Constanţei

Născut în 1967, pe 20 septembrie, Nicolae Fronescu a fost coleg, la Institutul de Marină Civilă (IMC, în prezent UMC), cu Nicuşor Constantinescu, preşedintele CJC. Tot la IMC au studiat şi Radu Mazăre şi Sorin Strutinsky. Dacă despre foştii UMC-işti Mazăre, Constantinescu şi Strutinsky putem spune că au excelat în afaceri, nu acelaşi lucru îl putem afirma şi despre Fronescu. Potrivit celei mai recente declaraţii de avere, depuse pe 8 iunie 2015 la CJC, Fronescu nu deţinea terenuri, iar la capitolul „clădiri“, social-democratul declara un singur apartament în Constanţa, în suprafaţă de 63,33 mp, dobândit în 2005 prin credit ipotecar, împreună cu soţia sa. Mai avea şi un autoturism Skoda fabricat în 2009 şi luat în regim leasing în 2010. Declara, în schimb, mai multe datorii. Din 2005, avea un credit care ajunsese în prezent la o valoare de 22.716,62 de euro, iar din 2008, figura cu încă un credit de 9.056,19 euro, scadent în 2018.

Citeşte şi 

Membru în CA-ul unor spitale constănţene: Averea şi interesele consilierului judeţean social-democrat Nicolae Fronescu (documente)
 
Nicolae Fronescu locuia în apropierea blocului respectiv unde fusese, se pare, să viziteze un apartament. Deşi părea că intenţiona să cumpere un nou imobil de locuit, Fronescu avea în prezent datorii la întreţinere. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, Fronescu ar fi avut „antecedente medicale“, suferind de depresie.

Dator la întreţinere, dorea să cumpere un apartament nou?

De ce a murit Nicolae Fronescu? Greu de spus. Iniţial, s-a crezut că este vorba de un accident de muncă, însă directorul Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanța, Eugen Bola, ne-a declarat că bărbatul nu era îmbrăcat în haine de lucru, iar pe lângă clădire nu erau schele. El bănuieşte că ar fi vorba de o sinucidere. Se pare că bărbatul s-ar fi întâlnit cu beneficiarul clădirii respective, aflate în construcţie, adică reprezentantul firmei Calipso Residences SRL, pe care l-ar fi rugat să-i arate un apartament la etajul 10 al imobilului. Se pare că Fronescu s-a aruncat sau a căzut, apoi, de la etaj, aterizând în copacul unde a fost găsit. Poliţiştii continuă cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor cauzelor şi împrejurărilor producerii evenimentului.
Unele surse spun că bărbatul ar fi suferit de depresie, însă alţii neagă cu vehemenţă acest lucru. Este drept că oamenii vorbesc deseori cu teamă sau cu jenă despre sinucidere când cineva cunoscut lor s-a sinucis. Întrebarea „de ce?” este mereu spusă în şoaptă. Un răspuns ar fi, aşa cum spun psihologii, depresia. Ideea de sinucidere nu apare niciodată brusc, cei care ajung să se gândească la ea parcurg de regulă un drum presărat cu depresie şi disperare, simţindu-se adeseori subapreciaţi de către ceilalţi. Mai mult, în general, persoanele care suferă de depresie ştiu să îşi ascundă bine emoţiile şi pretind că totul este în ordine. Nu ştim dacă Nicolae Fronescu suferea de depresie, dar ceva cu siguranţă l-a împiedicat să mai vadă lumina de la capătul tunelului.

Nicuşor Constantinescu - „Nu am avut voie să vorbesc cu el“

Ieri, Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, fost coleg cu Nicolae Fronescu, a declarat, pentru România TV, că nu poate spune care au fost motivele care l-au făcut pe acest om „echilibrat“ să îşi pună capăt zilelor. „Probabil depresia și deziluzia l-au împins la sinucidere, eu nu am avut voie să vorbesc cu el de când am plecat din SUA. Dumnezeu să-l odihnească în pace!“, a transmis Nicuşor Constantinescu, pentru Stiiripesurse.ro. „Consilier judeţean PSD, Stelian Nicolae Fronescu şi-a dedicat ultimii ani din viaţă comunităţii constănţene, iniţiativele sale fiind mereu în sprijinul cetăţenilor judeţului Constanţa. Dumnezeu să-l odihnească în pace!“, a transmis acesta.

Şi reprezentanţii CJ Constanţa sunt în stare de şoc de când au aflat vestea. Ultima data când s-au întâlnit cu Nicolae Fronescu a fost chiar sâmbătă, la o nuntă. Recent, în familia Fronescu fusese sărbătoare, fiind ziua mezinului. „Consiliul Judeţean Constanţa deplânge tragica dispariţie a celui ce a fost Stelian Nicolae Fronescu şi transmite sincere condoleanţe familiei îndoliate. Consilier judeţean în două mandate, Stelian Nicolae Fronescu a fost un exemplu de demnitate şi omenie pentru cetăţenii judeţului Constanţa şi pentru colegii săi din Consiliul Judeţean. Dumnezeu să-l odihnească în pace!“, transmit reprezentanţii Consiliului Judeţean Constanţa.

Blocul, ridicat de o societate cu asociaţi firme din Cipru

Cât despre blocul de pe care Fronescu ar fi decis să îşi pună capăt zilelor, Calipso Residences SRL - beneficiarul investiţiei - a obţinut de la Primăria Constanţa autorizaţia de construire nr. 1873/18.11.2011 pentru „Imobil apartamente S+P+10 etaje + etaj tehnic“, situat pe strada Eliberării. Aşa cum reiese din fişa Registrului Comerţului, consultată pe data de 28 iulie 2015, Calipso Residences SRL a fost înregistrată în anul 2009 şi are sediul social în municipiul Constanţa, strada Industrială. Firma are un capital social subscris de 8.595.220 de lei, integral vărsat, compus din 859.522 de părţi sociale, valoarea uneia fiind de 10 lei. Asociaţi persoane juridice sunt: SC Piquant Trading Limited, cu sediul în Cipru, Limassol, care deţine 5.693 de părţi sociale (0,66% din capitalul social), reprezentată de Tudor Şişcanu, născut pe 13.09.1971, în Ungheni, Republica Moldova, Arbitex Entreprises LTD , cu sediul în Cipru, Limassol, Krinon, care deţine 190.537 de părţi sociale (22,17% din capitalul social), Lauriston Investments LTD, cu sediul în Cipru, Limassol, Krinon, cu 190.537 de părţi sociale (22,17% din capitalul social).
Asociaţi persoane fizice sunt Nicolae Madan, născut pe 1.08.1960, în Străşeni, Moldova, cu 472.755 de părţi sociale (55% din capitalul social). Administratorul societăţii care se ocupă de „dezvoltarea (promovarea) imobiliară“ este Nusret Yucetaş, născut pe 1.10.1962, în Malatya, Turcia.
 
Firma proiectantă - Arhitectura Plus SRL - a fost înfiinţată în anul 2005 şi are sediul social în municipiul Constanţa, strada Marc Aureliu. Capitalul social subscris este de 200 de lei, integral vărsat, compus din 20 de părţi sociale, valoarea uneia fiind de 10 lei. Asociaţi persoane fizice sunt Paul Aurel Enache, născut pe 30.03.1974, în Constanţa, care deţine o parte socială (5% din capitalul social), şi Ştefan Dan Dilancea, născut pe 28.12.1973, în Constanţa, cu 19 parţi sociale (95% din capitalul social). Administratorul societăţii care se ocupă de „arhitectură” este Ştefan Dan Dilancea.
 
De construcţia blocului s-a ocupat Asimetric Vision SRL. Înfiinţată în anul 2005, societatea are capitalul social în municipiul Constanţa, strada Industrială. Firma are un capital social de 200 de lei, integral vărsat, compus din 20 de părţi sociale, în valoare de 10 lei fiecare. Asociatul unic şi administrator al societăţii este Yucetas Nusret, născut pe 1.10.1962, în Malatya, Turcia. Asimetric Vision SRL se ocupă de „lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale“.            

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Soţia fostului consilier judeţean Nicolae Fronescu, asociat unic în Lucskywalk SRL. Ce alte modificări au fost aprobate

15 Jan 2018 2614

Imagini de la evenimentAccident de muncă pe strada Eliberării din Constanța. Muncitor coborât cu macaraua (galerie foto + video)

07 Nov 2017 5976

Sinucidere? Un an de la moartea fostului director al Direcției, Piețe, Târguri Oboare Constanța. Cum a murit? O nebuloasă

28 Jul 2016 4050

Calipso Residences SRL vrea să modifice blocul de pe care s-a aruncat consilierul judeţean Nicolae Fronescu

29 Sep 2015 6015

Moment de reculegere în ședința ordinară la Consiliul Județean Constanța pentru Nicolae Fronescu

31 Jul 2015 2254

UPDATE 4. Raluca-Andreea Trandafir a depus jurământul în calitate de nou consilier local Ședință ordinară a Consiliului Local Constanța (galerie foto)

31 Jul 2015 2869

Consilierul judeţean Nicolae Fronescu, condus pe ultimul drum Nicuşor Constantinescu s-a recules la căpătâiul fostului său coleg (galerie foto)

31 Jul 2015 4162

Trupul neînsuflețit al consilierului județean Stelian Nicolae Fronescu este dus spre cimitir (galerie foto)

30 Jul 2015 2756

Trupul neînsuflețit al consilierului județean Stelian Nicolae Fronescu a părăsit sediul CJC (galerie foto)

30 Jul 2015 2387

Levent Accoium despre Nicolae Fronescu „Este o mare pierdere atât pentru familie, cât și pentru CJC”

30 Jul 2015 2623

UPDATE 4. Nicușor Constantinescu, la căpătâiul fostului său coleg Trupul neînsuflețit al consilierului județean Stelian Nicolae Fronescu a părăsit CJC (galerie foto)

30 Jul 2015 4189

Anunțuri 30 iulie

30 Jul 2015 2330

Trupul consilierului Nicolae Fronescu va fi depus la sediul CJ Constanța

29 Jul 2015 2496

Prefectul Constantin Ion transmite condoleanţe familiei consilierului Fronescu

29 Jul 2015 2769

RATC Constanța deplânge dispariția consilierului judeţean Nicolae Fronescu

29 Jul 2015 2001