Aveţi chef să citiţi blogu politicianului?!

Manuela-Moldoveanu-1_oct.jpgBlogurile sunt în topul vehiculelor de informare. Asta, dacă sunt destul de cunoscute încât să fie citite. Au prins ideea şi politicienii, din ce în ce mai mulţi alegând să-şi exprime opiniile acolo.

Deschizători de drumuri au fost Ilie Năstase, Ion Iliescu (a cărui identitate blogosferică a şi fost "piratată" de un şmecher care şi-a creat blog sub identitatea Ninei Iliescu - soţia tovarăşului -, blog a cărui autenticitate a fost imediat infirmată de soţ), Vasile Dâncu, Elena Udrea etc. Cum o povaţă spune "Dă-te mare când eşti mic!", modelul a fost preluat şi pus în aplicare şi de diverşi politicieni de pe plan local. Unul dintre exemplele ce pot ilustra această categorie este şi deputatul PDL Maria Stavrositu. În urmă cu ceva timp, democrat-liberala îşi punea la treabă echipa de la cabinetul deputăţesc să mai trimită câte un comunicat cu şi despre acţiunile, părerile, viziunile ei. Comunicatele purtau antetul cabinetului, ce mai, totul ca la carte. Mai nou, deputata a adoptat o nouă modalitate de a-şi exprima şi de a-şi transmite părerile. După modelul înaintaşilor în această îndeletnicire s-a pus pe blogerit şi a găsit de cuviinţă să-şi promoveze şi blogul, dacă se poate, prin intermediul presei. Aşa că, nu mai trimite comunicate de presă. Nope. Trimite în locul comunicatelor un link spre blogul din dotare, pe a cărui acumulare de capital de imagine mizează. Blogul fiind în general o extensie a personalităţii celor care-şi publică scrierile în el, Maria Stavrositu intenţionează probabil ca, promovându-şi blogul şi atrăgând cititori, adepţi, critici etc., capitalul de imagine atras de pagina web să se răsfrângă şi asupra sa ca persoană. Deh, se apropie alegerile locale şi generale, mai vrem poate un mandat de deputat, de ce nu, şi trebuie să facem ceva pentru a-l obţine. Aşa că, ziaristul, fie el oridecare o fi - de presă tipărită, online, televiziune, radio, devine un vehicul pentru atragerea de capital de imagine pentru coana deputat. Şi asta pen că dacă te interesează titlul spre care ţi se dă link, tre să intri şi să faci accesări. Făcând accesări, hrăneşti blogul ca el să se facă mare şi vizibil. Făcându-se vizibil blogul, proprietarul poate băga pe el reclamă, reclama este de arginţi aducătoare şi tot aşa cu mecanismu media, la care văd că ne pricepem toţi. Ce să mai zici de mărimea, importanţa, notorietatea unui blog când el ajunge în presă... Şi mai şi! Cu alte cuvinte, nu ştiu dacă mai avem chef să citim blogul vreunui politician de rang local şi dacă vrem să-i mai aducem, astfel, citiri, adepţi, critici, notorietate, reclamă etc.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Revista Zări Alb Astre ZăriAlbAstre2012- „IZEL“ de Amalia Caraş, clasa a XI-a B

01 Aug 2023 839

Revista Zări Alb Astre ZăriAlbAstre2013. „Stăpânul. Abrogant şi arogant“ de Amalia Caraş, clasa a XII-a B

03 Jun 2023 1125

Cum să monetizezi un blog personal

21 Sep 2022 933

Iliescu, la 32 de ani de la evenimentele din ’89 „România este un proiect al tuturor. Doar aşa Revoluţia are un sens“

22 Dec 2021 1530

Adrian Năstase pe blog „Ieri, fiul nostru, Mihnea, s-a căsătorit”. Cum a arătat rochia miresei din Constanța

07 Sep 2021 2678

BlogDay - Ziua Mondială a Blogului Cum se construiește un blog și la ce ne ajută

31 Aug 2021 2295

Diana Dumitrescu, despre modalitatea de luare a deciziilor

03 Oct 2020 2638

BlogDay - Ziua Mondială a Blogului Ce este de fapt un blog?

31 Aug 2020 1906

De ce să nu îți lipsească un fier de călcat din casă

20 Mar 2020 3119

www.radumazare.ro, scos la vânzare!

31 Oct 2019 1937

Găzduire web gratis vs. plan de hosting plătit

03 Oct 2019 2559

Cel mai avansat sistem anti-rachetă din România, a fost retras de SUA

08 Sep 2019 3629

„E un monstru, rămâi fără cuvinte!“ Un tânăr din Mangalia e primul român care a condus bolidul Koenigsegg CCXS, unicat în lume! (galerie foto)

18 May 2019 12778

După anunţul apocaliptic despre ce ar urma să se întâmple la Constanţa, Maria Ghiorghiu vine cu un alt avertisment cutremurător

13 Sep 2018 3298

Maria Ghiorghiu profeţie apocaliptică pentru Constanţa

08 Sep 2018 24339