Zeci de aspiranţi la un fotoliu parlamentar, în silentio stampa Foştii candidaţi constănţeni la alegerile generale s-au „evaporat”

80 de candidaţi s-au confruntat la alegerile generale de anul trecut, în judeţul Constanţa, pentru un loc în Parlamentul României. S-au „duelat” în proiecte, în promisiuni populiste, în sloganuri şi idei. Au dat, în stânga şi-n dreapta, pliante cu programele lor, pixuri şi şepci şi chiar detergent de vase. Pe alocuri, au frizat, deci, penibilul.
 
Câţi dintre aspiranţii la un mandat de deputat sau de senator mai sunt însă, astăzi, în prim plan în politica de la malul mării? Câţi dintre ei au mai avut o poziţie faţă de cele mai stringente probleme ale constănţenilor? Numele câtor dintre foştii candidaţi le mai spune astăzi ceva celor care, în decembrie 2012, au fost chemaţi la vot?
Cu excepţia acelor foşti candidaţi constănţeni care ocupă astăzi un fotoliu în Camera Deputaţilor sau în Senat - 20 la număr -, foştii aspiranţi de la alegerile din 9 decembrie 2012 s-au „evaporat”. Au dispărut de-a dreptul din peisaj. Asta în contextul în care, aşa cum spuneam, le promiteau constănţenilor o viaţă mai bună.
 
Candidaţii UDMR sunt istorie
 
UDMR, spre exemplu, a avut candidaţi atât pentru cele zece colegii de deputaţi din judeţul Constanţa, cât şi pentru cele patru colegii de senatori. Şi atunci, ca şi acum, nume care au sunat total străin cetăţenilor judeţului Constanţa: Antal Istvan-Janos, Antal Agnes-Marta, Sprencz Tamas, Iliaz Sefcadin, Acs Sandor, Barabaş Petre, Bartok Francisc-Florin, Toma Florin-Daniel, Para Lorant, Dombi Attila-Janos, Mezei Arvacska, Ildiko Toldişan şi Cornelia Enache. Singurul nume cunoscut dintre cele mai sus amintite este cel al lui Ildiko Toldişan, medic neurolog în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. De la candidatura de anul trecut, Toldişan nu a mai avut activitate politică.
 
Alianţa România Dreaptă. Fuse şi se duse
 
Dintre foştii aspiranţi ai Alianţei România Dreaptă (PDL + PNŢCD + FC) la alegerile generale îi amintim pe Tudor Şerban, Tănase Barde, Ana Maria Florea şi ţărănistul Andrei Gheorghe. Dacă pe Florea o mai vedem la câte o şedinţă de partid a PDL Constanţa, Tudor Şerban şi Tănase Barde s-au retras la fel de discret precum au reapărut, anul trecut, pe scena politică. Şerban nici nu mai locuia, de altfel, în judeţul Constanţa. A fost secretar de stat şi consilier în cadrul Ministerului Economiei şi, de asemenea, director al Enel Dobrogea.
Cât despre profesorul Andrei Gheorghe, ţărănistul are rareori vreo poziţie publică pe marginea vreunei probleme.
 
Ecologiştii - ia-i de unde nu-s
 

Partidul Ecologist Român (PER) a avut candidaţi doar pentru Camera Deputaţilor, nu şi pentru Senat. Dintre cei zece, doar unul este şi astăzi activ şi anume avocatul Dumitru Bădrăgan, preşedintele Consiliului Naţional al PER. Bădrăgan este una dintre cele mai vehemente voci împotriva explorării gazelor de şist. Ceilalţi colegi ai său rămân şi acum „iluştri” necunoscuţi pentru electoratul constănţean.
 
A fost odată ca niciodată...

 
Dintre foştii candidaţi PP-DD la alegerile din decembrie 2012 o amintim pe Nicoleta Ploscaru, aspirant la un mandat de deputat în Colegiul 10. Ulterior scrutinului din 9 decembrie, despre Ploscaru nu s-a mai auzit nimic. În aceeaşi situaţie se află şi Emanuela Gavrilă, care candidase pentru un mandat în Camera Deputaţilor (Colegiul 5), dar şi Nicolae Şandru (Colegiul 6 Camera Deputaţilor) şi Sali Negeat (Colegiul 3 Senat).
 
De la PRM la PMP
 
Nu în ultimul rând, trebuie menţionat că nici foştii candidaţi ai PRM nu sunt, la momentul actual, activi în spaţiul public. Singurul dintre aceştia care este în continuare angrenat politic este psihologul Cristina Dincu, în prezent vicepreşedinte la Partidul Mişcarea Populară, fost aspirant la un mandat de deputat în Colegiul 2.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

lasa ca sint buni astia de acum-luati oralul ca tine de foame-un pui si parati

02 Nov, 2013 09:42

sa traiti bine -fraierilor aveti ce ati votat-...ue

Articole asemanatoare

LIVE TEXT+VIDEO Dumitrache reales Conferință de alegeri în cadrul Organizației Municipale a PSD Constanța (Galerie FOTO)

23 Apr 2024 520

Surse Coaliția va avea candidaturi separate la Primăria Capitalei - Gabriela Firea - PSD şi Sebastian Burduja - PNL

23 Apr 2024 347

Mesajul lui Stelian Ion (candidat ADU) pentru Primaria Municipiului Constanța, către liberalii constănțeni

20 Apr 2024 484

Conferința Municipală a PSD Constanța „se joacă" pe scena mică de la Casa de Cultură!

18 Apr 2024 747

Situația geopolitică crește ratingul alegerilor europarlamentare 60% dintre cetățenii europeni declară că sunt interesați de alegerile din iunie 2024 !

17 Apr 2024 434

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 644

Marţi începe perioada de depunere la birourile electorale a candidaturilor pentru alegerile locale

15 Apr 2024 646

Candidatul PSD-PNL pentru Primăria București, Cătălin Cîrstoiu, exclude o retragere a sa din cursa pentru fotoliul de primar

15 Apr 2024 474

Declarații avere Constanța Averea și interesele judecătorului Traian Iancu, locțiitorul președintelui BEJ Constanța (DOCUMENTE)

15 Apr 2024 366

Averea și interesele Iuliei-Laura Opariuc-Dan, desemnată președintele Biroului Electoral Județean Constanța

15 Apr 2024 498

Ședință de desemnare a președinților birourilor electorale de circumscripție, la Tribunalul Constanța Magistratul Iulia Opariuc Dan, aleasă președinte BEJ și magistratul Traian Iancu Laurențiu, locțiitor

15 Apr 2024 1298

Ultima săptămână din aprilie vine cu alegeri interne în PSD Constanța?!

15 Apr 2024 853

Alegeri electorale 2024 - Tribunalul Constanta UPDATE. Azi are loc ședința de desemnare, prin tragere la sorti, a președinților Birourilor Electorale de Circumscripție și locțiitorilor acestora

15 Apr 2024 1649

Sondaj de opinie Dacă mâine ar avea loc alegerile, ați merge la vot? Da, au răspuns 72 % dintre participanți

14 Apr 2024 628

Otrăvurile din sondaje Cu cine vor vota constănțenii la alegerile locale?

14 Apr 2024 1338