Aer conditionat... la spartul targului

1186603172.jpg

La jumatatea verii, ministrul Nicolaescu, celebru deja pentru gafele facute, a realizat brusc ca ii pasa de bolnavii romani. Asa ca, rapid, acesta a dispus achizitionarea a 1300 de aparate de aer conditionat, desi racirea vremii s-a facut simtita in toata tara.

Canicula din luna lui Cuptor i-a exasperat pe toti, dar, in primul rand, pe cei internati in spitalele romanesti. Inarmati doar cu evantaie, reviste sau, in cel mai fericit caz, cu ventilatoare aduse de acasa, pacientii aflati in Spitalul Judetean s-au chinuit cu greu sa reziste arsitei. Temperaturile de 50 de grade Celsius din incinta au transformat saloanele in adevarate saune. Desi situatia putea fi anticipata de mai marele de la Sanatate macar de la inceputul anului, se pare ca mintea sa a fost ocupata de alt proiect maret, cel al evaluarii starii de sanatate. Totusi, dupa ce mai intai au tipat toate ziarele de cosmarul caldurilor insuportabile din spitale, ministrul "mortii" a avut brusc un moment de luciditate. Sa introduca aparate de aer conditionat... Masura, altfel bine venita, este insa un pic tardiva pentru ca bolnavii din spitalele romanesti deja s-au copt. Pentru Nicolaescu, se vede treaba ca niciodata nu este prea tarziu sa-i ajute pe romani, mai ales atunci cand afacerea pare profitabila si pentru el. In graba lui justificata, bineinteles, de grija fata de pacienti, oficialul din minister a propus achizitionarea unitatilor de aer conditionat prin procedura de urgenta, adica fara organizarea unei licitatii, ci doar o simpla negociere. Ingenioasa lucratura, nu-i asa? Un vechi proverb romanesc spune ca "graba strica treaba", insa nu si pentru controversatul ministru. Ce mi se pare suspect este faptul ca acesta a asteptat jumatatea verii ca sa poata fi presat de timp si sa poata cumpara aparatele respective fara licitatie. E ca si cum ar zice: "hai, repede cu aparatele alea, ca trece vara si nu le mai folosim anul asta!". Ma gandesc ca, s-ar putea, totusi, ca ceea ce-l mana asa tare sa nu fie un interes pecuniar, ci doar unul electoral. Oricum ar fi, cert e un lucru. Pana la anul viitor, instalatiile de aer conditionat vor ramane nefolosite. Si asta pentru ca, temperaturile au scazut deja, iar pana cand aparatele vor fi si instalate de firmele specializate, va mai dura. Cui ii pasa insa de acest aspect? Important este doar ca afacerea a fost parafata, iar electorii au fost multumiti ca s-a tinut cont de plangerile lor. Costul aparatelor este estimat la aproximativ 1,89 milioane de lei, iar fondurile vor fi asigurate din sumele destinate Programului de sanatate, administratie sanitara si politici de sanatate. Destul de multi bani, iar comisionul va fi cu siguranta pe masura! Pagubos este insa alt lucru. Ca in tot acest timp cat echipamentele stau in stand-by, se pierd luni intregi de zile din perioada limitata de garantie. Si asta fara a putea testa fiabilitatea aparatului. Insa ce ne mai mira, doar am vazut de nenumarate ori ca totul e posibil in Romania, atunci cand niste minti luminate aflate la putere gandesc cu "dosul".

Scris de: {autor}Gratiela TULCEANU{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Daniel Gigi Tatu a sărit din echipa Chițac, în cea a senatorului Felix Stroe!

18 Apr 2024 516

Anglia Fost fotbalist de la Farul Constanța joacă la Draco FC 2022, prima formație românească din orasul Chelmsford. Duminică, meci mare! (GALERIE FOTO + VIDEO)

18 Apr 2024 2222

Baschet Încă o victorie cu FCC UAV Arad, iar CSM Constanța ia o opțiune serioasă în lupta pentru titlul de campioană (GALERIE FOTO)

18 Apr 2024 459

Ministerul Sănătății Concluziile controlului ministrului Rafila la Spitalul Clinic de Urgență Sf. Pantelimon București

17 Apr 2024 521

ARBDD Liniile electrice fac noi victime printre pelicanii creți, în județul Tulcea

17 Apr 2024 415

Este nașul fiicei afaceristului Comănescu de la GSP Plecare din echipa Chițac. O nouă demisie din Consiliul Local Municipal Constanța!

17 Apr 2024 2820

Baschet CSM Constanța și FCC UAV Arad susțin al doilea meci al finalei Ligii Naționale

17 Apr 2024 483

Handbal CSM Constanța a învins Steaua și s-a calificat în turneul Final 4 al Cupei României (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 731

Baschet Duelul CSM CSU Oradea - CSM Constanța se reia pe litoral, marți, 16 aprilie 2024. „Băieții noștri mizează pe tribune pline!“

16 Apr 2024 387

Doi fotbaliști de la Farul Constanța, în echipa etapei a patra din play-off / play-out. „Este surpriza plăcută“

16 Apr 2024 654

Interviu online cu voleibalista Alexandra Spînoche, căpitanul CSM Constanța „E o plăcere să mă întorc acasă și să joc pentru orașul meu“

16 Apr 2024 1082

Baschet CSM Constanța a câștigat primul meci cu FCC UAV Arad din finala Ligii Naționale (GALERIE FOTO + VIDEO)

15 Apr 2024 707

CSM Constanța baschet Echipa Under-17, în Top 4 pe plan național. Ana Maria Carp - premiu special, Amira Bou-Chedid - în echipa ideală

15 Apr 2024 627

Baschet CSM Constanța începe finala Ligii Naționale. Primele două meciuri, pe litoral. Intrarea este liberă!

15 Apr 2024 482

Rugby Echipa Under-16 de la Tomitanii Constanța s-a calificat la turneul final (GALERIE FOTO)

15 Apr 2024 908