Administrația Mazăre se zbate să mențină Cazinoul în stare de ruină!

Iarna îți faci car, iar vara sanie, spune o vorbă din popor. Se pare că edilul din Constanța, luat de valul petrecerilor estivale din Mamaia, a uitat că la iarnă trebuie să se îngrijească de emblema Constanței. Viceprimarul Decebal Făgădău le-a destănuit zilele acestea celor de la Radioul Public că Primăria Constanţa va demara, în curând, o campanie civică de obţinere a fondurilor necesare pentru protejarea Cazinoului pe timpul iernii. Nu știm câți constănțeni vor susține această acțiune. Și nu știm cât de moral este să demarezi o astfel de campanie. Nu de alta, dar aceeași autoritate locală care a avut 50.000 de euro pentru cele trei teme ale carului alegoric al Primăriei Constanța, la bordul căruia l-am văzut pe edil deja defilând de două ori, întruchipându-i, nu fără a stârni controverse, pe Cezar și pe Ștefan cel Mare, ne transmite, acum, că nu are bani pentru întreținerea Cazinoului, simbolul Constanței.
Viceprimarul a uimit din nou când a prezentat, la radio, cele mai recente planuri ale autorității locale în ceea ce privește mult-așteptata reabilitare a clădirii Cazinoului. În acest sens, municipalitatea ar putea obţine bani de la U.E. în exerciţiul financiar 2014 - 2020, dar înainte de a începe lucrările, Primăria vrea să acceseze o altă finanțare, de maximum 30.000 de euro, pentru ca o companie de specialitate să stabilească cele mai bune soluţii juridice, economice şi tehnice în privința reabilitării Cazinoului. Încă o dată, ne îndepărtăm de renovarea simbolului Constanței, revenind, ca și în anii trecuți, la căutarea de soluții în această privință. Nu putem să nu observăm lentoarea cu care se mișcă lucrurile în Primăria Constanța în ceea ce priveşte simbolul Constanței, devenit o ruină.
Să înțelegem că Primăria Constanța nu are 30.000 de euro pentru a găsi cât mai repede o companie care să-i ofere cea mai bună soluție în privința reabilitării Cazinoului, dar a avut 50.000 de euro pentru carul alegoric din Mamaia? De asemenea, a avut bani pentru mult-criticatul spectacol din stațiune, dar când vine vorba de Cazino, fondurile s-au epuizat, altfel încât nu mai sunt bani nici măcar pentru întreținerea lui la iarnă? Totodată, suntem tare curioși să aflăm cât a irosit autoritatea locală în ultimii ani pentru întreținerea Cazinoului în anotimpul rece, întrucât nu a fost în stare să-l reabiliteze? Pe de altă parte, este greu de crezut că municipalitatea nu deţine resursele financiare necesare pentru a întreține și în această iarnă clădirea-simbol și pentru a contracta astăzi, nu atunci când va aproba Uniunea Europeană, o firmă care să găsească cea mai bună soluție în privința reabilitării sale. Însă la cum stau lucrurile, nu reabilitarea Cazinoului îi interesează cu adevărat pe cei din Primărie, ci campania electorală pentru prezidențiale, care va începe în curând. Astfel că este uşor de imaginat ce se va întâmpla în campania electorală din această toamnă. Primăria își va prezenta „magnificul“ plan în privința clădirii-simbol, iar după campania pentru alegerile prezidențiale, ne așteptăm ca municipalitatea să uite de Cazinoul-ruină, îndreptându-și din nou întreaga atenție către „strălucita“ stațiune Mamaia. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Mihaela

21 Sep, 2014 21:32

Cei de la Calup s-au zbatut in vara aceasta sa stranga fonduri tocmai pentru a face reparatiile necesare pentru protejarea cazinoului. Pentru strictul necesar aveau nevoie de 10.000 euro. Initial aveau in plan si o saptamana de evenimente (finantata prin sponsorizari), care se amana pentru 2015, din pacate. Dar din ce am vazut, Primaria nu s-a omorat prea tare sa-i ajute cu proiectul. Nici macar sa il popularizeze.

ion

14 Aug, 2014 14:45

s-a vb si se va vb mult pe aceasta tema a reabilitarii cazinoului. dar v-ati intrebat daca mazare are interes sa reabiliteeze cazinoul? Nu cade nimic la zar asa ca singura cale de salvare a cazinoului este ca cetatenii constantei inclusiv pomanagii care se gudura pt un kg de ulei un pui si ce le mai da mazare din banii ue sa iasa in strada si sa ceara demisia unui obsedat sexual poate si drogy si poate atuunci sa vina cineva la primarie care nu a fost la GMS ( dragomir si altii) sa renoveze acest simbol

Articole asemanatoare

Primăria Constanța și CLC vor terenul de la Cazino Sud, vândut Mehmetoglu SRL! Judecătorii spun că pe suprafața respectivă se găsește „nisip“, deci terenul este plajă - bun inalienabil (MOTIVARE)

17 Apr 2024 1700

Fotoreportaj Primăvara își face simțită prezența în Constanța. Oamenii se bucură de soare (FOTO+VIDEO)

13 Apr 2024 502

Evenimente anunțate în minivacanța de 1 Mai și Paște în Constanța

07 Apr 2024 1301

Fotoreportaj Constanța Faleza Cazino, plină de oameni într-o zi înnorată de duminică (GALERIE FOTO+VIDEO)

07 Apr 2024 660

Licitații Constanța O firmă din Sibiu va asigura consultanța în procedura de selecție a companiei care va realiza conceptul artistic și alte amenajări în interiorul Cazinoului (DOCUMENT)

02 Apr 2024 608

Dosarul Retrocedărilor Giurgiucanu pierde în fața municipalității un teren din Mamaia, zona Cazino! Nu a dat în judecată instituția potrivită, conform instanței (MINUTA+DOCUMENTE)

13 Mar 2024 842

Cazinoul din Constanța, perla care renaște din mare! Video inedit cu evoluția spectaculoaselor lucrări din al treilea an de șantier (FOTO+VIDEO)

13 Mar 2024 2148

Primăria Constanța pierde la Curtea de Apel terenul de la Cazino Sud, din Mamaia, ce fusese vândut către Mehmetoglu SRL! Apele Române, victorioase (MINUTA)

12 Mar 2024 763

Primăria Constanța cumpără servicii de realizare a conceptului artistic și execuția proiectului de amenajare a centrului expozițional din cadrul Cazinoului!

07 Mar 2024 607

Dosarul Retrocedărilor Beneficiar de top al retrocedărilor din Constanța, proces contra municipalității! S-a fixat primul termen

23 Feb 2024 942

Cazino Constanța, perla albă de la Marea Neagră! Aedificia Carpați – „O fuziune perfectă între tehnologie avansată și estetică rafinată“ (FOTO)

22 Feb 2024 1033

Fotoreportaj Cazinoul din Constanța surprins în imagini de sus, cu drona (FOTO+VIDEO)

15 Feb 2024 1225

Primarul Vergil Chițac „În curând, Cazinoul va redeveni perla Constanței!“ (VIDEO)

11 Feb 2024 978

Primarul Vergil Chițac, în vizită la Cazinoul din Constanța „Îndrăznesc să spun că va fi un rezultat care va depăși toate așteptările”

09 Feb 2024 1138

FOTOREPORTAJ Cazinoul, vânt din pupa pentru restaurare! Pardoseli ca ape cristaline, tâmplărie exterioară de nota 10 și „misterul“ sursei de încălzire din interior

09 Feb 2024 1810