Cei mai proşti din curtea Europei. Respectul pentru noi zero barat!

Bulgarii sunt clar la câteva capitole deloc de neglijat mult peste noi. La turism, chiar dacă „doamnelor” din industrie le repugnă ideea, ne dau clasă. La gastronomie, ne concurează şi câteodată ne surclasează. Mai nou, ne dau o palmă grea şi în ceea ce priveşte clasa politică.

După ce Olguţa Vasilescu „i-a pus gând rău lui Messi” pe care l-a introdus inexplicabil în scandalul plafonării indemnizaţiilor pentru mame, ieri, primul agricultor al ţării, nea Daea, a comis-o cu simţ de răspundere, în contextul unui alt mega-scandal, european, al produselor de slabă calitate vândute de marile puteri pe pieţele din estul Europei!
Nu ştiu dacă aţi fost pe fază, dar afirmaţiile omului sunt o mizerie, mai ales că Daea a prins şi vremurile de dinainte şi sigur cunoaşte şi cealaltă faţă a prăbuşirii comunismului, asimilat, de ce nu, cu un moment prielnic pentru ca pieţele vestice să-şi vândă mizeriile, cei drept în ambalaje strălucitoare, pe pieţe precum România sau Bulgaria.

Din declaraţia „ministrului” nu a lipsit decât lupta cu „agenturili”, în rest au fost de toate! Aproape că mi-a venit să plâng! De mila noastră, a consumatorilor. Că doar marii retaileri care controlează piaţa din România, cu ajutorul nemijlocit al politicului, au alte interese, să vândă ieftin şi cât mai mult, tot ce-i mai prost din Europa. Ei bine, în scandalul produselor mai proaste pentru est-europeni, ministrul Agriculturii şi alimentelor bulgar, un anume Rumen Porozhahov, sprijinit de premierul Borisov, va trimite experţi la „cumpărături” în Occident! Apoi, pe bani guvernamentali, vor face o analiză comparativă cu produsele de pe piaţa bulgară de marile lanţuri şi vor reacţiona!
Uite că tot ce pentru vecinii noștri este pe bună dreptate inacceptabil şi insultător, pentru Daea şi Grindeanu este imposibil de realizat. Eu una nu mai înghit poveşti: ba că nu putem, ba că nu avem competenţă legala de a preleva probe pe teritoriul altui stat, ba că nu te poţi duce cu sacoşa să iei din magazin produse sau că nu poţi să faci dovada că le-ai luat de acolo.

În timp ce guvernanţii ne trimit pe câmpii, când ei de fapt nu dau doi bani pe sănătatea noastră, nu ştiu cum se face, dar se deschid în prostie zeci de supermarket-uri şi hypermarket-uri cu linie paternă prin Austria, Germania sau Franţa. Povestea este valabilă şi pentru produsele non-alimentare şi sigur v-aţi lovit de calitate slabă sau fake-uri.
Şi-atunci, cine să mai creadă în coincidenţe, când producţia naţională moare sub ochii noştri, iar noi importăm şi consumăm ce-i mai prost din Europa?!

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.