Zilele Vinul.ro FinFin Gastronomie ne îndeamnă la foie gras, dulceaţă de ceapă şi pulpe de raţă confiate

vinul.ro.jpg

FinFin Gastronomie este una dintre surprizele pe care o vor avea vizitatorii expoziţiei Zilele Vinul.ro, eveniment ce se va desfăşura în zilele de 1 şi 2 aprilie, la Constanţa. Importator direct al produselor Bizac, FinFin Gastronomie va aduce un plus de rafinament evenimentului, prin prezentarea produselor de calitate aduse din Franţa: foie gras, dulceaţă de ceapă şi pulpe de raţă confiate. Preparate care îşi vor găsi, cu siguranţă, asocierea printre vinurile care vor putea fi degustate la Zilele Vinul.ro de la Restaurantul Cafe Cafe din cadrul Hotelului Cherica.

Foie gras are o istorie veche de peste 4.500 de ani, iar Franţa are principalul merit la apariţia şi creşterea popularităţii acestui produs. Prima reţetă de preparare cunoscută se foloseşte şi acum: într-un vas de pământ acoperit, la foc mic, la cuptor. În Franţa, 80% dintre consumatorii de foie gras îl mănâncă rece. Poate fi aromat cu condimente din aria de gusturi complementare ficatului, precum cimbru, busuioc, coriandru, nucşoară sau ienibahar. Bucătarii profesionişti adaugă de fiecare dată alcooluri parfumate - porto, cognac sau armagnac - şi îl servesc în farfurii încălzite, de obicei la debutul mesei, când papilele gustative sunt foarte receptive. Pentru a savura întreaga paletă de miresme subtile pe care foie gras o oferă, specialiştii recomandă că, înainte de a fi gustat, să fie lăsat la temperatura camerei cam 10-20 minute. Sfatul specialiştilor este ca în alegerea vinului să ţineţi mai degrabă cont de condimentele şi celelalte ingrediente folosite pentru prepararea ficatului, pentru că adeseori foie gras împrumută din gustul lor. Permisiv, foie gras-ul poate fi consumat şi alături de un vin roşu subtil, însă combinaţia cu un vin dulce de Sauternes este considerată desăvârşită.

La Zilele Vinul.ro, degustarea de foie gras va fi asortată cu trei vinuri româneşti: Busuoiaca de Bohotin Autentique de la Crama Basilescu, Vin Alb Dulce de la Corcova Roy & Dâmboviceanu şi Tămâioasa Românească La Cetate Miracol, de la Crama Oprişor.

Expoziţia Zilele Vinul.ro va avea loc pe 1 şi 2 aprilie, la Restaurantul Cafe Cafe din cadrul Hotelului Cherica (4*, strada Ştefan cel Mare nr. 4, Constanţa, vizavi de Irish Pub) şi va găzdui o varietate de vinuri şi gustări. La expoziţia Zilele Vinul.ro - Constanţa sunt aşteptaţi să ia parte atât cunoscători şi pasionaţi de vinuri şi gastronomie, cât şi simpli curioşi.

Pe lângă FinFin Gastronomie - www.finfin.ro -, au mai confirmat participarea la „Zilele Vinul.ro" următorii producători: Crama Oprişor, Domeniile Dealu Mare - Urlaţi, Crama Garboiu, Vinfaraalcool.ro, Crama Basilescu, Corcova Roy & Dâmboviceanu, Cramele Halewood, Montrouge, Domeniile Ostrov, Gramma Wines, WineRo şi Senator Wine.

Biletele de acces costă 20 de lei şi pot fi achiziţionate de la intrare, pe toata durata expoziţiei, adică zilnic între orele 13.00 şi 20.00. Pe lângă posibilitatea de a degusta vinurile expozanţilor, fiecare vizitator va primi un platou cu gustări asortate, precum şi un bilet la o tombolă cu premii.

„Zilele Vinul.ro" reprezintă un eveniment lunar de promovare a culturii vinului, la care vizitatorii nu doar că pot face cunoştinţă cu vinurile de top din România, ci îşi pot petrece o după-amiază plăcută alături de familie, de prieteni sau de parteneri de afaceri.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ce au decis magistrații în cauza Matichescu &Micu vs. AGA Airtours SRL

12 Apr 2024 526

Firme Constanța Acționarii Neptun-Olimp, convocați în AGA. Vor supune la vot închirierea terenului Complexului Maramureș din Olimp

05 Apr 2024 387

Convocator privind Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor SC CAMPIO ICM SA

03 Apr 2024 300

Firme Constanța Decizii ale Adunării Generale a Acţionarilor Mamaia SA!

28 Mar 2024 480

Știri Portul Constanța Verdict amânat pentru profitul din port! Fondul Proprietatea SA, în așteptare

28 Mar 2024 645

Firme din Constanța Revocări, numiri și prelungiri de mandate ale administratorilor societății Telegondola Mamaia SRL!

21 Mar 2024 608

Acționarii Comcereal SA Tulcea, convocați în adunare generală ordinară. Pe odinea zi, aprobarea indemnizaţiilor membrilor Consiliului de Administraţie

20 Mar 2024 543

Un teren de 10.000 mp și unul de 6.000 mp în atenția acționarilor Transfer de terenuri între CN APM Constanţa și Autoritatea Vamală Română

18 Mar 2024 778

Acţionarii Model Constanța SA decid vânzarea unui teren situat la intrarea în zona peninsulară a municipiului Constanţa

18 Mar 2024 601

Convocare AGA Litoral SA Se aprobă oferta de cumpărare a unui teren intravilan şi a unei construcții situate în Mamaia, zona Club Castel

16 Mar 2024 598

Alianța Dreapta Unită solicită Avocatului Poporului să sesizeze CCR în legătură cu OUG privind comasarea alegerilor europarlamentare și locale

11 Mar 2024 541

Prelungire de mandat pentru unul dintre administratorii din CA-ul Administrației Canalelor Navigabile Constanța

05 Mar 2024 493

Afaceristul George Secărea obține la Tribunalul Constanța convocarea AGA pentru compania Q Seg West SA! Va fi numit un nou administrator (MINUTA)

29 Feb 2024 815

În ședința de Consiliu Local se aprobă bugetul pentru 2024 Mandatele administratorilor de la Termocentrale Constanța au fost prelungite!

28 Feb 2024 660

Firme Constanța Adunare Generală a Asociaților și modificări în contextul decesului unui asociat la Lex Trans SRL

27 Feb 2024 624