Deschidere editie

Soţia primarului şi fratele viceprimarului au devenit acţionari într-un SRL Legături cu firma pe care Primăria nu a lăsat-o să construiască pe Baba Novac, dar de la care a cumpărat portocale pentru cadourile de Crăciun


Potrivit Monitorului Oficial, la sfârşitul anului trecut a avut loc adunarea acţionarilor unui aparent oarecare SRL din municipiu, prilej cu care au fost făcute câteva modificări interesante în acţionariatul firmei. Este vorba despre societatea Roxor Black, care, potrivit unui site de angajare forţă de muncă, deţine un restaurant cu terasă în Portul Tomis.
Potrivit Oficiului Registrului Comerţului, firma Roxor Black SRL, a fost înfiinţată în 2015, avea sediul social în municipiul Constanţa, strada Turda nr. 8, obiectul de activitate - restaurante, un capital social subscris de 400 de lei, integral vărsat, cu asociaţi persoane juridice - Blanc Leader SRL, cu sediul social pe strada Ioan Adam, camera 4, înfiinţată în 2006, al cărei acţionar unic şi administrator este Ion Ciota şi care deţinea 39 de părţi sociale şi o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 97,5% / 97,5% şi asociaţi persoane fizice - Marioara Secărea, care deţine o parte socială şi are o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 2,5% / 2,5%. Administratorul SRL-ului este Ion Ciota, născut în 1984, în Constanţa. Numele lui Ion Ciota apare şi în SC Contab Serv Consulting SRL.
Revenind la adunarea acţionarilor Roxor Black SRL, în cadrul şedinţei s-au decis următoarele: aprobarea cesiunii unui număr de 20 de părţi sociale, reprezentând 50% din capitalul social, deţinute de către acţionarul persoană juridică Blanc Leader SRL către Monica Daniela Gaitanidis Făgădău şi a unui număr de 19 părţi sociale, reprezentând 47,5% din capitalul social, deţinute de către aceeaşi societate, către Alexandru Babu. În cadrul aceleiaşi întruniri a asociaţilor şi acţionarul Marioara Secărea şi-a cesionat partea socială deţinută către Alexandru Babu.
O altă decizie a acţionarilor a fost încetarea mandatului de administrator pentru Ion Ciota, locul acestuia fiind luat cu drepturi depline de Monica Daniela Gaitanidis Făgădău. De asemenea, şi sediul social al firmei a fost mutat de pe strada Turda, acolo unde domicilia cel mai probabil fostul administrator, în municipiul Constanţa, construcţie sezonieră T17, zona platforme portuare din incinta Portului Turistic Tomis. O ultimă hotărâre luată de noii acţionari este închiderea punctului de lucru din Portul Tomis, de la adresa menţionată anterior. Potrivit unui site de recrutare forţă de muncă, numele terasei - restaurant ar fi fost Lottka, alte voci însă susţin, că de fapt cei doi ar fi preluat restaurantul Amalfi.
Urmare a modificărilor prezentate, noii acţionari ai Roxor Black SRL sunt Monica Daniela Gaitanidis Făgădău, prima doamnă a municipiului, soţia primarului Decebal Făgădău, în timp ce Alexandru Babu este fratele viceprimarului Constanţei, Dumitru Babu. Potrivit declaraţiei de avere depusă la Agenția Națională de Integritate de viceprimarul Babu, împreună cu fratele acestuia, Alexandru, deţine un teren intravilan cu o suprafață de 200 mp în București. Mai are şi o casă de locuit în București, împreună cu Alexandru Babu, cu o suprafață de 100 mp.
În ceea ce o priveşte pe soţia primarului Constanţei, vă reamintim că, după ce, în luna iulie a acestui an, Monica Gaitanidis-Făgădău şi Bogdan Mut-Vitcu, medic cardiolog din Timişoara, şi-au vândut afacerea de la Constanţa Spitalului Monza, cei doi parteneri de afaceri şi-au deschis o nouă firmă, pe malul Begăi.
În Monitorul Oficial din 27 octombrie a.c., a fost publicat un extras al rezoluţiei nr. 26142/10.10.2017, ca urmare a cererii nr. 137053 din data de 2.10.2017 prin care s-a dispus autorizarea constituirii, înmatricularea şi înregistrarea de către Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Timiş a societăţii Cardiolife Medical SRL.
Firma are ca domeniu principal de activitate al societăţii este reprezentat de activităţi de asistenţă spitalicească.


În 2016, Primăria Constanţa s-a opus ca Blanc Leader SRL să construiască pe strada Baba Novac

 
Foarte interesant, în luna aprilie a anului 2016, societatea Blanc Leader SRL, controlată pe atunci de Ion Ciota, a primit un răspuns negativ din partea Serviciului de Urbanism al Primăriei Constanţa, care a emis, pe data de 25 aprilie, Certificatul de Urbanism nr. 1538.
„Nu se poate utiliza pentru construire imobil D+P+Mezanin+4E ballroom la parter şi mezanin, locuinţe colective la etajele 1-4, deoarece nu se încadrează în reglementările urbanistice aprobate din punct de vedere al funcţiunii şi regimului de înălţime. Oportunitatea modificării reglementărilor urbanistice poate fi studiată printr-un Plan Urbanistic Zonal elaborat în condiţiile Legii 350/2001 privind amenajarea teritoriului şi urbanismul, cu modificările şi completările ulterioare“, se arata în actul emis de municipalitate. Investiţia urma să fie realizată în municipiul Constanţa, strada Baba Novac nr. 96.  
 

Anul trecut, Primăria Constanţa a cumpărat cadourile de Crăciun de la firma lui Ciota

În luna februarie 2017, Serviciul Public de Asistenţă Socială Constanţa a anunţat cine şi-a adjudecat contractul „Furnizare produse cadouri de Crăciun, constând în portocale, dulciuri, jucării şi suc de fructe pentru 31.000 de copii de vârstă preşcolară şi şcolară, clasele 0 - VIII, din municipiul Constanţa“.  Potrivit anunţului de atribuire nr. 174861/10.01.2017, publicat pe SEAP, cele patru loturi atribuite sunt: Lot 1 - portocale, Lot 2 - dulciuri, Lot 3 - jucării, Lot 4 - suc de fructe. Valoarea totală finală a contractelor atribuite este de 806.022 de lei.
Contractul nr. 24516 - Achiziţia de jucării - a fost atribuit societăţii Dolex Com SRL. Valoarea acestuia este de 342.200 de lei, fără TVA. Contractul nr. 24513 - Achiziţia de portocale - în valoare de 61.752 de lei, fără TVA, a fost adjudecat de Blanc Leader SRL. Contractul nr. 24515 - Achiziţia de dulciuri - în valoare de 294.500 de lei fără TVA a revenit societăţii Topi Import Export SRL. Contractul nr. 24517 - Achiziţia de suc de fructe - în valoare de 107.570 de lei fără TVA a fost adjudecat de Geocor Trade Imp-Exp SRL.

Şi tot în 2017, Blanc Leader, călcată de OPC


În toamna anului trecut o echipă din cadrul Comisariatului pentru Protecția Consumatorului Constanța a efectuat un control la societatea Blanc Leader, care asigură serviciile de catering pentru două spitale private din Constanța și o grădiniță privată și a constatat mai multe nereguli, iar probemele au fost remediate. Potrivit CJPC Constanța, după efectuarea curățeniei și regestionarea alimentelor, a fost permisă funcționarea societății. Societatea are servicii de catering cu spitalul Euromaterna, Ovidius Clinical Hospital și Grădinița IQ din Constanța. 

 
 
Citeşte şi:

Parteneriat Monica Gaitanidis şi Bogdan Mut Soţia primarului Făgădău a deschis o nouă afacere în domeniul medical, în oraşul natal al asociatului său
 

De ce se opune Primăria Constanţa Blanc Leader SRL, controlată de Ion Ciota, nu poate construi pe strada Baba Novac

 

În februarie, am aflat de la cine a cumpărat Primăria Constanţa cadourile de Crăciun destinate elevilor (document)


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Firmă nouă de plasare a forței de muncă, deschisă în Eforie Nord. Cine este fondatorul

20 Jan 2018 1183

Municipalitatea şi firma Geladi SRL, chemate în instanţă de Prefectul Judeţului Constanţa

20 Jan 2018 580

Insolvenţa firmei Rico SRL, amânată pentru jumătatea lunii mai

19 Jan 2018 399

Hotelul Doina din Mamaia va fi modificat. Iată ce lucrări urmează să fie executate!

18 Jan 2018 300

O nouă societate a fost înființată recent la Costinești. Ce domeniu de activitate are și cine este fondator

17 Jan 2018 436

Firma apare în Dosarul Retrocedărilor Un teren deţinut de New Home Construct SA la 23 August, scos la mezat (document)

17 Jan 2018 779

Zorba Com Press SRL s-a deschis în Constanța. Ce domeniu de activitate are

16 Jan 2018 434

Un service nou a fost înființat în Lumina, județul Constanța. Cine este fondatorul

16 Jan 2018 1017

Societate nouă, înfiinţată la Constanţa. Care este domeniul de activitate şi cine sunt fondatorii

16 Jan 2018 340

Procurorii Anticorupţie spun pentru ce au trimis în judecată firma Marina Travel SRL (document)

16 Jan 2018 221

Ce răspuns a primit SC Adria Rox Imobiliare SRL de la municipalitate? Este vizată o viitoare investiţie

15 Jan 2018 323

O nouă agenție imobiliară a fost înființată la Constanța. Fondatorii, un macedonean și un bulgar

14 Jan 2018 823

Firme Constanţa, rezultate financiare Mahmud-Impex, cifră de afaceri în scădere, profit în creștere, față de anul de referință anterior (document)

13 Jan 2018 390

Fostul deputat de Constanţa Mihai Lupu a devenit administrator unic al International Petroleum Services SRL

13 Jan 2018 985

O societate a fost înființată recent la Cobadin. Ce domeniu de activitate are și cine este fondator

12 Jan 2018 412

Revista presei locale

12 Jan 2018 542

În 2015 le-a fost scoasă la vânzare locuinţa Rudele fostului vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa au deschis o firmă cu profil „restaurante“ (document)

12 Jan 2018 1176

Ce firmă a fost înființată recent la Ovidiu. Ce domeniu de activitate are

11 Jan 2018 516

Societate nouă înființată la Mangalia. Ce domeniu de activitate are și cine este fondator

11 Jan 2018 420

Bunurile deţinute de Soti Cable Neptun SRL, de vânzare. Când va avea loc licitaţia. Ce se poate achiziţiona

11 Jan 2018 3103

Gemini Estate Constanţa, iniţiatoarea unui PUZ pentru un imobil de pe bulevardul I.C. Brătianu. Cine controlează firma (document)

09 Jan 2018 848

Dezbatere publică pentru proiectul de relocare a depozitelor de nisip din Marea Neagră, iniţiat de olandezii de la Boskalis. Când va avea loc şi unde

08 Jan 2018 1531

Modificări în conducerea societății B.B.N. International Cargo Inspection CO LTD SRL. Cine sunt noii administratori

07 Jan 2018 496

Ce societate a fost înființată la Chirnogeni, județul Constanța. Cine sunt fondatorii

03 Jan 2018 759

Reabilitarea, modernizarea şi dotarea Liceului cu Program Sportiv din Constanţa costă peste patru milioane de lei. Cui i-a revenit contractul

02 Jan 2018 1249

Firme Constanța, rezultate financiare Constanța South Container Terminal, cifră de afaceri în creștere, profit în scădere, comparativ cu anul de referință anterior

31 Dec 2017 708

Iluminatul festiv din zona peninsulară - Piața Ovidiu a revenit societății Flash Lighting Services. Cum va arăta locul de Revelion (document)

31 Dec 2017 411

Firme Constanța, rezultate financiare Geofy Trans SRL, doi ani consecutivi de pierderi (documente)

29 Dec 2017 610

Firme Constanța, rezultate financiare Sargeant Marine Romania SRL, cifră de afaceri în creștere față de anul de referință anterior. După un an pe pierdere, un an pe profit (document)

28 Dec 2017 623

Firme Constanța, rezultate financiare CN APM Constanța, profit de trei ori mai mic comparativ cu anul de referință anterior (document)

25 Dec 2017 701

Firme Constanța, rezultate financiare Tan Steel Holding SRL, cifră de afaceri în scădere considerabilă. După un an pe pierdere, un an pe profit (document)

25 Dec 2017 609

Firme Constanţa, rezultate financiare Dobrogea Grup SA, după un an pe pierdere, un an pe profit, dar cu salariaţi mai puţini (document)

23 Dec 2017 1522

Caz șocant în Italia. Un infirmier își omora pacienții pentru bani

22 Dec 2017 579

Încă o societate a fost înființată în localitatea Ștefan cel Mare, județul Constanța. Cine sunt fondatorii

22 Dec 2017 337

Societate nouă, înființată de un cetățean german la Constanța. Ce domeniu de activitate are

21 Dec 2017 308

Societatea Angel Pro Aliment a fost înființată în localitatea Ștefan cel Mare, județul Constanța. Cine sunt fondatorii

20 Dec 2017 292

Euromateria SRL, o firmă celebră, cu lucrări celebre şi contestaţii le fel de cunoscute

20 Dec 2017 1315

Dezinsecția, dezinfecția și deratizarea Porturilor Constanța, Midia și Mangalia golesc conturile CN APM cu 200.000 de lei (document)

19 Dec 2017 347

Societatea Clepsidra Impact a fost înființată la Dulgheru, județul Constanța. Ce domeniu de activitate are

18 Dec 2017 322

Societate nouă de taxi, înființată la Constanța. Cine sunt fondatorii

17 Dec 2017 1184

Modificări în firma Clear Link SRL, deţinută de soţia fostului director al Spitalului Judeţean Constanţa, Dănuţ Căpăţînă

16 Dec 2017 691

CFR SA va achiziționa un utilaj multifuncțional pentru defrișat vegetația (document)

14 Dec 2017 440

Societatea Dma Expert IT SRL a fost înfiinţată la Constanţa. Ce domeniu de activitate are

13 Dec 2017 537

Dumitru Nancu şi Damu Nancu s-au asociat în Tistimelu SRL. Firma se va ocupa de fabricarea lactatelor

13 Dec 2017 409

Ce societate a fost înființată la Ivrinezu Mic, județul Constanța. Cine este fondator și ce domeniu de activitate are

12 Dec 2017 562

Societate nouă în domeniul construcţiilor, înfiinţată în Năvodari

12 Dec 2017 560

Ce decizii a luat unicul asociat al societății Regional Agro Serv SRL. Cine este noul administrator al societății

11 Dec 2017 379

Schimbări în conducerea Societăţii THR Marea Neagră.Cine face parte din Directorat

11 Dec 2017 448

Un cetățean indian a înființat o firmă la Năvodari. Ce domeniu de activitate are

10 Dec 2017 1316

Societatea Nicholas & Edi Performance a fost înființată la Cobadin. Ce domeniu de activitate are

10 Dec 2017 517