Ce-i preocupă pe uselişti...

Camelia-Balan.jpgUseliştii par să aibă zilele acestea şi alte preocupări, şi nu doar să poate discuţii contradictorii privind desfiinţarea controversatei ANI şi numirea secretarilor de stat (liberalii şi conservatorii încă îşi aşteaptă numirile în Guvern, deşi a trecut o lună şi jumătate de la reinstalarea Executivului Ponta II).

Dar sunt şi alte chestiuni care îi interesează pe uselişti, în afară de lupta pentru putere şi obţinerea superimunităţii. Şi liberalii şi pesediştii sunt zilele acestea cu... gândul la salarii. Liberalul Varujan Vosganian a declarat, în mod surprinzător pentru muritorii de rând, că nu poate trăi din salariu din cauza agenţiilor de integritate. Şi pesedisul Liviu Dragnea a făcut o fixaţie pentru salarii, dar de altă natură.

Ministerul Economiei, Varujan Vosganian, a trecut şi la fapte şi i-a spus premierului Victor Ponta că îşi doreşte să devină primul manager privat din Guvernul României! Dar în timp ce preocupările ministrului Economiei ţin strict de propria persoană şi de cea a colegilor din Guvern (nimic despre oamenii care au votat USL), Liviu Dragnea îşi îndreaptă atenţia către oamenii din administraţia publică locală. Ce spune dânsul? „Va trebui să mărim salariile din administraţia publică, la primari, consilieri, poate şi lui Traian Băsescu. Când vom ajunge la normativele de personal şi standardele de cost, nu vorbim de ani, ci de 2-3 luni, vom vedea de câţi angajaţi vom avea nevoie în sistemul public şi ce nivel de salariu este necesar. Vorbim de oameni care ştiu ce au de făcut, nu de oameni care au cumpărat o diplomă". La cum sună afirmaţia ministrului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice avem mari îndoieli că el face referire la măriri de salarii. Din contră, Dragnea pare a vorbi mai degrabă de disponibilizări.

Deh... dacă Varujan Vosganian visează la ziua în care el şi colegii săi vor fi recunoscuţi nu doar ca demnitari ci şi ca manageri privaţi, colegul său de alianţă, Liviu Dragnea, ceva mai pragmatic, vorbeşte despre ipotetice măriri de salarii şi restructurări de personal.

Clar odată cu reinstalarea Guvernului Ponta II altele erau aşteptările electoratului, iar preocupările de acum ale USL se bat cap în cap cu promisiunile din campania electorală. Spre exemplu, nu am auzit în perioada de dinaintea alegerilor despre dorinţa demnitarilor de a fi manageri privaţi cu acte în regulă, şi nici despre restructurări în administraţia publică locală mascate sub forma măririlor salariale.

Am auzit, în schimb, şi nu ne înşală memoria, despre crearea locurilor de muncă, despre relansarea economiei, despre majorarea pensiilor şi salariilor...


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

PNL și PSD negociază pentru o viitoare guvernare. Filialele județene și-au dat acordul pentru asigurarea unei stabilități politice, dar resping conceptul de refacere a USL

10 Nov 2021 3804

Noul USL, văzut de Septimiu Bourceanu (PNL) și Lucian Lungoci (PSD), parlamentarii „boboci” de Constanța

06 Nov 2021 2541

ZIUA LIVE. Adâncirea crizei politice, refacerea USL sau refacerea coaliției PNL - USR PLUS?

06 Oct 2021 2158

Un fost parlamentar de Constanța părăsește România. Iată ce mesaj a postat acesta pe pagina de socializare

30 Jun 2018 3314

Războiul declarațiilor între Victor Ponta și Liviu Dragnea. Ce dezvăluiri a făcut fostul premier. Numele lui Radu Mazăre menționat

14 Mar 2018 2389

HC Dobrogea Sud joacă astăzi la Constanţa CSU Neptun a pierdut meciul cu CS Rapid USL Metrou Bucureşti

06 Feb 2017 2442

După alegerile din 11 decembrie, trei dintre foştii parlamentari de Constanţa au rămas fără mandat. Alţi 12 nu au mai candidat, cu sau fără voia lor! (galerie foto)

17 Dec 2016 5525

Candidaţii Uniunii Salvaţi România (USR) la Senat şi la Camera Deputaţilor şi averile lor (documente)

10 Nov 2016 4356

Ce pregătesc liberalii în perspectiva parlamentarelor? PNL va merge în alegeri cu membrii săi, cu menţiunea că aceştia nu au mai fost până acum parlamentari!

29 Sep 2016 3632

La o lună de la alegeri, primarul uită de transparenţă! Făgădău a cerut personal transferul lui Volcinschi şi al lui Chiţoiu la Primărie

12 Jul 2016 12222

Cum au ajuns social-democraţii să fie chiriaşi în fostul sediul USL PSD Constanţa “dat afară, în stradă”!

04 May 2016 4689

Guvernul Cioloș și majoritatea USL din Senat resping stoparea fentării licitațiilor prin solicitările abuzive de mostre

17 Mar 2016 2225

evz.ro Claudiu Palaz – „Guvernul Cioloş, susţinut de Klaus Iohannis şi condus de USL”

18 Nov 2015 2424

Stiripesurse.ro Dragnea l-a dat jos pe Ponta de pe pereții din sediul central PSD (galerie foto)

26 Oct 2015 2536

Paula Cioceanu va fi umbra lui Mazăre în Consiliul Local Președintele asociației finanțate de CLM devine consilier!

13 Oct 2015 2878