Când a murit cel mai cinstit guvern pe care l-a avut România?

Vicepremierul Liviu Dragnea a fost trimis în judecată în dosarul „Fraudă la referendum”. Fostul său coleg de guvern, liberalul Relu Fenechiu, a fost condamnat în dosarul „Transformatorul”, iar ministrul Economiei, Varujan Vosganian, e acuzat de procurori de subminarea economiei naţionale.

Aşa se prezintă, în linii mari, „cel mai cinstit Guvern pe care România l-a avut”.
Într-o ţară în care firescul încă există, într-o democraţie fără scurtcircuite am fi asistat la demisiile guvernanţilor. La o remaniere. La o schimbare la faţă. Evident că asta nu se va întâmpla în România. Nu într-o ţară în care morţii votează, nu într-o ţară în care procesul de votare e fraudat, nu într-o ţară în care miniştrii sunt inculpaţi. Vorbim despre ţara al cărei vicepremier declara, cu ani în urmă, la Şcoala de Pregătire Politică a PSD, că viitorul unei tinere în politică depinde de „cum se mişcă”. În ce sens? „În toate sensurile”, afirma Liviu Dragnea la momentul respectiv. Pe fundal răsunau, evident, cascade de hăhăieli misogine, de-a dreptul golăneşti. Evenimentul avea loc pe litoral.

Omul asta, ajuns astăzi vice prim ministru, intră acum în atenţia organelor de anchetă pentru dosarul „Fraudă la referendum”. Acel referendum care a adus România, în vara anului 2012, în atenţia instituţiilor europene pentru gravele derapaje democratice. Acel referendum despre care a tot scris presa internaţională. De parc-am fi trăit în Congo.

Mi-e ruşine cu „menajeria” asta de guvernanţi. Mi-e ruşine pentru că îi lipsesc cu desăvârşire spiritul reformator, bunul simţ şi o oarecare perspectivă politică. Mi-e ruşine pentru că în vârful executivului stau cocoţaţi oameni care pot servi drept studiu de caz pentru cangrena morală. Mi-e ruşine pentru că oamenii ăştia nu mă reprezintă în niciun fel.

Guvernanţii ăştia, fideli exclusiv sistemului găştii, decişi să-şi desăvârşească propria parvenire, uită de interes naţional, de omul din stradă, de Justiţie, de Sănătate, de Economie. Li se spală creierul atunci când vine vorba de Schengen, de MCV, de promisiuni de-a dreptul obscene (prin raportarea lor la realitate) făcute într-o mărinimie fără margini în campaniile electorale.
Cum s-a mişcat Liviu Drangea? În ce sens? În toate sensurile? Dar morţii ăia care-au apărut pe liste cum s-or fi răsucit? Dar fetele în bikini (aproape în fundul gol, deci), care-au votat pe litoral? Ele or fi votat aşa cum trebuia, aşa cum era nevoie ca să iasă socoteala din sediul de partid?
Când a murit cel mai cinstit guvern pe care l-a avut România?

P.S.: Varujan Vosganian şi-a dat, aseară, demisia din funcţia de ministru al Economiei. El rămâne, însă, cu imunitate parlamentară

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Stroe Felix „Pentru 2024, vreau ca un primar al PSD Constanța sa fie candidatul partidului pentru Consiliul Județean”! (GALERIE GOTO+VIDEO)

22 Dec 2023 1662

Falimentul fermei de porci Salcia SA, care a aparţinut fiului lui Liviu Dragnea, amânat pentru la anul

06 Oct 2023 1340

UPDATE! Liviu Dragnea ar fi avut probleme de sănătate (VIDEO)

25 Sep 2023 1164

Falimentul Fermei Salcia SA amânat pentru luna octombrie

09 Jul 2023 1381

Ferma de porci Salcia SA, care a aparţinut fiului lui Liviu Dragnea, a intrat în faliment!

07 Feb 2023 3464

Moștenirea de milioane de euro de la Constanța a Institutului Pasteur, deținută de un SRL administrat de nașul lui Dragnea Jr., scoasă la licitație de lichidatorul judiciar

25 Jan 2023 3685

Veste bună pentru Liviu Dragnea, fostul președinte al Camerei Deputaților și lider al PSD!

04 Dec 2022 2953

Noul dosar al lui Liviu Dragnea, fostul lider al PSD, a ajuns la instanță!

24 Oct 2022 1377

Liviu Dragnea, trimis în judecată de DNA

17 Oct 2022 1294

Tribunalul București a stabilit când se va pronunța în dosarul lui Liviu Dragnea

13 Oct 2022 1410

Tribunalul București, în pronunțare în dosarul lui Liviu Dragnea!

29 Sep 2022 1602

Liviu Dragnea, fostul președinte al PSD, așteptat în instanță! (RECHIZITORIU)

13 Sep 2022 1540

Insolvența fermei de porci controlată de Dragnea, amânată pentru la anul!

09 Sep 2022 1461

Liviu Dragnea, așteptat azi la Tribunalul București (DOCUMENT)

30 Jun 2022 2014

Liviu Dragnea invitat la ședința BPN a PNȚCD

15 May 2022 2595