De ce Bianca Drăguşanu este mai tare ca politica, iar scandalul - preferat de români

Românii sunt pasionaţi de subiecte senzaţionale. Spre exemplu, va divorţa sau nu Victor Slav de Bianca Drăguşanu, ce a făcut fata la Paris cu Adi Cristea, cine a mai trecut prin patul fotbalistului sau ce se mai întâmplă în alte cupluri celebre. Românilor le place să urmărească viaţa vedetelor, să analizeze, să îşi dea cu părerea. Tendinţa este proprie mai ales lumilor paupere, spun unii sociologi.
 
Din păcate, o dezbatere pe marginea unui subiect cultural sau pe marginea unei probleme sociale nu mai au atâta trecere. Nişte domnişoare sumar îmbrăcate, de profesie asistente TV, vor atrage mai multe priviri şi audienţe decât o emisiune dedicată unei valori culturale sau unei personalităţi istorice. Şi ce exemplu poate da o societate bolnavă unei tinere generaţii? Scăpaţi de sub supravegherea părinţilor, preocupaţi de subiectul Bianca Drăguşanu, elevii sunt preocupaţi să reziste pe o piaţă a muncii din ce în ce mai neprietenoasă.

Tinerii, telespectatori fideli ai violenţei care este promovată fără nicio cenzură, sunt încurajaţi să creadă că puterea, popularitatea şi scandalurile sunt singurele scopuri în viaţă. Tânăra generaţie se adaptează repede, crezând că isteria este cea mai bună. Profesorilor le este tot mai greu să ţină în frâu „şleahta” de tineri, dornici să se afirme indiferent prin ce metode. Să devină populari, să vorbească toată ţara despre ei, să devină vedete. Să facă raiting pe reţelele de socializare indiferent cum şi cu cei. Este şi cazul celor cinci elevi constănţeni, acuzaţi că au violat o minoră la sfârşitul anului trecut. Cei cinci elevi - patru dintre ei cu vârste de 16 ani şi unul de 17 ani - au fost arestaţi preventiv, în 17 ianuarie, pentru viol, lipsire de libertate şi violare de domiciliu. Alături de aceştia, a fost arestat şi un tânăr de 23 de ani, cercetat pentru şantaj şi favorizarea infractorului. Dar, magistraţii Judecătoriei Constanţa au decis înlocuirea măsurii de arestare preventivă luată în cazul celor şase tineri, cu măsura preventivă a arestului la domiciliu, în baza noilor Coduri penale. Şi uite aşa, tinerii au scăpat şi de arest, şi vedete locale au devenit. Cel puţin pe reţelele de socializare, unde s-au tot lăudat pe „performanţele” lor sexuale.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Farul Constanța Revelația Ionuț Cojocaru - „Peste cinci ani, mi-aș dori să fiu la AC Milan și să joc cu România la un turneu final“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 322

Editorial „Revenirea la origini“, o strategie care își arată din plin roadele la Farul Constanța în play-off

19 Apr 2024 273

Exclusiv! Ioana Ancuța Popoviciu, de la Mangalia, rămâne judecătoarea cazului de la 2 Mai! Cererea de abținere, respinsă (MINUTĂ)

19 Apr 2024 746

Declarații cutremurătoare! Una dintre supraviețuitoarele tragediei de la 2 Mai povestește chinul prin care a trecut! (VIDEO)

18 Apr 2024 1006

Județul Constanța Familiile tinerilor uciși la 2 Mai au ajuns la locul accidentului (GALERIE FOTO)

18 Apr 2024 500

Judecătoarea Popoviciu de la Mangalia amână dosarul tragediei de la 2 Mai Declarații cutremurătoare ale părinților tinerilor uciși în urma impactului (VIDEO)

18 Apr 2024 543

„Regret tragedia provocată!“ Vlad Matei Pascu rămâne în stare de arest preventiv! (MINUTĂ)

16 Apr 2024 704

1 Mai în avans la Vama Veche, județul Constanța (Galerie FOTO+VIDEO)

14 Apr 2024 494

Protest în Piața Victoriei faţă de modul în care se derulează procesul în cazul accidentului de la 2 Mai, județul Constanța

14 Apr 2024 525

Cercetați penal pentru acte de violență, săvârșite în spațiul public, trei persoane au fost reținute în ultimele 24 de ore, săvârșite în spațiul public, trei persoane au fost reținute în ultimele 24 de ore

12 Apr 2024 243

Vlad Matei Pascu cere Tribunalului Constanța să fie pus în libertate!

10 Apr 2024 598

Caz șocant la Constanța! O minoră și doi tineri agresați într-o locuință de patru bărbați

10 Apr 2024 679

Caravana "Fără bariere - TOT adevărul despre droguri", la Constanța

10 Apr 2024 545

Tragedie la 2 Mai Vlad Matei Pascu a cerut, prin avocat, revocarea arestării preventive! Iată răspunsul Judecătoriei Mangalia (MINUTĂ)

09 Apr 2024 488

Vlad Matei Pascu, acuzat de producerea tragediei de la 2 Mai – „În momentul de față aș da orice să dau timpul înapoi, să fac lucrurile diferit!“

09 Apr 2024 681