Ultima zi în Poliţia Română pentru şeful DIAS Cât s-a plătit pentru pozele cu Emanoil Moraru

DESCHIDERE_Moraru_-_Emil_Moraru_04.jpgSe spune că cei care au dat pozele publicaţiilor centrale au încasat între 50 şi 80 de milioane de lei vechi.

Mâine este ultima zi în care şeful Serviciului de Intervenţii Rapide Constanţa, comisar-şef de poliţie ing. Emanoil Moraru, va mai fi angajat al Poliţiei Române. Din data de 1 decembrie, comisarul-şef va ieşi la pensie. În prezent, Emanoil Moraru se află în concediu, iar în locul său, în fruntea Serviciului de Intervenţii Rapide se află Adrian Cerneagă. Până la acest moment, comanda Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa nu a anunţat cine va rămâne la şefia SIR, însă se aşteaptă împuternicirea unui ofiţer din cadrul inspectoratului până la organizarea unui concurs în vederea ocupării funcţiei deţinute de comisarul-şef de poliţie ing. Emanoil Moraru.

Aproape de începutul acestei luni, Moraru a apărut dezbrăcat, cu o perucă pe cap şi cu o armă în mână. Pozele în cauză nu doar că au făcut înconjurul ţării, dar au apărut şi în tabloidul britanic Daily Mail.

Moraru_-_Emil_Moraru_2.jpgLa scurt timp după publicarea pozelor cu şeful Serviciului de Intervenţii Rapide Constanţa, ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, a spus că, la Constanţa, „lucrurile sunt mai complicate şi, dacă este cazul, voi dispune măsurile de rigoare". „Vreau să fac precizarea că domnul comisar-şef Moraru şi-a cerut de acum trei luni pensionarea. Au fost făcute formalităţile către Inspectoratul General al Poliţiei Române şi mâine voi semna ordinul de pensionare. A ajuns la limita de vârstă, îndeplineşte condiţiile. Eu, personal, nu sunt de acord ca asemenea imagini să apară public", a mai spus Mircea Duşa. Ziua pensionării a venit! Mâine este ultima zi în care şeful Serviciului de Intervenţii Rapide Constanţa va fi angajat al Poliţiei Române. De reamintit că, zilele trecute, ediţia online a evz.ro a publicat un articol potrivit căruia Emanoil Moraru l-a acuzat pe comisarul-şef Valentin Burlacu, şeful IPJ Constanţa, că s-ar afla în spatele scandalului pozelor în care apare dezbrăcat în sala de antrenamente. „Surse din Poliţia constănţeană au dezvăluit, pentru EVZ, că Moraru era luat în calcul ca înlocuitorul lui Burlacu la şefia IPJ Constanţa, odată cu accederea la putere a Guvernului Ponta.

Mai ales că, din 2000, era cetăţean de onoare al municipiului, la propunerea primarului Radu Mazăre. Şeful DIAS a promis că, după 1 decembrie, va face dezvăluiri despre jocurile politice din Poliţia constănţeană. Acesta a povestit că, «sătul de scandalurile şi şicanările lui Burlacu» şi-a depus dosarul de pensionare, în luna septembrie. Atunci, replica şefului IPJ ar fi fost: «Foarte bine ai făcut, pentru că şi domnul Nicuşor este de acord»", potrivit Evz. Tot referitor la pozele în cauză, ca urmare a verificărilor declanşate de conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, a fost identificat şi fotograful de ocazie în persoana lui Ion Cristian Neculae. Acesta a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti, care a decis să-l pedepsească pe Neculae la patru luni de închisoare cu suspendare pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Referitor la cel mai sus precizat, începând cu data de 12 noiembrie, IPJ Constanţa a încetat raporturile de serviciu. Recent, la bursa zvonurilor au apărut noi date cu privire la acest dosar. Mai exact, se spune că cei care au dat pozele publicaţiilor centrale au încasat între 50 şi 80 de milioane de lei vechi.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

victor

29 Nov, 2012 12:05

Este oare normal sa apari in fata subalternilor in fundul gol? Ce respect mai au acei oameni fata de seful lor? Cred ca a avut noroc ca a iesit la timp la pensie alfel cred ca pleca fortat.Oricum avea sanse zero de promovare, asa ca zvonurile cu promovarea sunt doar tertipuri.

Mirela

29 Nov, 2012 08:38

Pacat ca s-a pierdut un profesionist!

Articole asemanatoare

Caută un loc de muncă? Liceul Tehnologic ”Nicolae Dumitrescu” Cumpăna, județul Constanța angajează

19 Apr 2024 508

Locuri de muncă Constanța Primăria Municipiului Mangalia scoate la concurs un post vacant. Detalii

19 Apr 2024 374

Este necesară o vechime de 6 ani și 6 luni Ce post scoate la concurs Universitatea „Ovidius” Constanța

19 Apr 2024 597

Spitalul Municipal Mangalia, județul Constanța angajează asistent medical pentru Secția Obstetrică ginecologie

18 Apr 2024 461

Locuri de muncă Constanța Direcția Județeană pentru Sport și Tineret angajează. Detalii

18 Apr 2024 558

Angajări Constanța Ce post scoate la concurs Spitalul Clinic de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Eforie Nord

18 Apr 2024 522

LIVE TEXT Elevii de la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța susțin concursul de istorie Ion Moiceanu, aflat la prima ediție (GALERIE FOTO)

17 Apr 2024 539

Angajări Constanța Spitalul Orășenesc Cernavodă scoate la concurs un pot vacant. Iată ce trebuie să faci

17 Apr 2024 402

Locuri de muncă Constanța Serviciul Public de Gospodărie Comunală Techirghiol angajează. Detalii

17 Apr 2024 419

Lista câștigătorilor la faza județeană a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar 2024 la pentatlon și tetratlon (GALERIE FOTO)

15 Apr 2024 568

Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” Constanța scoate la concurs un post vacant. Iată ce trebuie să faci

15 Apr 2024 774

​Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” Constanța angajează paznic. Detalii

15 Apr 2024 503

Muzeul de Artă Populară Constanța angajează. Ce post este scos la concurs

15 Apr 2024 685

Angajări Constanța Cauți un loc de muncă? Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa angajează

15 Apr 2024 766

Caravana Shakespeare vine la Tulcea

14 Apr 2024 447