Soţia primarului şi fratele viceprimarului au devenit acţionari într-un SRL Legături cu firma pe care Primăria nu a lăsat-o să construiască pe Baba Novac, dar de la care a cumpărat portocale pentru cadourile de Crăciun


Potrivit Monitorului Oficial, la sfârşitul anului trecut a avut loc adunarea acţionarilor unui aparent oarecare SRL din municipiu, prilej cu care au fost făcute câteva modificări interesante în acţionariatul firmei. Este vorba despre societatea Roxor Black, care, potrivit unui site de angajare forţă de muncă, deţine un restaurant cu terasă în Portul Tomis.
Potrivit Oficiului Registrului Comerţului, firma Roxor Black SRL, a fost înfiinţată în 2015, avea sediul social în municipiul Constanţa, strada Turda nr. 8, obiectul de activitate - restaurante, un capital social subscris de 400 de lei, integral vărsat, cu asociaţi persoane juridice - Blanc Leader SRL, cu sediul social pe strada Ioan Adam, camera 4, înfiinţată în 2006, al cărei acţionar unic şi administrator este Ion Ciota şi care deţinea 39 de părţi sociale şi o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 97,5% / 97,5% şi asociaţi persoane fizice - Marioara Secărea, care deţine o parte socială şi are o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 2,5% / 2,5%. Administratorul SRL-ului este Ion Ciota, născut în 1984, în Constanţa. Numele lui Ion Ciota apare şi în SC Contab Serv Consulting SRL.
Revenind la adunarea acţionarilor Roxor Black SRL, în cadrul şedinţei s-au decis următoarele: aprobarea cesiunii unui număr de 20 de părţi sociale, reprezentând 50% din capitalul social, deţinute de către acţionarul persoană juridică Blanc Leader SRL către Monica Daniela Gaitanidis Făgădău şi a unui număr de 19 părţi sociale, reprezentând 47,5% din capitalul social, deţinute de către aceeaşi societate, către Alexandru Babu. În cadrul aceleiaşi întruniri a asociaţilor şi acţionarul Marioara Secărea şi-a cesionat partea socială deţinută către Alexandru Babu.
O altă decizie a acţionarilor a fost încetarea mandatului de administrator pentru Ion Ciota, locul acestuia fiind luat cu drepturi depline de Monica Daniela Gaitanidis Făgădău. De asemenea, şi sediul social al firmei a fost mutat de pe strada Turda, acolo unde domicilia cel mai probabil fostul administrator, în municipiul Constanţa, construcţie sezonieră T17, zona platforme portuare din incinta Portului Turistic Tomis. O ultimă hotărâre luată de noii acţionari este închiderea punctului de lucru din Portul Tomis, de la adresa menţionată anterior. Potrivit unui site de recrutare forţă de muncă, numele terasei - restaurant ar fi fost Lottka, alte voci însă susţin, că de fapt cei doi ar fi preluat restaurantul Amalfi.
Urmare a modificărilor prezentate, noii acţionari ai Roxor Black SRL sunt Monica Daniela Gaitanidis Făgădău, prima doamnă a municipiului, soţia primarului Decebal Făgădău, în timp ce Alexandru Babu este fratele viceprimarului Constanţei, Dumitru Babu. Potrivit declaraţiei de avere depusă la Agenția Națională de Integritate de viceprimarul Babu, împreună cu fratele acestuia, Alexandru, deţine un teren intravilan cu o suprafață de 200 mp în București. Mai are şi o casă de locuit în București, împreună cu Alexandru Babu, cu o suprafață de 100 mp.
În ceea ce o priveşte pe soţia primarului Constanţei, vă reamintim că, după ce, în luna iulie a acestui an, Monica Gaitanidis-Făgădău şi Bogdan Mut-Vitcu, medic cardiolog din Timişoara, şi-au vândut afacerea de la Constanţa Spitalului Monza, cei doi parteneri de afaceri şi-au deschis o nouă firmă, pe malul Begăi.
În Monitorul Oficial din 27 octombrie a.c., a fost publicat un extras al rezoluţiei nr. 26142/10.10.2017, ca urmare a cererii nr. 137053 din data de 2.10.2017 prin care s-a dispus autorizarea constituirii, înmatricularea şi înregistrarea de către Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Timiş a societăţii Cardiolife Medical SRL.
Firma are ca domeniu principal de activitate al societăţii este reprezentat de activităţi de asistenţă spitalicească.


În 2016, Primăria Constanţa s-a opus ca Blanc Leader SRL să construiască pe strada Baba Novac

 
Foarte interesant, în luna aprilie a anului 2016, societatea Blanc Leader SRL, controlată pe atunci de Ion Ciota, a primit un răspuns negativ din partea Serviciului de Urbanism al Primăriei Constanţa, care a emis, pe data de 25 aprilie, Certificatul de Urbanism nr. 1538.
„Nu se poate utiliza pentru construire imobil D+P+Mezanin+4E ballroom la parter şi mezanin, locuinţe colective la etajele 1-4, deoarece nu se încadrează în reglementările urbanistice aprobate din punct de vedere al funcţiunii şi regimului de înălţime. Oportunitatea modificării reglementărilor urbanistice poate fi studiată printr-un Plan Urbanistic Zonal elaborat în condiţiile Legii 350/2001 privind amenajarea teritoriului şi urbanismul, cu modificările şi completările ulterioare“, se arata în actul emis de municipalitate. Investiţia urma să fie realizată în municipiul Constanţa, strada Baba Novac nr. 96.  
 

Anul trecut, Primăria Constanţa a cumpărat cadourile de Crăciun de la firma lui Ciota

În luna februarie 2017, Serviciul Public de Asistenţă Socială Constanţa a anunţat cine şi-a adjudecat contractul „Furnizare produse cadouri de Crăciun, constând în portocale, dulciuri, jucării şi suc de fructe pentru 31.000 de copii de vârstă preşcolară şi şcolară, clasele 0 - VIII, din municipiul Constanţa“.  Potrivit anunţului de atribuire nr. 174861/10.01.2017, publicat pe SEAP, cele patru loturi atribuite sunt: Lot 1 - portocale, Lot 2 - dulciuri, Lot 3 - jucării, Lot 4 - suc de fructe. Valoarea totală finală a contractelor atribuite este de 806.022 de lei.
Contractul nr. 24516 - Achiziţia de jucării - a fost atribuit societăţii Dolex Com SRL. Valoarea acestuia este de 342.200 de lei, fără TVA. Contractul nr. 24513 - Achiziţia de portocale - în valoare de 61.752 de lei, fără TVA, a fost adjudecat de Blanc Leader SRL. Contractul nr. 24515 - Achiziţia de dulciuri - în valoare de 294.500 de lei fără TVA a revenit societăţii Topi Import Export SRL. Contractul nr. 24517 - Achiziţia de suc de fructe - în valoare de 107.570 de lei fără TVA a fost adjudecat de Geocor Trade Imp-Exp SRL.

Şi tot în 2017, Blanc Leader, călcată de OPC


În toamna anului trecut o echipă din cadrul Comisariatului pentru Protecția Consumatorului Constanța a efectuat un control la societatea Blanc Leader, care asigură serviciile de catering pentru două spitale private din Constanța și o grădiniță privată și a constatat mai multe nereguli, iar probemele au fost remediate. Potrivit CJPC Constanța, după efectuarea curățeniei și regestionarea alimentelor, a fost permisă funcționarea societății. Societatea are servicii de catering cu spitalul Euromaterna, Ovidius Clinical Hospital și Grădinița IQ din Constanța. 

 
 

Citeşte şi:

Parteneriat Monica Gaitanidis şi Bogdan Mut Soţia primarului Făgădău a deschis o nouă afacere în domeniul medical, în oraşul natal al asociatului său
 

De ce se opune Primăria Constanţa Blanc Leader SRL, controlată de Ion Ciota, nu poate construi pe strada Baba Novac

 

În februarie, am aflat de la cine a cumpărat Primăria Constanţa cadourile de Crăciun destinate elevilor (document)


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

APM Constanța va emite acord de mediu O firmă din Cluj investește în satul Vadu, comuna Corbu într-o pensiune cu foișor și piscină

28 Mar 2024 244

Constanța Ce firmă va reface gardul de la Spitalul Clinic de Pneuftizilogie? Valoarea contractului este de peste 600.000 lei

28 Mar 2024 232

Cumpărări directe Constanța Primăria Negru Vodă a semnat cu TOP Management ING. Firma a obținut două contracte de 350.000 de lei (DOCUMENTE)

28 Mar 2024 262

Furnizare de combustibil și servicii de spălare auto pe bază de carduri cumpărate de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Dobrogea” (DOCUMENTE)

28 Mar 2024 241

Cumpărări directe Constanța O firmă de apartament din București va livra Liceului Tehnologic „Gheorghe Duca“ 40 de laptopuri (DOCUMENTE)

27 Mar 2024 335

Modificări în firma Grand SRL! Firma fostului consul general al României la Toronto a suferit modificări

27 Mar 2024 538

Organizația de Management al Destinației Mamaia-Constanța a bătut palma cu firma impresarului Radu Groza!

27 Mar 2024 549

Cumpărări directe Constanța Academia Navală Mircea cel Bătrân, contract cu Garden Antoniewicz SRL, fondată de fosta șefă a Trezoreriei Constanța (DOCUMENT)

27 Mar 2024 453

Certificat de urbanism, emis de Primăria Constanța Un bloc de două etaje, edificat Holiday Beach SRL pe bulevardul Aurel Vlaicu

27 Mar 2024 431

Portul Constanța a cumpărat lapte praf. Vezi pentru ce sumă (DOCUMENTE)

27 Mar 2024 351

Constanța Ce firmă se va ocupa de serviciul de mentenanță a aplicației informatice pentru Biroul Registrul Agricol din cadrul Primăriei Constanța (DOCUMENT)

26 Mar 2024 560

Societatea Barracuda Navigation SRL Constanța are un nou sediu social

26 Mar 2024 535

Undă verde de la APM Constanța Parc fotovoltaic, înființat de societatea E Soare Afară SRL la Murfatlar

26 Mar 2024 541

Afaceri Constanța Modificări în cadrul societății Gheață la Mal SRL! Unul dintre asociați s-a retras din firmă

26 Mar 2024 428

Cumpărări directe O firmă din județul Harghita va furniza toalete ecologice Consiliului Județean Constanța (DOCUMENTE)

26 Mar 2024 473