Editorial „Aici sunt banii dumneavoastră” - O infrastructură rutieră de care le e ruşine şi melcilor!

Telegondole construite în sate montane uitate de lume, parcuri pentru copii realizate pe terenuri inundabile, teleschiuri în staţiuni unde vin trei turişti pe an. Mai-marii responsabili cu dezvoltarea infrastructurii din România ne-au arătat, ani la rând, că problema absorbţiei fondurilor europene îi depăşeşte, însă ştiu foarte bine să fure bani din bugetul de stat. Ca o paranteză, au început să fure, în ultimii ani, şi din banii comunitari, însă acum se chinuie în arest sau în procese pe care, oricum, le vor pierde.
 
Toate acestea sunt efectele unor proiecte de infrastructură puse în România cu pixul de oameni care au ştiut de la bun început că vor devaliza banul public. Cea mai bună vacă de muls a fost şi va rămâne Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, care gestionează o infrastructură rutieră pe care ne-am dori-o măcar la nivelul vecinilor de la vest. Contractul Bechtel încheiat pe vremea Guvernului Năstase şi reziliat după ani buni, în detrimentul statului român, este vârful unui iceberg care acum începe să se topească peste capetele luminate ale celor care tremură că vor ajunge la răcoare. Dar au buzunarele pline.

Seria dezvăluirilor făcute de angajaţii de la CNADNR continuă să scoată la iveală noi nereguli. Aceştia spun că toate problemele sunt tolerate chiar de şefii companiei. Cei care îşi fac curaj să vorbească sunt o parte dintre directorii companiei, iar motivul principal care i-a determinat să spună lucrurilor pe nume e faptul că nu au fost lăsaţi să îşi facă treaba. Iar atunci când scot mizeria de sub preş, angajaţii CNADNR sunt traşi pe linia moartă.
 
În timp ce toată lumea vorbeşte despre câţi kilometri de autostrăzi se vor construi, peste o mie de poduri din România stau să cadă, iar drumurile sunt şi ele într-o stare deplorabilă. Angajaţii CNADNR susţin că au informat conducerea despre neregulile care există în teritoriu, în cadrul companiei.
 
Alin Goga, directorul adjunct de investiţii din cadrul Direcţiei Drumuri şi Poduri Craiova, a fost suspendat din funcţie în urma unor declaraţii făcute în cadrul unei emisiuni TV. „Sunt directori care au case mai mari decât Versailles-ul şi au lucrat toata viaţa lor la stat. Mai e o problemă. Au gestionat contracte care şi-au mărit valoarea de la un milion de euro la 10 milioane de euro, au contracte pe nişte caiete de sarcini doar la anumite firme, adică erau făcute caiete de sarcini mănuşă, pentru anumite firme“, a declarat Alin Goga.
 
Nu voi despica în patru un fir dezbătut pe toate canalele media. Dar, dacă aceste lucruri se vor adeveri, mă întreb ce justificare vor mai avea Consiliul Judeţean Constanţa, Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa, şefii lor, Nicuşor Constantinescu şi Adrian Gâmbuţeanu, în procesele în care sunt trimişi în judecată pentru abuz în serviciu pentru că ar fi împădurit şosele care sunt uliţe... şi care aşa au rămas şi vor rămâne, din păcate!
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CNAIR Rovinieta și peajul pot fi achiziționate prin serviciul SMS al operatorului RCS & RDS

06 Feb 2024 698

Restricții pentru șoferii pe TIR Sunt vizate vehiculele mai mari de 7,5 tone! Iată traseele afectate

30 Jun 2023 1097

Sondaj de opinie Sunteți de acord cu reintroducerea radarelor fixe pe autostrăzile din România?

16 Aug 2021 4275

Podul din comuna Deleni, de pe DN 3, peste pâraul Valea Baciului, va intra în reabilitare. Lucrările executate de o firmă din Olt (document)

17 Apr 2020 5860

Situația drumurilor naționale și autostrăzi la ora 16.00. Ce drumuri sunt închise în județul Constanța

06 Feb 2020 3049

Cifră-record de morţi în accidente rutiere Huţucă (PNL) - „Guvernul PSD, incapabil să semneze un singur contract nou de autostradă!“

11 Apr 2019 1328

CNAIR. Zeci de mii de șoferi vitezomani surprinși în primele patru luni din 2018 pe autostrăzi. Ce alte nereguli au fost constatate

16 Apr 2018 2097

Anunț important de la CNAIR referitor la peaj și rovinietă. Ce trebuie să știe conducătorii auto

21 Sep 2017 5747

CNAIR - Noutăţi privind rovinieta

04 May 2017 2691

Precizări importante cu privire la camerele de supraveghere şi stadiul lucrărilor de pe Podul Agigea

25 Oct 2016 4160

DRDP Constanţa a atribuit un contract către Liciu Con SRL (document)

12 Oct 2016 4262

Direcţia de Drumuri şi Poduri Constanţa cheltuieşte peste 400.000 de euro! Ce intenţionează să cumpere

11 Oct 2016 2199

CNADNR dă 75 de milioane de lei pentru autobasculante şi autoutilitare. Unele dintre ele vor ajunge la DRDP Constanţa (documente)

28 Sep 2016 3029

Circulaţia pe podul de la Agigea se va închide total de la 1 septembrie

14 Aug 2016 3362

Se cere schimbarea Codului Rutier O nouă categorie de amenzi. Vizaţi sunt cei care folosesc autostrăzile. Detalii

21 Jun 2016 18399