Zeci de contestații la acte de executare Primăria Constanţa cheamă în instanţă Fiscul constănţean

Pe rolul Tribunalului Constanţa au fost înregistrate, în cursul săptămânii trecute, 19 dosare în care Primăria municipiului Constanţa, prin primar, are calitatea de reclamant, în vreme ce Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa, pe cea de pârât. Obiectul acestor dosare este anularea unor acte administrative.

Amintim, în acest context, că Radu Mazăre, edilul-şef al Constanţei, anunţa, marţea trecută, că are conturile blocate. „Am toate conturile blocate. Pentru că toate amenzile judiciare pe care le-a primit Primăria, de-a lungul sutelor şi miilor de procese în care se judecă cu diverşi cetăţeni, mi-au fost reţinute de domnii de la ANAF mie şi mi s-a pus sechestru mie, personal“, a explicat primarul Mazăre. Tot atunci, şeful administraţiei publice a declarat că 80% din conturile Primăriei Constanţa ar fi blocate.
Despre ce este vorba în aceste 19 noi dosare? Au legătură ele cu recentele declaraţii ale primarului? Am încercat să aflăm asta chiar de la şeful municipalităţii constănţene, iar în acest sens, i-am trimis un mesaj pe telefonul mobil. Previzibil, Radu Mazăre nu a răspuns. În eventualitatea în care o va face, declaraţia sa va fi ulterior publicată.

„Nu ne dă nimeni în judecată“

Emil Mihăilescu, şeful Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Constanţa, ne-a declarat că instituţia pe care o conduce nu e dată în judecată de administraţia Mazăre. „Nu ne dă nimeni în judecată. Este vorba despre faptul că Primăria Constanţa face contestaţie la actele noastre de executare pentru somaţiile de plată“, a explicat Mihăilescu.
Pentru ce au fost emise somaţiile de plată? „Pentru diverse amenzi judiciare, pentru cheltuieli de judecată. Sunt mai multe dosare, nu-l ţin minte pe fiecare în parte“, a menţionat şeful Fiscului constănţean.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații directe Firmă de casă a SPIT Constanța a câștigat un contract de mentenanță program contabilitate și de la municipalitate

20 Apr 2024 220

Primăria Constanța va repara și va pune în funcțiune sistemul de irigații. Câți bani alocă?

20 Apr 2024 148

Licitații publice Paza bunurilor publice și private aparținând municipiului Constanța vor fi asigurate și anul acesta de firmele fostului polițist și detectiv particular, Brotac (DOCUMENT)

20 Apr 2024 236

Achiziții Constanța Iată de unde cumpără Primăria Cumpăna echipamente digitale pentru unitățile de învățământ (DOCUMENT)

20 Apr 2024 207

Mesajul lui Stelian Ion (candidat ADU) pentru Primaria Municipiului Constanța, către liberalii constănțeni

20 Apr 2024 343

Imobile scoase la vânzare de Primăria Cuza Vodă, județul Constanța. Iată unde sunt situate

19 Apr 2024 447

Imobiliare Constanța Complex Savoy SA, răspuns negativ de la Primăria Constanța

19 Apr 2024 451

Raportul informării și consultării publicului Pro și contra edificării unei clinici medicale în municipiul Constanța, investiția Cardiozone Med! (DOCUMENTE)

19 Apr 2024 749

Cumpărări directe Constanța Primăria Istria investește în lucrări de amenajare a platformei Școala Nuntași (DOCUMENT)

19 Apr 2024 302

Primăria Constanța „Ovidio Running” a ajuns la a treia ediție. Iată ce restricții de circulație vor fi

19 Apr 2024 355

Atenție, constănțeni! În perioada următoare se vor verifica toate cele 63 de sirene de alarmare publică din Constanța

19 Apr 2024 488

Primăria Constanța Întâlnire de lucru la Direcția Generală de Asistență Socială. Iată despre ce s-a discutat

19 Apr 2024 410

Cumpărări Directe Primăria Cuza Vodă, județul Constanța cumpără pachete pentru sărbători. Ce produse vor conține (DOCUMENT)

18 Apr 2024 683

Cumpărări directe Constanța Primăria Pantelimon cumpără stație de autobuz (DOCUMENT)

18 Apr 2024 451

Raris SRL furnizează și anul acesta foișoarele de salvamar pentru plaja din Constanța și stațiunea Mamaia (DOCUMENT)

18 Apr 2024 357