Primarul din Limanu a demarat campania electorala

Salvati satul 2 Mai, sloganul lui Udrea

Mai multi localnici care au casele in apropierea zonei de curatire de rugina a navelor s-au plans primarului din Limanu * Ei spun ca nu se pot odihni din cauza prafului si a zgomotului care vine din DMHI * Nicolae Udrea a chemat comisarii Garzii de Mediu, care au efectuat o serie de determinari specifice * Pentru prevenirea poluarii zonei, conducerea santierului va face o serie de investitii * Actiunea primarului pare una pur electorala, mai ales ca acesta a lucrat in santier ani de zile si cunostea situatia

La sesizarile primarului localitatii Limanu, comisarii Garzii de Mediu au descins ieri la Santierul Naval Daewoo Mangalia. Primarul Nicolae Udrea a cerut verificarea situatiei gospodariilor din apropierea santierului care sunt afectate de poluarea fonica si de norii de pulbere rezultati in urma lucrarilor de sablare efectuate la nava "Four Bay". Comisarii Garzii au sistat efectuarea acestei operatiuni tehnologice si au somat conducerea santierului sa ia masuri pentru a proteja familiile care traiesc in apropierea santierului. Conducerea santierului va dispune masuri pentru respectarea legislatiei de mediu in vigoare, potrivit careia asemenea operatii se efectueaza doar pe docuri sau platforme amenajate special. De asemenea, s-a dispus efectuarea unor masuratori in vederea stabilirii valorii noxelor emise in zona, care sa descrie exact gradul de poluare a imprejurimilor.Intr-un comunicat remis redactiei noastre, conducerea santierului spune ca "sistarea activitatii de sablare va duce la paralizarea activitatii de reparatii la nava "Four Bay", pentru care numai sablarea tancurilor de balast necesita 30 de zile". In alta ordine de idei, operatia de sablare-vopsitorie la interiorul tancurilor de balast (spatii inchise) la navele aflate in plutire la cheu se efectueaza de la infiintarea santierului, iar cheul de la 2 Mai pentru astfel de lucrari a fost proiectat. Deci, situatia este mai veche.

Praf in ochii alegatorilor

Acelasi impact asupra mediului il are si sablarea in hala, deoarece se folosesc aceleasi operatii tehnologice, respectiv sablare, desprafuire, evacuare gri uzat, fara emisie in exterior. In mod normal, perioada de andocare a navelor aflate in reparatie la cheu tine intre sapte si zece zile. Gemal Memetcea, unul dintre directorii societatii, ne-a declarat ca activitatea de reparatii decurge si de aceasta data in aceleasi conditii ca si anii trecuti, cu respectarea tuturor reglementarilor in vigoare, dar in primavara anului viitor se va avea in vedere plantarea unei liziere de pomi, care va fi o zona tampon intre santier si satul 2 Mai. Masura este luata pentru a diminua nivelul de zgomot care in prezent ii deranjeaza pe cetatenii din sat. Este cunoscut ca primarul din Limanu, Nicolae Udrea, de care apartine si satul 2 Mai, a lucrat ani de zile la Daewoo. Este curios cum de-abia acum si-a adus aminte de praful de la sablare. Se pare ca Udrea a inceput campania electorala. Daca tot nu a reusit sa salveze Vama Veche, poate reuseste cu 2 Mai.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Praful saharian este vizibil deasupra mării, la Constanța (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 710

Praful saharian în Constanța. Imagini surprinse în această dimineață (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 2897

Anunțul ANM cu privire la transportul de praf saharian în zona României (FOTO)

27 Mar 2024 525

Portul Constanța a cumpărat lapte praf. Vezi pentru ce sumă (DOCUMENTE)

27 Mar 2024 364

Istoria orașului, în paragină Franzelăria Automată de Lux, uitată în timp, pe strada Cuza Vodă din Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

11 Mar 2024 1424

Moșteanu (USR) „O aderare limitată la Schengen echivalează cu praf în ochii românilor”

11 Dec 2023 675

Rafale de vânt antrenează o furtună de nisip, în Constanța (FOTO+VIDEO)

08 Oct 2023 8345

Sondaj de opinie „Sunteți mulțumiți de cum s-a realizat reabilitarea străzii Ștefan cel Mare din Constanța?”

17 Sep 2023 1639

Știri Constanța Strada Ștefan cel Mare prinde contur în zona Tomis Mall (FOTO)

26 Jul 2023 1947

Societatea care demolează stadionul din Constanța, amendată de Garda de Mediu cu 15.000 de lei (GALERIE FOTO)

19 Jul 2023 1023

Sondaj de opinie Sunteți mulțumiți de modul în care avansează lucrările la șantierele de pe străzile din Constanța?

16 Jul 2023 1668

ZIUA LIVE Președintele PUSL Constanța, Florentin Chiforeanu - „Nu recunosc Constanța de acum. Găsesc Constanța praf și la propriu și la figurat“.(VIDEO)

21 Jun 2023 1623

Senatul a adoptat proiectul de lege care prevede reducerea TVA la 5% la anumite categorii de produse pentru copii

04 Jun 2023 978

Sute de persoane au semnat petiția inițiată de USR Constanța prin care invită cetățenii să îi ceară demisia primarului municipiului Constanța, Vergil Chițac

20 May 2023 1176

Implicat un șofer băut Un bărbat de 33 de ani și-a găsit sfârșitul pe șosea, după ce mașina în care era s-a făcut praf! (FOTO)

30 Apr 2023 1806