CCINA a premiat firmele cu cele mai multe cereri de protejare a marcilor

"Trofeul creativitatii" la Constanta

Evenimentul s-a dovedit a fi o recunoastere acordata firmelor pentru protejarea propriilor marci si pentru activitatea depusa de acestea in domeniu * Departajarea in acest top s-a facut din punct de vedere cantitativ, realizata pe baza numarului de cereri depuse la fiecare centru regional din tara * Expertul OSIM a declarat ca "acest gen de actiuni sunt benefice pentru pregatirea mediului judetean si national pentru provocarile la care vor fi supusi agentii economici in viitor" # Manifestarea s-a incheiat cu o serie de discutii pe diferite teme, care fac parte dintr-un seminar pe probleme de proprietate industriala

Cele mai creative firme constantene au fost premiate, in cursul zilei de ieri, in cadrul festivitatii "Trofeului creativitatii", prilej cu care au fost recunoscute meritele primelor 15 firme constantene din domeniul creativitatii. Astfel, evenimentul ce a fost organizat de catre Camera de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura Constanta, in colaborare cu Asociatia Generala a Inginerilor din Romania - filiala Constanta si Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci Bucuresti, s-a dovedit a fi o recunoastere acordata firmelor pentru protejarea propriilor marci si pentru activitatea depusa de acestea in domeniu, fapt care s-a concretizat prin solicitarea de titluri de protectie din partea Oficiului de Stat pentru Inventii si Marci Bucuresti, reprezentate de brevete de inventie, marci, desene si modele industriale. Festivitatea de premiere a acestora a fost oficiata de catre directorul executiv al CCINA Constanta, Danut Juganaru, si responsabilul Centrelor regionale ale OSIM Bucuresti, Popa Florin. Referitor la topul celor mai creative firme, expertul OSIM a declarat ca un numar de 33 de firme constantene au obtinut, la nivel national, un punctaj mare, fapt ce a determinat includerea acestora in top. Directorul CCINA a apreciat ca actiunea face parte dintr-o campanie de sprijinire si promovare in domeniul protejarii marcilor a firmelor, firme pe care Camera de Comert le-a sustinut cu prilejul fiecarui targ organizat de institutie prin acordarea de standuri de prezentare gratuite, fapt ce va avea loc si de acum inainte. Referitor la acest eveniment, expertul OSIM a declarat ca "acest gen de actiuni sunt benefice pentru pregatirea mediului judetean si national pentru provocarile la care vor fi supusi agentii economici in viitor", prin acestea incercandu-se a-i face publici pe inventatori. Departajarea in acest top s-a facut din punct de vedere cantitativ, fiind realizata pe baza numarului de cereri depuse la fiecare centru regional din tara. In incheierea festivitatii de premiere, au avut loc o serie de discutii pe diferite teme, care fac parte dintr-un seminar pe probleme de proprietate industriala si care vor fi sustinute de catre lectori din cadrul OSIM Bucuresti. Principalele teme de discutie vor fi proprietatea privata, tendintele in politica europeana in domeniul inovarii, invatamantul, cercetarea si proprietatea intelectuala in Romani, informarea din brevete care reprezinta o necesitate pentru toate categoriile de intreprinderi si universitati tehnice si, nu in ultimul rand, evaluarea obiectelor de proprietate intelectuala.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații Tulcea Woodart SRL va dota Școala Gimnazială Ostrov cu mobilier și materiale didactice (DOCUMENT)

19 Apr 2024 232

Licitații directe CJC cumpără servicii de publicitate aferente unui proiect finanțat prin PNNR. Despre ce este vorba?

16 Apr 2024 454

Primăria Tuzla, județul Constanța, organizează licitația pentru achiziția de mobilier școlar și echipamente digitale

14 Apr 2024 384

Centrul Militar Zonal Constanța Înscrierile pentru instituțiile de învățământ superior militar sunt în toi

13 Apr 2024 441

Facultatea de Medicină a Universității Ovidius din Constanța celebrează 34 de ani de învățământ medical constănțean

12 Apr 2024 551

ISJ Județul Constanța, lider în țară la numărul de proiecte acceptate, depuse de liceele agricole

12 Apr 2024 534

Licitații Constanța Licitație pentru dotarea cu echipamente digitale a liceului „Emil Racoviță” din Techirghiol. Când va avea loc (DOCUMENT)

03 Apr 2024 445

Etapa județeană a Concursului de creativitate ”Speak Out”, ediția a XVI-a la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța (FOTO)

02 Apr 2024 630

Licitații Constanța Primăria Topalu, achiziție de la o firmă din Ploiești care vizează Școala Gimnazială nr. 1 din comună (DOCUMENT)

01 Apr 2024 501

Părinții din Constanța susțin instalarea sistemelor de supraveghere audio-video în unitățile de învățământ preuniversitar

01 Apr 2024 465

Primăria comunei Costinești, județul Constanța dotează cu mobilier și materiale didactice Școala Gimnazială „Mihai Eminescu“ (DOCUMENT)

29 Mar 2024 562

Academia Navală Mircea cel Bătrân Constanța Echipa de volei, medaliată la Campionatul Militar (GALERIE FOTO)

28 Mar 2024 678

Cumpărări directe Constanța O firmă de apartament din București va livra Liceului Tehnologic „Gheorghe Duca“ 40 de laptopuri (DOCUMENTE)

27 Mar 2024 442

ISJ Constanța, precizări despre cazul de la Școala Gimnazială Ferdinand, unde o învățătoare este acuzată că ar fi agresivă cu elevii - VIDEO

26 Mar 2024 1256

Constanța Activitate de promovare a învățământului dual, în cadrul parteneriatului ISJ - CCINA (GALERIE FOTO)

23 Mar 2024 586