BISERICA CONFISCATA SAU CATEDRALA ISPASIRII BISERICII ORTODOXE ROMANE

biserica.jpg“oricine este din adevar asculta glasul Meu”
“Ce este Adevarul ?, l-a intrebat Pilat”. Ioan 18,37-38.

Dragi Patrioti

Dupa alegerile din 1990,profesorul Petre Tutea exclama “S-a gasit un tampit ca mine sa faca temnita 13 ani pentru un popor de idioti”.Neverosimil? Tampitenia recidiveaza,este genetica daca vreti ,sau generica daca nu vreti.Poti fi imun de molipsire la o asemenea Tampenie? Care este de fapt originea tampeniei Tutiene, ne-o spune chiar autorul, idealul pragmatic, tangibil, voluntar, dar filosofic, lipsit de acuratete si legatura cu divinul.
Este o Tampitenie cultivata cu un continut inexistent Lovinescian, si o Tampitenie nativa,de teapa, profesorul Simion Mehedintu vorbea despre o alegorie numita Inteligenta si intre acestea ceva ce nu are legatura nici cu una nici cu alta: Tampitenia Adevarului.Adica Adevarul este tampit.Sau te tampeste!

De fapt Tampitenia trebuie venerata,nu spune proverbul “Sa te fereasca Dumnezeu de intelepciunea nebunului.”
E ca si cum m-as uita intr-o oglinda sparta si as incerca sa-mi adun chipul facut cioburi, dar lipsesc multe!Sunt asa de fericit ca nu am o asa oglinda pentru Constiinta,atat ar mai trebui sa ma desconspir. Am gasit, constiinta mea este Exilul, nu cel autohton din care am evadat in alt exil de circumstanta, este exilul de identitate acaparat in dezbatere de Paul Goma,sau daca vreti un joc “confortabil “ ca Ruleta Ruseasca. Exilul este Constiinta mea, sau exilul din constiinta, sau exilat in propria constiinta,precum Soljenitin in Gulagul Siberian.

In sfarsit am o Locuinta pe care pot s-o vand si sa-mi cumpar alta noua,Nouta! Vezi Domnule Profesor cat ai fost de Tampit?, de Adevar? Si tot Tutea Petre :”Cand ieseam din tara,oriunde m-as fi dus,parca ieseam dintr-o casa primitoare, si intram intr-un cimitir”. “…va veni o vreme ,cand oamenii isi vor alege invatatori dupa poftele lor ca sa le gadile auzul si isi vor intoarce fata de la Adevar”. Tim 2,6,2-5. Si vremea a fost, 1921, nasterea viitorului luminos, PCR, sau partidul parazitilor, sau fascismul rosu romanesc al partizanilor fara tara! “Traiasca Soarele!” pe toate zidurile, Ura ! si “Tatucul muschetar”.

Apoi a fost o alta vreme, 1927, a Legiunii,de cunoastere si mentinere a identitatii nationale si de munca patriotica:case, sosele, biserici, si nu cea de la Bumbesti –Livezeni dictata de PCR ca revers. Vremea Triunghiului de aur : Cioran , Noica , Eliade, si altii, Radu Gyr,Posteuca, Staniloaie, Sextil Puscariu, Nichifor Crainic, Nae Ionescu, Arh.Valerian Trifa, Nicolae Calinescu, Blaga Lucian, Horia Vintila si alti legionari “Tampiti”.

Apoi veni o alta vreme, alta decat cea din “Eclesiast” 3,1-8, 1945-1948, rapirea Tezaurului Romanesc, vreme in care cele doua fratii de Cruce Stelata Rosie, PCR si sinodul BOR, Biserica ortodoxa romana, si-au gasit locul una in carca alteia ca “Pupaza din tei”. Astfel PCR se instaleaza confortabil in Caleasca Parazitilor, dupa ce si-a satisfacut auditul la Moscova si strunind caii KGB-isti, striveste dusmanul plenipotential “Garda de Fier”, Partizanii din Fagaras, ocheste decisiv pe Antonescu prin luneta lui Carol si Lupeasca, si calca pe “Talpa Tarii”,adica Taranimea pe care o introduce stiintific in “raiul” Colectivizarii: ” Calul de dar nu se cauta de masele”, ”Timeo comunistos et dona ferentes”.

Si cum ne aflam sub egida Adevarului,vom inlocui sinodul BOR cu SINODUL TALHARESC BOR, STBOR. “Batevo-i pastorul si se vor risipi oile”,nu trebuie sa-l bat, nu e crestineste, nu trebuie sa urmam exemplul negativ al lui Iisus in Templu cand i-a alintat pe negustori si pe prostituate cu biciul , si, i-a dat afara.E mai simplu sa-l cumpar ! “Evrica!”. Si astfel mai de “sila” mai de “mila”,”fata cea cuminte a Mosului”s-a lasat cumparata de PCR ,vremea adevaratei autocefalii a STBOR, si, a inceput sa-si plimbe pe langa odajdii , cu mare grija si consideratie, epoletii, sub sutanele calugaresti. ”Curat murdar “ cum ar spune Caragiale, un peisaj inedit de troglodit, calugari infratiti cu Aghiuta, alintati de PCR si totul sub ochii Creatorului.”Mare esti Doamne si minunate sunt lucrurile mainilor Tale”.



Atentie! Vine o alta vreme , a Judecatii! Si a Exorcizarii! Vrei nu vrei o sa bei Grigore aghiasma! Si au urmat ispravile: Ceremonia jonctiunii cu Departamentul Cultelor, organism al Securitatii , prin care orice preot si pastor primea autorizarea. Confiscarea , cu ajutorul PCR , a Bisericilor Greco Catolice, singurul cap de pod de lupta impotriva comunismului si prigoana impotriva preotilor uniti cu Roma.Astfel STBOR devine HOT calificat cu diploma, respectand ad literam porunca ”Sa nu poftesti nimic din avutul aproapelui tau”. Ca sa nu mai vorbim de ofensiva impotriva celorlalte culte care pana in 1990 aveau denumirea de Secte, si care de fapt faceau adevarata misiune caritativa impreuna cu Biserica Catolica, conform Matei 25,31-46. Cea mai mare dorinta a unui calugar episcop sau mitropolit, este sa devina daca nu Dumnezeu macar Zeu, pentru acest scop calugarul nu are nici un fel de scrupule , uitand cu desavarsire juramantul monahal: SARACIE, ASCULTARE si CASTITATE.

Confiscarea Bisericii Ortodoxe Stramosesti prin impunerea cu forta a regulamentelor si numirea in functia de presedinte al Consiliului parohial, a preotului numit de Episcopie si Departamentul Cultelor, cu toate ca Biserica apartine comunitatii respective si reprezentantilor acesteia si nu unui grup de calugari care a confiscat-o. Obligarea tuturor preotilor la superobedienta in fata organelor oficiale comuniste si propagarea obedientei in randul credinciosilor pana la extaz cu scopul vadit de control si desfiintarea oricaror tentative centrifuge anticomuniste,obligarea la denunt. Scopul : Distrugerea Constiintei Nationale si a patriotismului, anihilarea identitatii cetateanului si desprinderea lui de glia stramoseasca. Astfel romanul a devenit un migrator in propria tara , manat de PCR si supravegheat de Biserica. Si pentru ca acest sistem ultrastalinist sa functioneze aproape perfect,acesti fruntasi ai STBOR si ai rugaciunii pervertita in blestem au fost trimisi in mare parte la Academia politico – teologia de la Zagorsk - Moscova pentru a-si definitiva educatia de procedura si “apararea secretului de stat in RPR si RSR. Diploma de absolvire cuprindea privilegii nebanuite pentru un muritor de rand care aducea si el “banutul vaduvei”.


Privilegiul de a fi privilegiat de statul comunist ca persoana ultragrata si sluga umila.
Privilegiul de a locui intr-o resedinta speciala cu toate utilatile, servitori , masini, fond de protocol.
Privilegiul de a calatori in afara tarii cu toate facilitatile.
Privilegiul de a ocupa o functie similara cu cea a unui secretar de stat si remuneratie identica. Deci calugarul a jurat “Saracie de buna voie “dar are salariu de zeci de milioane, anacronism strigator la cer.
Privilegiul de a dirija in episcopii viata religioasa si asupusilor preoti dupa bunul plac deseori arbitrar.
Privilegiul de a dirija fondurile banesti ale Episcopiilor “oficial”dupa bunul plac.
Privilegiul de a publica in media bisericeasca maleficul necrolog la moartea lui Stalin , criminalul notoriu al poporului rus si a popoarelor robite de bolsevici.
Privilegiul de a publica in toate revistele teologice lucrarile “marilor “congrese comuniste si comentarii elogioase pro ceausiste.
Privilegiul de a ocupa functia de turnator la securitate si de afi remunerat pentru aceasta munca laborioasa.

Primii desconspirati mitropolitul Corneanu al Banatului, autodesconspirare, Teodosie Make al Tomisului care afirma ca are numai 5 file in dosar,si care vrea sa prostesca poporul cu “dosarul”. Se stie clar ,cine semna angajamentul si nu avea activitate era supus represaliilor de orice tip!
Apoi tovarasul Teoctist colaborator si sustinator feroce al PCR si PDSR,antisemit si homosexual din studentie, care in numele STBOR semneaza in 2001 “amendamentul” la Legea dosarelor explicand ca Adevarul ar fi cel care mutileaza credinta si nu tradarea si minciuna. Deci o Biserica haituita de Adevar si Dante. Astfel Romania este tarata in “Tragedia culturilor mici” Emil Cioran,unde va ramane timp de 50 de ani ,plus 14 de neofascism comunism,condusa de un stat feudal si o biserica inapoiata.
Cum sa nu interzica STBOR preotilor ortodocsi activitatile politice din moment ce era singurul desemnat sa faca politica, ”politie moral politica” Asa ajunge “Grupul de reflexie1985” format din preotii Viorel Dumitrescu, Dumitru Gaga. Liviu Negoita si altii sa fie caterisiti si sa urmeze calea exilului in America. Amanunte in cartea preotului Negoita Liviu , ”Biserica si Puterea”. Aceeasi soarta o are si preotul profesor Gheorghe Calciu, ca sa nu amintim de mizeriile abjecte la care a fost supus titanul teologiei romanesti preotul Dumitru Staniloaie, dupa ce nepotul sau nu s-a mai intors in tara .

Deasemenea Conferinta Nationala a Preotilor din 1990 care speriase de moarte STBOR conceputa initial ca o greva generala de protest a preotimii cu schimbarea totala a structurii STBOR. Rolul Bisericii nu este de a face politica, dar Biserica trebuie consultata in orice chestiune politica deoarece ea trebuie sa faca politica POPORULUI . Biserica in diverse forme a fost prezenta la curtea lui Burebista si Decebal si ulterior la toate curtile domnesti. Cand interesele statului au contravenit cu cele ale Poporului , Biserica a intervenit prompt , impunandu-si prerogativele de substanta , Luptatoare pana la jertfa pe pamant si Triumfatoare in ceruri.
Exemplul Papei Paul Ioan II este semnificativ in lupta contra comunismului speriind chiar pe liderii de la Moscova , siliti sa intervina la Casa Alba in speranta temperarii elanului papal. Comentariul lui Octavian Paler la funeraliul Papei este dezgustator si dovedeste de fapt ca domnia sa nu-si mai poate depasi limita, stagnand in apocrife ca pendulul lui Maxwell in acelasi balans.  Si ca drept recompensa binemeritata a plasarii Talantilor , acelasi STOBR,propune si isi aroga dreptul de a construi o catedrala numita pompos ”A Mantuirii Neamului Romanesc”.

Din ce oare?, din robia comunista?, din tradarea STOBR?, din minciuna si opulenta slujitorilor cu epoleti? din invazia capitalista? Sunteti primii care ati secularizat Biserica Romana. Voi STBOR-istilor aveti impresia ca poporul roman este un popor de handicapati,pe care vreti sa-i manipulati ? Tovarasilor STBOR-isti, Maria Sa Poporul Roman si-a castigat mantuirea prin jertfa si nu prin tradare minciuna si colaborare cu diavolul rosu. Incepand cu Apostolul Andrei,Mucenicii dobrogeni, Mucenicul Brancoveanu cu cei patru fii ai sai si sfetnicul Ianache, Stefan cel Mare ,  Mihai Viteazul, Vlad Tepes tradat de Biserica, Gheorghe Doja , Horia Closca si Crisan,Pintea Viteazul, Tudor si pandurii lui, Nicolae Balcescu, Alexandru Ioan Cuza pe care nu-l agreati, eroii Razboiului de Independenta,Popa Sapca, eroii de la Marasesti, Marasti si Oituz , Miscarea legionara, eroii anticomunisti masacrati la Aiud, Gherla , Sighisoara, Tg Ocna , Rahova si Canal,Lucretiu Patrascanu, partizanii din Fagaras, Episcopul Iuliu Hossu si preotii Greco-catolici Miscarea de la Brasov, Ionel Cana –SLOMR, Ing Gheorghe Ursu, Paul Goma, Emil Georgescu, Monica Lovinescu, Doina Cornea, Noel Bernard, Cornel Chiriac si multi altii, plus o pleiada de adevarati preoti ortodocsi masacrati in inchisorile comuniste pe care voi i-ati supus si exterminat psihic prin propriile canoane dracesti.  Unde v-ati ascuns timp de 50 de ani?, in doagele butoaielor cu vin si in gaurile colacilor?

Ati lipsit de la spectacolul “Se darama o Biserica”, Unde ati fost la Revolutie? Si dupa aceea ati cantat in struna PDSR-ului? Sunteti cea mai proasta investitie pe care Poporul Roman a facut-o vreodata! Ce raspundeti la aceste intrebari si la scandalul clericilor securisti sau taceti ca “porcul in popusoi”?

De aceea aceasta catedrala este un proiect demential in aceste timpuri grele si nu merita decat denumirea de “Mausoleul Tradatorilor Neamului Romanesc”.

Cate locuri de veci ati proiectat in acest mausoleu si pentru cine”?
Inca o data tradati neamul Romanesc cu aceasta investitie grotesca de zeci de milioane de dolari in loc sa va preocupati de starea materiala si spirituala a credinciosilor. Patria este Poporul si nu tagma jefuitorilor si a tradatorilor! Locul tradatorilor nu este in nici un caz sub cupola Providentei divine si la Sfantul Altar pe care l-ati pangarit . V-ati vandut aproapele si l-ati vandut cu el pe Dumnezeu ! In Patria Romana nu este loc pentru Tradatori!
De aceea STBOR si BOR trebuie REFORMATE ! A venit timpul Reformei si a innoirii.Nu se poate intra in randul tarilor civilizate europene cu un balast de infatuare , aroganta , inapoiere si pervertire a Adevarului care este insusi Dumnezeu.

Dragi Patrioti Romani ajutati la ridicarea constiintei de natiune a nemului romanesc,stoparea constructiei monumentelor megalomanice si REFORMA totala a BISERICII STRAMOSESTI CONFISCATE , BISERICA ORTODOXA LIBERA A ROMANILOR !

Preot Gabriel Alexandru Mascas


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Alexius Comnenus

01 Jun, 2018 04:31

Scrisoarea Confesiva a preotului Doru Aurel Gheorghe Gaga din Timisoara a fost semnata si de D-ul Virgil Popescu din Timisoara. Desi era extrem de bolnav si-a asumat pericolul suprem de a protesta in fata lipsei totale a drepturilor omului in Romania si a afilierii ierarhiei ortodoxe la regimul totalitar ceausist.

fara nume

18 Feb, 2016 22:35

Sunteti un parinte adevarat care a ti pus degetul pe rana ! Daca s ar forma un grup de preoii care sa sustina aceste idei sanatoase ar fi sorti de izbanda ,si s ar curati acest buboi al INSTITUTIEI B .O .R .CARE A DESFIGURAT ADEVARATA FATA A BISERICII STRAMOSESTI . Va sustin si sant alaturi de PREACUCERNICIEA VOASTRA ! Va multumim ! A ti pus degetul pe rana ,cu toate ca multora nu le convine .trebuie actionat la nivel de TARA ,militand pentru o schimbare de sus in jos ! cred ca avenit si timpul ! Va sustin si va multumesc pentru acest articol .

Alexius Comnenus

03 Jul, 2014 00:53

In grupul preotilor dizidenti din Timioara a fost preotul Doru George Gage si nu Dumitru Gaga. Acest nume e gresit. Cu alese binecuvintari, Alexius

Gabriel Mascas

14 Feb, 2009 20:01

Doresc sa multumesc toturor celor care imi comenteaza articolele dar va sigur ca port respectul numai celor care isi vor afisa o identitate clara si vor accepta o confruntare directa pe un post national TV .Am acceptat diversiunea comunista ca fost Dizident politic in Miscarea "Paul Goma 77"dar nu am acceptat niciodata LASITATEA !!!

Daniel

14 Feb, 2009 04:48

Doamne mare e gradina ta si multi ii sar gardu! Cred ca ai buba la capatana dragul meu. Ce am citit eu aici arata un om cu o grava SOCIOPATIE. Stiai ca Sociopatii sunt niste oameni bolnavi dar in aparenta normali? Asta esti tu. Doamne fereste si apar. Nu stiam ca Esti Un mic Balcescu Reloaded.

gica

13 Feb, 2009 21:28

Mai parinte, nu ai inteles nimic ! Nimeni nu contesta hapsanul din Biserica, dar nu esti cel mai in masura sa vorbesti! Gabita, ai multe lipsuri, incearca sa te reorientezi! Cred ca ar fi mai bine sa devii predicator de taceri! Nu de alta,dar dai de munca la oamenii din Cernavoda !

tdc

13 Feb, 2009 15:05

mai nea mascas, ai studiat duhul care te apasa de unde vine? inteleg ca ai o problema de fisc cu teodosie, dar ca sa faci apologia bisericilor cazute din har (catolica, greco-catolica)este prea mult. ori esti acum agentul lor ? ai din partea mea un sut in fund - poate avansezi la protestanti !

Articole asemanatoare

Calendar ortodox Astăzi, 6 noiembrie, sărbătorim un mare sfânt. Sfântul Pavel Mărturisitorul, patriarhul Constantinopolului

06 Nov 2023 912

Calendar-Ortodox 28 august - Ce sfinți sunt sărbătoriți astăzi

28 Aug 2023 739

Calendar-Ortodox. 28 august - pomenirea Preacuviosului Părinte Moise Arapul Etiopianul

28 Aug 2022 1217

Mesaje de 1 iunie 2022. Cele mai frumoase urări de Ziua Copilului

31 May 2022 1845

Aventura engleză în Dobrogea (1856-1882) Construirea căii ferate Constanţa-Cernavoda şi preluarea portului. Partea a VII-a. Oraşul Kiustenge, o comunitate fără pastor şi execuţiile din piaţa publică

28 Jan 2019 3712

CN APM, discuţii despre relansarea turismului de croazieră la scară mare în Portul Constanţa

05 Jun 2018 2413

Caz șocant în județul Alba. Un copil de 5 ani ar fi fost violat de bunicul său. Principalul suspect, un pastor de cetățenie olandeză

16 May 2018 2637

Călători străini prin Dobrogea (CXXII) - Andrew Bonar & Robert McCheyne (Marea Britanie/Scoţia) - galerie foto

28 Jun 2017 2738

Călători străini prin Dobrogea (L) - Michael Eneman (Suedia) (galerie foto)

09 Nov 2016 3015

Astăzi îl sărbătorim pe Friedrich Nietzsche. 172 de ani de la naşterea părintelui nihilismului

15 Oct 2016 2545

Programul de mâine al sportivilor români la Rio

19 Aug 2016 2208

Ştiaţi că...? Morse, inventatorul care a reuşit să îşi rezerve un loc în istorie...

27 Apr 2016 3171

În clasamentul pe medalii, România a ocupat primul loc la Campionatele Balcanice de atletism de la Istanbul

28 Feb 2016 2249

Se sărbătoreşte Martin Luther King Jr. Day Ambasada SUA va fi închisă luni

15 Jan 2016 2237

Sinaxar 6 noiembrie 2015 Ortodocşii pomenesc unul din marii patriarhi. Milioane de bărbaţi îi poartă numele

06 Nov 2015 2475